Арестуваха Ратко Младич

Генералът блокираше пътя на Сърбия към ЕС
Обновена: 26 май 2011 16:30 | 26 май 2011 13:28, Елка Василева
204
Арестуваха Ратко Младич
Снимка: Reuters

Най-издирваният от Трибунала в Хага обвиняем Ратко Младич беше арестуван преди обед, съобщи сръбският президент Борис Тадич на извънредна пресконференция.

Тадич съобщи още, че е в ход процесът на екстрадирането на генерала в Хага.

Приключихме един тежък период от нашата история и махнахме петното от Сърбия и сръбския народ, независимо къде живеят, заяви Тадич.

Ратко Младич е бил арестуван в село Лазарево край град Зренянин, където се е укривал в къщата на свой роднина под името Милорад Комадич.

Военният лидер на босненските сърби генерал Ратко Младич, издирван дълги години по обвинения в геноцид, който блокираше пътя на Сърбия към ЕС, е арестуван в Сърбия, каза приятел на семейството, цитиран от Ройтерс по-рано.

Той се намира в централата на Агенцията за сигурност и информация /в Белград/, каза източникът. Младич е бил арестуван в Сърбия.

Командващият силите на босненските сърби по време на войната в Босна през 1992-1995 г. Младич е обвинен през 1995 г. в геноцид заради клането в Сребреница, когато бяха убити 8 000 мюсюлмани и продължилата 43 месеца обсада на Сараево.

Арестът му е бил извършен след получен сигнал, че Комадич има идентификационни белези като Ратко Младич, а и физически прилича на него.

Още по темата

Ратко Младич се издирва от края на 1996 г.

Арестуването на Младич е едно от условията Сърбия да получи статут на кандидат член на ЕС. В четвъртък на посещение в Белград е върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Ащън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: СърбияРатко Младич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Хаджията преди 12 години
И на луната и там има макета.Да ви е... у измислената нация.А що се касае за генерала историята ще изчисти образа му достоен.И маке учи шиптарски" караси тара"
185
0
 
0
 
! Отговори
DO 94 Dora преди 12 години
Glopak si ti . SRBITE SA PREKRASNI HORA. ,a ti si anonimen ,kazhi si imeto priiatel
184
1
 
1
 
! Отговори
makenzi преди 12 години
До Великия Софиянец под белстящия ном.174 : Бате това си е твое мнение аз ви желая и любовници да си бъдете !
183
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживотна присъда за този главорез!!!
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истерик,не е богоугодно точно ти да плачеш на чужд гроб!Вашите хора болшевиките избиха милиони християни в лагерите на смъртта,така че недей разделя хората по религия и етнос!
181
3
 
7
 
! Отговори
.....183 преди 12 години
Които изклаха гражданите на Перхтолсдорф, градче южно от Виена, които разрушиха виенските дворци и катедралата Св. Стефан. Къса е паметта на европееца. Кръвта на хилядите християни загинали за да я има ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА още не е засъхнала, а ние вече сме ТОЛЕРАНТНИ към ятагана сякъл главите на дедите ни.
180
4
 
5
 
! Отговори
Истерик преди 12 години
12 септември 1683 г. - Битката при Виена - портата на западна Европа. Победата е за Ян III Собиески- спасителят на Европа. 328 г. след смъртта на близо 5000 войни от Обединената християнска армия, дали живота си в името на ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА, същата тази ЕВРОПА ще осъди на доживотен затвор един друг войн на Христа. Преди 328 г. ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА се обедини срещу мюсюлманските завоеватели, сега Европа е ТОЛЕРАНТНА и бди над пра внуците на тези, които.............
179
6
 
6
 
! Отговори
Berliner преди 12 години
Като гледам коментарите - вие българите сте хубави хора, привърженици на масовите кланета на цивилни лица. Добре, че избягах преди и мене да ме заколите!
178
11
 
12
 
! Отговори
ТОНИ преди 12 години
браво оттървал ни е от 8000 квадратни кратуни (***)
177
0
 
2
 
! Отговори
Къде сте вие!!! преди 12 години
Ей, ***, какво общо има с темата? Хвани поне с едната ръка мишката и помисли къде щеше да е България в същото положение.P.S.-погледни си правописа!
176
10
 
21
 
! Отговори
къде сме ние преди 12 години
Предателят комуноид Живков искаше да направи Бг 16-та Реп. на СССР!Преди него друг национален предател комуноида Димитров беше подписал с Тито да се присъедини Бг към ЮгославиЯ! Предателството се осуетява "по независещи от бгкомундрелите" причини - Тито и Сталин се скарват!Какво ли щеше да стане ако бяхме станалеи част от Югославия? Със сигурност Пиринска Македония сега нямаше да е част от Бг!Затова - СЪД ЗА БСП! ЗАБРАНА НА БКП/БСП НАЙ-ПРЕДАТЕЛСКАТА И ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ В БГИСТОРИЯТ
175
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kolegite na volen sikerov
174
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добра новина,един *** по-малко на свобода!
173
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО на Ратко Младич
172
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еех братя сърби и вие предатели и дупедавци излезнахте.
171
17
 
17
 
! Отговори
SOFIANETS преди 12 години
PREDPO4ITAM PRIATELSTVO S TUR4IN , VMESTO SARbIN !
170
11
 
7
 
! Отговори
ппанцхо преди 12 години
Сърбите са наши братя,е може и да имахме по добри,ама не/тези са...гадове ,темерути ,ама рода.Утре и нас ше натиснат заради някоя дивотия...тогава и те/хората,с които се разбираш без преводач,ще гледат сеир и ще викат:Браво,малко им е на онея татари...това ще се случи и се случва всеки ден...
169
2
 
15
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Аз съм един европеец.Кефи ме европейската култура и когато минавам границата с някоя от старите европейски демокрации ми иде да си събуя обувките(цървулите).И все пак,шма извинявате,ама тези темерути сърбите са ми симпатични.Не са стока ,но имат сърца-лъвски ,при това.Нечемо да дадиме Косово,ова йе свечена српска земя...И тва една певачка сзс силконов бюст...е ,но комент както се казва.Само да отбележа,че ако някой беше натиснал Ирландия така(като черно прасе)англичаните първи щяха да се опънат.
168
5
 
1
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Мовчи москалику! Не бреши тут хочаб!
167
2
 
2
 
! Отговори
Ванчета преди 12 години
Много ми е интересно ,ако Хипотетично Приринският край се отдели от България ,какво може да стане -македонците ще ходят на море в Гърция и ще си продават евтината стока на тях ,а това вече го правят от години.