Учителка се хвърли от петия етаж в Ловеч

43-годишната жена скочила от блок в квартал "Младост", издъхнала в болницата
22 апр 2009 09:19,
27
Учителка се хвърли от петия етаж в Ловеч
Снимка: БГНЕС

43-годишната учителка по математика в Природо-математическата гимназия в Ловеч Лазарина Савева се е хвърлила от петия етаж на блок 310 в квартал "Младост", съобщиха от МВР.

Трагичният инцидент е станал на 21 април около 9 часа сутринта.

След падането жената е била жива, но по-късно е издъхнала в болницата в Ловеч вследствие на сериозните си наранявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Хайде! Кой се натиска да става даскал да му гледаме сеира и дали няма да полудее в съвременните условия на обучение в училищата ? Днешните ученици са невъзможни благодарение на властимащите на които им трябва *** и неук народ,че да си стоят непоклатимо там горе........
25
0
 
0
 
! Отговори
kapitan petko voivod преди 14 години
otmjnata na bolgarskia ezik kato zadaljitelen predmet v u4ili6tata e o6te edna stapka kam potur4vaneto na bolgarite .zakona e bil ne slu4aino predlojen ot lutfi medstan i priet ot petata kolona,4ujdia legion na proturskata komunisti4esko-depesarska barhu6ka.sab udi se narode,predi da sme s mignali o4i da6terite i sestrite ni 6te sa za4erneni s feredjeta a sinovete i bratjta ni 6te sa eni4ari.tova li e koeto jelaem.bolgari i rusnaci se biha kato levove za osvobojdenieto.ranen,va6ljsal izto6ten pradjdo mi se varnal ot 6ipka kadeto se e srajaval kato opal4enec.zatova li te se biha,zatova li te polojina beli kosti po planini i gori.zatova li levski i botev dadoha jivota si.zatova li rakovski satvori legiata.a ha6ovete se skitaha po 4ujdi zemi bezrodni,nemili,nedragi.sabudi se bolgarskii narode.pomni i znai ;koito glasuva za bsp i dps e nacionalen predatel dostoen edinstveno za vsenarodna omraza i prezrenie.da glasuvame,da spasim naroda i darjavata si.
24
0
 
0
 
! Отговори
Rumi преди 14 години
Много странен народ сме. От една страна ясно осъзнаваме в каква помийна яма живеем - нравствена и битова, а от друга страна - никой от нас не се опълчва срещу нередностите, престъпленията, нещастията и пр. Докога? Като се започне от коментара в началото с проблемите, свързани с изучаването на българския език - как е възможно изобщо да се направи такова предложение и да се разглежда в комисия, това е толкова абсурдно, просто не може да се квалифицира. И за какво се прави всичко това - заради малцина *** и мързеливци, които по никакъв начин не искат да запомнят къде се слага пунктуация в българския език. И накрая - трагичната кончина на тази българска учителка - едни намират сили да се хвърлят в бездната и да свършат с гаврата, на която са подложени, а ние всички останали стоим на ръба и си мислим, че сме живи. Живи - умрели. С цялото наше бездушие към всичко, което ни заобикаля.
23
0
 
0
 
! Отговори
kony преди 14 години
Научихме, че освен всичко, което ни докараха, нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!Защо не се даде публичност? Защо не беше съобщено в "Новините", например? Защото е повече от скандално! Защото ще провокира едно насила създадено етническо напрежение! Защото е поредната свръхнаглост от страна на властимащите, която ще даде повод за граждански протести в този крехък за тях предизборен момент!Няма държава, която да не изисква от гражданите си да не изучават нейният официален книжовен език. Ние отново ставаме прецедент в историята, за жалост с безумието си! Независимо от националността си, всички трябва да се съобразяваме със законите и правилата на държавата, в която имаме гражданство. Оказва се обаче, че всеки, който поиска, възползвайки се от политическото си положение, може да ги промени. Най-грозното в случая е, че българските политици отново позволиха това да се случи, както позволиха да се случат купища още неща, разрушаващи националните ни интереси като цяло и интересите на отделния българин в частност.Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, за да се противопоставим на поредния циничен акт, който управляващите извършиха. Безучастието спрямо безумието е по-лошо от самото безумие.На долупосочения електронен адрес можете да подкрепите българския език, като така подкрепяте България и себе си.http:// . .com/knijoven-balgarski/index.html
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Турчинът Лютви Местан днес разбрах че бил председател на Комисията по Образованието. Какво очаквате? Хоро ли да играят хората :)
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Може да е правила експерименти. Аз навремето скачах от 4 етаж ама нищо не ми ставаше, веднъж си навэнах крака, щото се бях загледал в една мадама.
20
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
..макар че самоубииците не са по този параграф на Божийте науки.Но с дългите години учителствуване, тя си е заслужила прошката.15, прав си.Но за съжаление го осъзнават само тези, които са вътре в системата.Аз съм бивш учител от бивш техникум, настояща професионална гимназия.На 14 април бях на честване 72 години от основаването на училището.Срещнах се със стари и нови колеги.Старите кадри си отиват с голяма обида и горчилка от професията.В момета в бившето ми училище, от 37 човека учители, 17 работят на 50%норматив.Стига се до парадокс, учители с по 25 години стаж и всички класове квалификация, да получават основна заплата 259 (двеста петдесет и девет) лева, в момент в който домакина на училището със средно образование получава над 450 лева основна заплата.Счетоводителка с 1 (една) година стаж получава над 550 лева заплата.Как да не се хвърли жената, като вижда на пример, че всичкия и труд като учителка ,всичкото четене, курсове и квалификация през тези 20 и повече години са оценени от държавата (респективно директор, инспектори, шеф на инспекторат,министър) на 259 лева основна заплата месечно?За това е виновен както мижитурката Вълчев, така и супер уверения в себе си на последък Станишев, така и социалния президент Стоянов.А образованието било приоритет на държавата, при това основен!?! Смях в залата!!!Нищо по-лошо и по-пагубно не е измислено за образованието ни от делегираните бюджети, които в комбинация с алчен и безочлив директор , некадърни (парашутисти)инспектори и политически назначени министри, не носели и един час дневник под мишница водят до настоящия резултат.Както каза един колега по -долу, скоро няма да има кой да прави хляба в тая държава.Моите съболезнования и на семейството на колежката....
19
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 14 години
Даскале не неприятно ми е,че се е случили това,но е редно вече предоставяте регулярно през 3 или 6 месеца документ за психично здраве.Такива хора не искам да преподават на децата ми,камо ли да ги възпитават,каквито мераци имате.
18
0
 
