Софиянски става депутат

Лидерът на БНС се обяви за правителство със широката подкрепа на всички партии в парламента, без "Атака"
30 юни 2005 12:02,
Софиянски става депутат

Трябва да бъде излъчено правителство със широката подкрепа на всички партии в парламента, без "Атака", заяви Стефан Софиянски на последната си пресконферецния като кмет на столицата.

Той съобщи, че ще бъде народен представител от Варна.

Въпросът е дали бъдещото правителство трябва да има мандат до влизането на България в ЕС или за целия четиригодишен период, посочи Софиянски.

Другият проблем е дали кабинетът ще е на квотен или експертен принцип. Вторият вариант е да се възложи на една личност, около която всички се обединяват да състави правителство.

БНС има покана от НДСВ за среща утре за обсъждане на политическата ситуация, каза още той.

Стефан Софиянски обяви, че изпитва вълнение на днешния ден, след като 10 години е седял в залата за заседание на съветниците и се надява да продължи връзката с местния парламент, макар и в друго качество.

Председателският съвет на Столичния общински съвет /СОС/ обсъди на заседание преди днешната сесия кой ще замества Стефан Софиянски, след като той започне да изпълнява функциите си на народен представител, съобщи по-рано председателят на СОС Владимир Кисьов.

Според ръководството на групата на СДС заместник-кметът по финансите Минко Герджиков е консенсусна фигура за временен кмет на столицата.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание