Забраняват алкохола до 21 г.

Министър Евгени Желев предлага продажбата и консумацията на алкохол да бъде след 22 часа
2 апр 2009 07:19,
84
Забраняват алкохола до 21 г.
Снимка: Булфото

Продажбата на алкохол на малолетни и непълнолетни не само да бъде забранена, но и да се въведе възрастова граница. Концентрати, вино и дори бира да се продава само на хора над 21-годишна възраст.

Това предвижда промяна в Закона за общественото здраве, инициирана от здравния министър Евгений Желев.

Друга промяна предвижда продажбата и консумацията на алкохол да бъде само след 22 часа.

Желев предлага още спиртните напитки да се продават само в специализираните магазини, а от рафтовете на супермаркетите и бакалиите за хранителни стоки да изчезнат дори кутиите с бира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
na vsicki vece ot tozi alkohol ni pisna vodi razdelyane na sipruzi ubiystva poboista bravo na upravlyavastite az ako byah ministir styah da zabranya izobsto za vsyaka vizrast
82
0
 
0
 
! Отговори
Стела преди 15 години
спазвате се законите, но черното не е изцяло черно и бялото и то не е само бяло. Защото аз сега съм студентка в Англия и ги виждам връстниците ми, на които от година им е разрешено да пият - като развързани зверове са, сякаш досега са ги държали в клетка 18 години. То не е пиянство, падане по земята, чудо. А и от малко се напиват, защото не са свикнали да носят :/
81
0
 
0
 
! Отговори
Edin_vid преди 15 години
Кофти за *** обаче, трябва малко да свият перките на това деградирало поколение наркоманчета.Няма да къркате вече и няма да ходите на диско до 21 ,писна ми по новините да гледам как се убили с на тати колата .....И да в супермаркета не трябва да се продава алкохол.Някои страни като Швеция отдавна са го измислили !!!Има си специална верига магазини и дори са държавни, само те имат право да продават алкохол и работят до 17 а в събота до 15 часа, неделя почиват.И хората вместо да къркат по цял ден ,бачкат и мислят с главите си и си търсят правата,ама не само когато им спрат пиячката ами за всичко!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
честито
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
niama kakvo pove4e da se dobavi...
78
0
 
0
 
! Отговори
-- преди 15 години
Рядко може да се случи нещо, което да ме накара да се радвам, че съм над 21 год. възраст, но тази статия успя.До 49 - още малко и ще искаш да не дават книжки ако си под 40 години?! Я леко да не сме народ от бавни, комунист такъв!В тая държава всичко живо се е пропило... чудя се защо ли?
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този,който не може да управлява - забранява!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В тая държава алкохолизмът е национален спорт а комунизмът национално богатство. Интересно дали ще го гласуват. Иначе идеята е супер, особено ако алкохол се продава само в лицензирани магазини. Така контрола върху това на кого се продава ше бъде много по-лесен. Единственото нещо, което липсва е тлъста глоба за всеки, който продава или дава алкохол на лица под 21.
75
0
 
0
 
! Отговори
dddd преди 15 години
ia na 60 godini da vdignat granicata, ako niama koj da uprajniava kontrol bse taia
74
0
 
0
 
! Отговори
sunny преди 15 години
Не забравяй - историята учи че при налагане на сух режим, се пие най-много. Пример - САЩ, Русия....че и България. Друг е въпроса за възпитанието и контрола
73
0
 
0
 
! Отговори
драмска ракия преди 15 години
Не бе хора, сакън, как след 22 ч. да се продава и да се пие алкохол? Това ние, дето не пиеме, а не сме много малко, плюс невръстните до десетина години, ще перколясаме от безсъние. Щото сега като си се продава и пие "от сутринта" до към 4-5 ч. следобед се нальокат, вържат кънките, доберат се пълзешком до дома и се бунат у банята да спат - ни гък, ни мък! Малко по-силно хъркат и п..рдат, ама нейсе - търпи се. А представяте ли си - като купат алкохолеца след 22 ч. па като се разпият до 23, па като се разпеят до 24 ч., па като се разгреят до 1 ч. па като се разлюлеят до 2 ч., па като се заизпращат до 6 ч. сутринта и на нас очите ще кръвясат, ще хванеме тупалките и кого къде стигнеме ... бой до по...ране (това може да са си го направили и без бой). Ей така се предизвикват вътрешни междуособици, защото се подценява силата на алкохола за поддържане на обществения ред.
72
0
 
0
 
! Отговори
Teacher's преди 15 години
Те това вече може да свали правителството. Абе Желев, абе докторе-ловджийо, как си представяш ти до 21 г. да не се пие, като не се продава алкохол ли? Па те си пият заедно с татковците от 3-4 годишна възраст, а си пушат още у корема на майките!!! На 18 години стават пълнолетни и може да им се издаде ловен билет т.е. ПРАВО ДА УБИВАТ ЖИВИ СЪЩЕСТВА, а ще ти чакат 21 години та да гаврътнат по някоя чашка след успешен лов (спорт, де). Парадоксите на БГАбсурдистан. И още, не бъркай с голи ръце у алкохола, министре - има некой що е по 100 градуса ти поне ги знаеш тия работи, жалко за ръцете.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се вдигне границата до 22 години.Аман от пияни млади пиянгури.
70
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтypи Нaкypа преди 15 години
Там скоро полицията арестува 18-годишен младеж, записал се доброволец в армията, защото на купона в дома му вечерта преди да замине за Ирак пил бира...
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
К** ЗА ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА АБСУРДИСТАН И ЗА НЕЙНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗА ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА АБСУРДИСТАН И ЗА НЕЙНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!
67
0
 
0
 
! Отговори
ooo преди 15 години
ooo kak se stresnah, za malko da polu4a infarkt, da ne sa posmeli da go priemat tozi zakon dokato ne stana na 21 :D
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така като чета заглавието, да си помисля, че верно са го забранили...
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАКНИ ГИ ЖЕЛЕВ.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
докато не се затворят няколко магазина и заведения, които продават алкохол и цигари на малолетни НИЩО няма да се промени.