0
 
! Отговори
daskal преди 14 години
Trqbva da si jelezen za da izdarji6 i na prostotiqtq na tezi otgore,na roditelite i cqlata sgan.NEVEROQTNO OT4AIVA6TO E.Dano tozi vmirisan na mrasotiq MINISTAR ve4e se zatrie.Hey hora sled 10 godini nqma da ima koi hlqba da pravi,ako e karame taka.Tazi jena e bila prozorliva,no jalko 4e e posegnala na sebe si.Pred Gospoda BOG etolkoz gre6na,kolkoto ako be ubila nqkoi.Molq sledva6tiq purvo da ubie ministar,a posle sebe si.AMIN
17
0
 
1
 
! Отговори
Deltichko преди 14 години
И да почива в мир! Поредният човек, който се подлуди от това тука...
16
0
 
0
 
! Отговори
Deltichko преди 14 години
Какво да кажа просто... На тоя народ му изби агресията, която струи отвсякъде - съответно започна да се наръгва; подлудиха го - започна да се самоубива; от всичко това хвана и рак - и от него започна да умира (познаваХ доста хора, които така си отидоха). Всичко опира до това, че атмосферата тук е отровна и не трябва да се живее в нея.
15
0
 
0
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ НАРЦИС ВЪЛЧ преди 14 години
Учителите по математика, заедно с тези по някой други предмети са сред малцината които поради подготовката (учили висша математика) си разбират добре какви глупости им говорят в цифри минитрите за заплатите им и за повишенята, и по какъв срамен нчаин ги държат зависими в системата чрез така наречените "инспекторати", претъпкани с протежета и подставени лица.Не е възможно едновременно да си съвестен и добър учител по математика и да не осъзнаваш ПОМИЙНАТА яма в която те държат искуствено МОН и Правителството.
14
0
 
0
 
! Отговори
Теодора преди 14 години
тя бе прекрасен човек и не искам да повярвам ,че е сложила сама край на живота си , всички я знаехме като силна жена...не го вярвам. Малко са учителите , които успяват да влязат в сърцето ти ,а тя бе точно такъв човек.Почивайте в мир госпожо Савева...ние винаги ще ви обичаме ;(
13
0
 
0
 
! Отговори
u4itel преди 14 години
до там ги докарват децата които имат само права и родителите не се интересуват от тях .трябва да ги пенсионират 2 категория защото не се издържа така полицията по цял ден са в кафетата и са 1 категория и даже взимат повече пари егати скапаната държава това го нема никъде
12
0
 
0
 
! Отговори
Аксения преди 14 години
Жената която ме научи колко прави 2 и 2... Страхотен учител, страхотен човек...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
zbogom u4itelko, niam da te zabravia.nameri poki vyv vasiat zadgroben hristianski sviat
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
ДА ЖИВЕЕ НАРЦИС ВЪЛЧЕВ
9
0
 
0
 
! Отговори
edna jena преди 14 години
Едва ли се е хвърлила без причина:(Живота е станал до такава степен труден, че човек стига до отчаяние изнемогва и ....Да почива в мир!
8
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 14 години
Много, много жалко! Какво става напоследък? Всеки ден все по-ужасни и ужасни новини...Бог да прости греха на жената, че е посегнала на живота си...но, вероятно е имало ЗАЩО!
7
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko.blog.bg преди 14 години
боже боже горката жена...дано господ се смили над изтерзаната и душа :(