Шуробаджанащина тресяла кабинета "Станишев"

ДСБ със списък на синове, дъщери, племенници и "наши хора", настанени по ведомства
22 май 2009 13:12,
68
Шуробаджанащина тресяла кабинета "Станишев"
Снимка: БГНЕС

Има трайно установена практика парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт, а неудобните уроци от парламентарния контрол не стигат до парламентарна зала по време на мандата на този парламент.

Това заявиха в декларация депутатите от ДСБ Атанас Атанасов и Евгений Чачев.

"Съществува политически чадър над Сергей Станишев и министрите му от страна на председателя на Народното събрание Георги Пирински", заяви Чачев.

45 негови питания към премиера за парламентарния контрол са били върнати, но за сметка на това Станишев 21 пъти е отговарял на въпроси за тракийските българи.

Сред неудобните въпроси, които очакват отговор е кадровата политика в Ръководство въздушно движение (РВД) на заместник-директора Антон Джаждев.

По негова инициатива или със съгласието му без конкурс и без временни договори за тестване на кандидатите са назначени:

– синът на зам. главния прокурор Камен Ситнилски;

– синът на бившия министър на транспорта Стамен Станов от БСП;

– синът на екстрасенската Вера Кочовска;

– внукът на Станко Тодоров;

– дъщерята на зам.-председателя на НС Юнал Лютфи;

– Мария Дъбова, роднина на Димитър Дъбов;

– племенницата на зам.-министъра на здравеопазването Емил Райнов и други.

„Как ще се преследва корупцията в РВД, когато има създадена такава зависимост“, попитаха тъмносините депутати.

Отклонен е и въпросът към министър Джевдет Чакъров по отношение на финансовите санкции на ЕК на стойност 1,5 млрд. евро към България, поради спор между БСП и ДПС кой да контролира водните ресурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Време е СЪЮЗА НА СВОБОДНО ПРАКТИКУВАЩИТЕ СНАЙПЕРИСТИ ,да се "самосезира"- да се вземе в ръце!
66
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ти сам не подозираш ,колко си прав!Наистина основите на икономиката ни днес се поставиха от Костов тогава, и за това днес ,изпълнявайки програмата Костов, сме на това ниво в икономиката ни!Ниво на просяци пред централата на ЕС, с разбита и 100% продадена икономика,дадени на концесии за жълти стотинки стратегически дружества(ЧЕЗ, софийска вода, идр...), затворен АЕЦ, източник на евтин ток за Българските фирми и приход на чужда валуна от продажбата на ток в Гърция ,Турция и бивша Югославия...Селско стопанство почти ликвидирано, с ликвидирано животновъдство, ликвидирана преработваща промишленост....Да не изреждам повече, че ще почна да псувам!Прав си, наистина на изборите го оцениха като най-добър икономист, а и до сега го оценяват, като изпълнявайки програмата му над 2 милиона са емигрирали навън, и на дали ще се върнат и 1/4 от тях някога.Стабилизацията от кризата тогава се дължеше на стабилност на основата на мизерията!Нямаше на къде повече да потъваме, и всички разбраха, че трябва нещо да се промени .Иван Костов преди 10-ти ноември, преди дворцовия преврат на ДС не е ръководил като икономист и един цех, а изведнъж -супергений!!!Нещо не се връзват нещата...Едно ще ти кажа-всички са продажници, всички до един!Конците на Българската политика се дърпат извън България.За тях ние сме необходими само като стратегическа територия и пазар, и като източник на евтин обслужващ персонал.Това е перспективата за развитие на страната, очертана от Мавъра Костов.И накрая приятелска забележка-България се пише с главна буква, но го приемам за недоглеждане от яд и бързане.
65
1
 
2
 
! Отговори
паметлив преди 14 години
за тия, дето се правят на много паметливи. не Добрев превеше като министър срещи с босовете на групировките, а "най-младия член на партията" Богомил Бонев - министър от април 1997 г. в правителството на Костов. А пропо, сега шеф на Пловдивския панаир на Гергов! И не му я е уреждал никакъв Джаджев!!! Пак ви казвам, преди да изтръцате нещо в интернет, помислете малко, спомнете си.
64
1
 
2
 
! Отговори
паметлив преди 14 години
първо, цв.цветков НИКОГА, повтарям, НИКОГА не е бил главен секретар в МВР. По времето на Виденов, а и на покойния Добрев главният секретар се казваше Георги Ламбов и беше генерал. Ваш проблемм си е, че сте късопаметни. Джаджев никога, повтарям пак, никога не е бил главен секретар или какъвто и да е секретар в МВР. той си е кадрови служител в МВР и е работил там близо 17 години - от младши служител стига до шеф на дирекция. стига сте плещили глупости. Къде ви се привижда Цв. Цветков...А за великата публикация - що не напишете, че в РВД гушкат по много мангизи и много висши функционери на двата профсъюза - и на Желязко, и на Тренчев. Да не би да не знаете, че там бачка и общинска съветничка от ГЕРБ, също бараща се за много видна синдикалистка?! Але, аман от тъпотии в интернет!
63
1
 
2
 
! Отговори
Ich liebe dich преди 14 години
До редакцията: списъка със свързаните лица, назначени в ДП РВД не е пълен. Да бъде добавен и Иван Барзов, син на Калин Барзов.Като си говорим истини то нека те да са пълни и безпристрастни: няма правителство до дадения момент, което да не е назначавало в ДП РВД, да не е точило пари и да не се е възползвало от тази фирма.
62
1
 
2
 
! Отговори
лято преди 14 години
КНК Да повторим пак.Цвятко Цветков, бивш главен секретар на МВР в периода от януари 1995 г. до февруари 1997 г.
61
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Стига ревове. В БЪлгария винаги шуробаджанащината е била водеща в държавните агенции, ведомства и т.н Не я е измислил Станишев. Защото не дават път на кадърните а си слагат само роднините, затова никога ама никога няма да се оправиме.
60
1
 
2
 
! Отговори
КНК преди 14 години
Когато Николай Добрев стана министър след Любомир Начев с гл. секретар Ц.Цветков,тогава и Джаджев стана гл.секретар,но ако смяташ,че той не е бил гл.секретар,напиши точно това.
59
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Най-вероятно са ги назначили в РВД, защото там са едни от най-високите заплати в държавната администрация. Още по-вероятно всички тия да не са идвали никока в РВД. Просто данъкоплатеца финансира червената мафия
58
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Комунист е едно.партиец друго.а социалист съвсем друго.Не ги смесвайте.Имало е хора с чисти идеи-истински комунисти.но после мекеренцата полека.полека са се наместили.Защото подлезурковци и подмазвачи бол.Станали партиици .а днес вече т.н социалисти-капиталисти .БСП тя не обслужва интересите на работническата класа.на сърпа и *** .какъвто е комунизма . БСП само се водят .а те са една крадлива.експлоататорска.продажна капиталистическа партия -черния капитализам.
57
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
ти откъде искаш да дойде иван костов-от контейнерите ли.Имаше и други които като него са били преподавателчета и си останаха малки червени червенотиквеновчета.Само за костов има признание че е икономист на световно равнище.И той го доказа като извади бг от кризата в която я набута виденов.И днес още българия изпълнява програма приета от костов а не от беров и виденов-разбирай доган и сергей.
56
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Mavrutyt zagubi ot Carevicata, zastoto beshe prokisnal a kukuryzyt mliaskase blago i blago.kato rezultata Gorite okolo Borovec se prevyrnaha w kle4ki za zubi a Prince Karadan, sled kato progovoril rekyl -otse4ete i Krystovata gora...
55
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Вън от парламента на всички партии, които са управлявали държавата досега. Да не даваме вори шанс на отявлени крадци. И БСП, и СДС и НДСВ и най-вече ДПС имаха шанс да осъществят реформите и преходът най-после да свърши. Всичките се провалиха. Свидетелството за това е, че нямаме нито една партия преизбрана в управлението на страната. Всеки път се повтаря оплюването на опозицията към правителството, с надеждата опозицията да стане следващото правителство. Фактът, че номерът минава вече 20 г. обяснява защо реформа отнемаща 4-5 години се точи вече 20-та година. Е сега имаме приемственост в икономическата политика от 1997 г. насам. Правим каквото ни наредят от МВФ, съкращаваме разходите в бюджета с цената на обезличено образование и неефективно здравеопазване. С данъчна политика на косвени данъци (ДДС), която е антисоциална. "Шоковата терапия" продължава... Защо не сме по-добре, а защо. Безработицата е ниска, защото стотици хиляди в трудоспособна възраст напуснаха страната. Не дай боже да се върнат. Ще умрем от глад всички. Дано следващото правителство довърши най-после реформите и да се приключва безкрайноя преход.
54
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 14 години
И сега какво? Ясно е, че от 1989 година насам БГ е нямала няма и няма и да има, в близките 100 - 200 години, некрадлив компетентен и свестен политик! То това си е ясно като бял ден! Само се чудя на всички едните за Костов другите за царя третите там незнам си кой си!!! Вместо да ги наредиш всичките управляващи, от тия 20 години, до стената и да им покажем колко ги "обичаме" награйдаваики ги с по 7 - 8 грама олово (някой - по- заслужилите, може и с по повече) ние се джавкаме кой разбираш ли бил крал по-малко! Ми ОВЦИ сме си какво да се прави!! Ще ни крадът ще ни срижат и тук таме и на овен може да ни карат, ама само и единствено ако блеем по силничко де!!!
53
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
нещо много компетентен ми се видиш за тази сделка за копитото.И ти ли си бил кандидат крадец та още те е яд че някой те е изпреварил.След това да не си се присламчил към р. овч. и вальо топлото.Като знаеш много напиши за големите далавери на доган на гоце на дедо на крадливите турчета министърчета на брата на сергей и брата на милен велчев за милионите откраднати от еврофондовете и.....няма да стигне деня да ги изброим.Крадеца вика дръжте крадеца.
52
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Я припомнете тук на всеослушание, кой ,от коя партия и защо каза прословутата фраза "Иване, кажи си!?!"?И защо, след като икономическия гений преподавал научен комунизъм и политикономия в МЕИ дойде на власт с многомилионен митинг, с пълна поддръжка от населението, загуби от царя, като е толкова добър и успешен икономист?Обяснете, но безпристрастно!
51
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Само Герб исинята коалиция.
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Искаме дясно управление и отново снишени до земята ***. Искаме БСП отново да не може да си плаща тока вместо да преяжда със заграбени от джобовете ни пари.
49
1
 
2
 
! Отговори
Русо преди 14 години
Комунизмът го виждаме на живо в Северна Корея, Куба и прочие напреднали страни! А нашата БСП си прави клип със символа на богатството на капитализма - Ферари!!! И всичките червени олигарси децата им в Лондон, яхтите им в Гърция, сметките им в Швейцария, апартаментите им във Виена и Париж, а робите, дето гласуват за тях, бачкат за 300 лв в ***, управляван от Доган с помоща на Гоце!
48
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Другарю заварчик,Това че комунизъм ш БГ е нямало, сте напълно прав. 45 + 20 години управляват отявлени убийци и престъпници и техните деца и внуци. За резултатите няма какво да коментирам - те са видни за всички, само не и за зомбираните червени кратуни. Приятна почивка другарю!