13 г. затвор за мъж, убил тричленно семейство на пешеходна пътека

На 24 октомври 2003 година Кирил Малинов причини смъртта на тричленно семейство на столичния булевард "Христофор Колумб"
6 юни 2005 15:35,
13 г. затвор за мъж, убил тричленно семейство на пешеходна пътека
Състав на Софийския градски съд осъди на 13 години лишаване от свобода Кирил Малинов, който на 24 октомври 2003 година при катастрофа причини смъртта на тричленно семейство на столичния булевард "Христофор Колумб".

Съдът реши Малинов да изплати по 50 хиляди лева на родителите на убитото семейство и 5000 лева на пострадалата при инцидента Гергана Маркова.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Кирил Малинов причини смъртта на семейство Григорови - 6-годишно момиченце Борислава, 26-годишната му майка Снежана и 31-годишния му баща Иван. Малинов блъсна семейството на пешеходна пътека. Той е шофирал с не по-малко от 100 км/ч.

След удара е избягал от мястото на произшествието, а по-късно се предава сам в полицията. В кръвта на Кирил Здравков Малинов са открити 0,92 промила алкохол при допустими 0.5 промила. Малинов беше обвинен за шофиране в пияно състояние и причиняване на смърт на повече от едно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание