Първанов стяга партия, Мариана Попова – водач на листата

Имало нужда от оздравяване на политическата ни система
1 апр 2009 10:28,
91
Първанов стяга партия, Мариана Попова – водач на листата
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин президентът Георги Първанов реши да използва правото си на обръщение към нацията по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

С всеки изминал ден, предполагам, че не само аз констатирам това, дебатът в българската политика се свежда до проблемите на партиите, до междуличностните отношения. Питам се – това ли е перспективата на българския политически дебат? Всеобщо е мнението, което аз споделям, че корупцията в политическия живот се запазва, въпреки усилията за нейното ограничаване, въпреки настойчивото действие на определени власти, за което имаме факти и от последните дни.

С тези думи президентът Георги Първанов започна обръщението си, в което обяви създаването на Национално движение под негово лично ръководство за участие в предстоящите парламентарни избори през лятото.

Налага се мнението за необходимостта от оздравяване на политическата ни система, за съществени качествени промени в начина на функциониране на политическия модел. Предлагам ви идеи в няколко направления, които след малко ще обобщим, заяви президентът.

Той информира обществеността, че "назрелите обстоятелства" в българския социален живот са го принудили да излъчи най-достойните кандидатури, които ще разчитат на пълната му морална и политическа подкрепа, за да "бъдат силен конкурент" на предстоящите избори на "изхабените лица и идеи".

Тъй като Първанов не може да заеме председателското място в новосформирания Инициативен комитет, докато изтече президентският му мандат, за изпълняващ длъжността председател е назначена Нора Ананиева – бивш заместник-председател в 37-ото НС.

За заместник-председател на новото движение „Гражданско Обединение за Целокупност и Единство“ /ГОЦЕ/ Първанов предлага Клара Маринова – бивш депутат и говорител на БСП.

Президентът акцентира и върху ролята на "младите, достойни българи", които трябва да участват в "политическия ни дебат".

Това е причината държавният глава да предложи певицата Мариана Попова за водач на листата в София, а популярният напоследък Тодор Славков – за втори кандидат на "Гражданско Обединение за Целокупност и Единство" в Пловдив.

Преди малко информационните агенции разпространиха и писмо от председателя на „Гражданска лига на България“ Стефан Гамизов, в което политологът изразява пълната си подкрепа към призива на президента.

С всички сили и средства "Гражданска лига на България" ще подкрепи участието на президентското движение на предстоящите избори, подчертава Гамизов.

Също така преди малко информационните агенции не разпространиха и нито ред от написаното по-горе, тъй като текстът е съобразен с календарната дата и нагласите в българското общество в ранните часове на първия ден на април.

Казано с други думи – Честит Първи април!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.