Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do vsi4ki koito giza6titavat , jivql sam s 6iptari , i 4isti albanci zaedno v Avstria interesno za6to tia se bieha mejdu tiah ,nas i rumancite ne ni zaka4aha. Edin den sko4iha na dvamata edinstveni makedonci koito koito ima6e, i poznai kade se skriha pri nas ne pri rumancite. Ne mi obesnqvai 4e albancite sa mi po bliski kato ezik .krav idr...Za mene sa nai gnusnoto pleme v Evropa. p.s e vqrno e 4e govorime za1991 g
375
4
 
1
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Ей, браточка, луд умора няма. Сопри се малко. Това, че бълнуваш за "тракийска" нация, ти е замъглило разсъдъка. СФРЮ и НРБ си правеха дребни мръсотии взаимно, така че по въпроса шопска нация много повече е говорено отколкото направено. А за помашката нация в Гърция, почети форума в pomak.eu и пак пиши, че Гърция е виновна.
374
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Явно това е нещо скалъпено от античните,ако се държат по същият начин с албанците както с българите значи си го заслужават.Сега ще стоя да им гледам сеира,аз съм ,,*** бугуротатарка,, и няма да застана на страната напразните антични глави.Най добре е и нашите политици да не си врът гагите там и да не въвличат нас в македонския конфликт,ако има такъв а да изтеглят българските граждани в България както направиха в Либия.
373
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Американците не *** само на балканите,те *** много яко по целия свят.Време е вече да се приберат на своя си континент.Да видим голямата мечка кога ще се събуди.
372
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се оправят. Свободна страна е Македония. Да се оправят. Само да не допускаме албаници в България, че тогава ще стане лошо.
371
0
 
1
 
! Отговори
до 564 преди 11 години
Прав си, но исторически тези религии не са се наложили тук и сега, в условията на масов атеизъм, е невъзможно да се наложат масово, а и не е нужно, защото все пак са продукт на друга култура. Не може да се пренася механично едно историческа действителност на хиляди километри от там, където се е случила. Будисти у нас има, но те са екзотика и няма как да се наложат, нито да имат съществено влияние. Всяко нещо с времето и мястото си.
370
0
 
0
 
! Отговори
apostol преди 11 години
neka si pluyat makedoncite po bulgaria.i na tova shte mu doyde krayat,kogato te vidyat edna silna,bogata,uredena i mogushta bulgarska durzhava.vinovni sa nashite nedodyalkani politici,koito smazvat obiknoveniya bulgarin i ne mu davat da vdigne glavata visoko.dokato ne se promeni neshto na hubavo prinas,makedoncite shte ni gledat s prezrenie.a inache,tryabva da gi pomagame vupreki vsichko s vsichko.zashtoto onezi albanski banditi shte doydat i pri nas.
369
0
 
4
 
! Отговори
до 560 преди 11 години
Не може да се слага знак на равенство между двете религии. Хр. отдавна е надраснало агресивния си период, поне от 3 века. Докато тия сега са в 15 век. и имайте предвид, че изобщо не е задължително да тръгнат по пътя на Християнството, т.е. да имат възраждане, просвещение и т.н. Може да се изродят съвсем.
368
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе не знам кво ще е това братство, при положение, че там ни мразят и в червата. Почетете техните вестници и особено коментарите отдолу и ще се убедите, че за тях по-голям враг от България няма. Особено силно се вижда това във форума на kajgana. То се плювки, подигравки, татари, българска работа, българките какви к.урви били, грозни, черни и т.н. Който разбира езика, да се включи, че здраво ни дръстят. Пропагандата им работи на пълни обороти. Май няма връщане назад.
367
4
 
7
 
! Отговори
Владо Черноземски преди 11 години
Братсво с Македония! Да продължим делото на Тодор Александров и Ванчо Михайлов!
366
4
 
6
 
! Отговори
Винех преди 11 години
Братя македонци, смажете мръсните ***!
365
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бъркайте източните религии с исляма. Източните са мирни и духовни религии. Ислямът е специален - недемократичен, агресивен до степен убий различния, щом не иска да е като теб, с умопобърканата идея да завладее целия свят с ятаган в ръка. Затова в Корея може да има 100 религии, но нито една от тях не е ислям. Ако се появи исляма, другите ще бъдат притиснати в ъгъла и в бъдеще победени. При исляма няма милост.
364
1
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
550-и не ми чети само последния пост, чети и по-надолу. Същото казвам и аз.Будиста, ходи проповядвай будизма в Турция, примерно.
363
0
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
В Сребреница имаше постановка, Западните медии ден, два предварително бяха подготвени да снимат и бълват омраза срещу сърбите. Сценаристите можеха да предотвратят клането но не го направиха. Но освен Младич в Хага издирваха бошняци и хървати, нали се сещашДруг фрапиращ случай на "свободната западна " журналистика беше случай от Косово с английски фотографи. Бяха снимани албанци зад телена мрежа. Фотото взе голяма награда А се оказа, че всъщност фотографите са били зад мрежата и оттам са снимали
362
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Величко Димитров Керин е престъпник тетотист!
361
2
 
3
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Ами навлизането на сектите в България/недопускането им си чист плюс за комунизма/ точно до това ще доведе - размиване, разпиляване и унищожение на България. Не за ден, не за година - но "богоизбраните" не бързат за никъде. Виж, сега, бъди какъвто искаш - будист, гей, бахаец, само моля, не ни го навирайте в очите и не настоявайте да сме като вас!
360
3
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Черноземски е терорист, нищо повече. Макар и пробългарска ВМРО на Ванче Михайлов е доста спорна.
359
2
 
1
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Нашия, ти от Интернационала ли си?
358
2
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Аз не съм кореец. България е ТРАДИЦИОННО ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА/хайде и аз да изкрещя веднъж/. В Гърция даже е записано в конституцията!
357
1
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Последната кървава проява на дяволското "разделяй и владей" са именно войните в бивша Югославия. Жителите на СФРЮ бяха само потърпевши. Сценаристи и режисьори - ЦРУ, НАТО, ЕС и Ватикана. Биха се сърби със сърби със сърби. Православни с католици с мюсюлмани. И ако сърбите са обвинявани в жестокост, бъди сигурен, че хървати и бошняци не падат по-долу. За престъпниците от АОК да не говорим.