Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"":"":КАКВО ПОСТОЯННО СЕ ДЕЛИМ ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА? В КОРЕЯ КАТО ПОЛОВИНАТА СА КАТОЛИЦИ ПОЛОВИНАТА СА БУДИСТИ КВО? КАТОЛИЦИТЕ НЕ СА КОРЕЙЦИ ЛИ СПОРЕД ТЕБЕ? НАЦИОНАЛНОТО САМОСЪЗНАНИЕ Е ПО СИЛНО ОТ РЕЛИГИЯТА ТИ МОЖЕ ДА СИ БЪЛГАРИН И ДА СИ КАКЪВТО СИ ИСКАШ ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ ТОВА СИ Е ЗА ВСЕКИ ЛИЧНО!!""""'Ти просто си *** ТИКВАР
355
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Македония ще я има за винаги дори и шиптари да са мнозинство,така както и България с *** мнозинство,,,,ИСТОРИЯ
354
3
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Омразата ще им изяде главата на всички, българите мразят и злосторстват с години на макенският народ, но са следващите.
353
2
 
0
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Дай по - конкретно, но с истината от всички гледни точки
352
3
 
3
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Тракийче, въобразяваш си че си патриот. Не, за съжаление, ти си български шовинист, с нищо по-различен от сръбския, гръцкия или албанския. Точно вие наливате вода в мелницата "разделяй и владей", от което и българи и гърци и сърби само губим. За домашно - кой е печелившия.Пп.Жокер - Отговор "Русия" предварително го смятай за грешен.
351
2
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Лудото тракийче се появи. Че четеш някаква измислена история , а не реалната, е ясно. Твой проблем. Ама чети поне коментарите в темите. Или и ти като чукча - писател а не читател. Т.н. Велики сили, след като не могат озаптят разпада на Османската империя, вкарват сценария "разделяй и владей". Вече близо 200 години.Освен Сръбско-българската има и Балканска, Междусъюзническа, ПС и ВС войни. Ако трябва да демонизираме Милан и Георгиос, примерно, задължително до тях трябва да сложим Фердинанд
350
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нищо обезпокоително в това. Ние как скандираме "Смърт на *** маймуни".То все пак един ден ще се види кой кого.
349
3
 
5
 
! Отговори
До 517 преди 11 години
Ако живеем със спомени от Хиляда и балканската , с нас ще се случи това , което става в Скопие. Има нови реалности на Балканите .Ако искаме да оцелеем ,трябва да се държим със Сърбия и Гърция . Не защото са ми много симпатични .Просто други естествени приятели нямаме.
348
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбия и Гърция са нашите естествени приятели и единствения ни шанс за оцеляване ,при изострящата се обстановка на Балканите.Опитите за насаждане на вражда между православните народи са режисирани от враждебни на България страни .Засега членството в пакта ни пази от етнически дразги ,но докога ?
347
3
 
3
 
! Отговори
до 511 преди 11 години
Какво дупе да ни е яко бе човек,какво от това? Тук,един албанец да си видял,какви претенции могат да имат към нашата територия? Ние сме член на НАТО и това,повярвай ми, има много голямо значение. Колкото и българите тук да не вярват,ние не сме страна,с която някой е здравословно да се закача,особено албанюгите,които навремето в Тетово ядоха бой от наши танкове.
346
1
 
3
 
! Отговори
Rosen преди 11 години
Abe kvo tolkova se zanimavate s tezi obre4eni BYRMci te sami izkat da sa neznam kakvi ia gi zaebete da se opraviat ta te i za *** za zele ne stavat gledaite si zivota i nazdrave na vsi4ki BG.
345
4
 
11
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
България исторически търкания с Албания НЯМА,българските стратегически врагове се казват- Сърбия и Гърция,въобще не ми пука какво ще става с македонците,ако искат промяна,да се редят за българско гражданство,лесно се получава,България и българите НЕ ТРЯБВА да се намесват по никакъв начин в този конфликт, ТОЙ НЕ Е НАШ,който си го е надробил да си го сърба.
344
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чух готин виц. Македонски мобилен оператор праща съобщение до абонатите си. "Уважаеми абонати, ако не сте могли да си закупите новото издание на История на Македония, ви предлагаме да ви го изпратим безплатно с SMS".Вън от майтапа обаче мисля, че трябва да се стремим М. да я има по всякакъв начин. Иначе ще имаме обща граница с шиптърите и тогава дупе да ни е яко. Да се разбират, да се трепят, да правят какното щат, само да съществува тази държава, че иначе лошо.
343
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ААААА ...ЦРЪВЕНИ ПАСОШ..ХИХИ...ТУГАВА ШИПТАРИТЕ БЕА ПРЪВИ ИУГОСЛОВЕНИ...ОБИКАЛАА СВЕТО...У ШВАИЦАРСКА НАПРАИА МАНГИЗО...А У АЛБАНИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ БЕШЕ ГРОБЛЯ.../ГРОБИШТЕ/...ХИХИХИ...!...ШИПТАРИТЕ ЗИМАА ПО 1000 МАРАКА...НЕМА ПЛАШТАНЬЕ НА СТРУЯ И ВОДА...СИЧКО БЕЗ ПАРЕ...ХАХАХА...!
342
3
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Костов не прие бежанци от Косово. А трябваше. Трябваше да ги приеме в дома си в Драгалевци, при Бакърджиев, у Соломон Паси, при Й. Соколов/ох на батя!/ Щеше да е напълно резонно след като с две ръце подкрепи натовската/по-точно американската/ агресия срещу Сърбия, в полза на бандитите от АОК. Какво го героясвате толкоз чер Иван, не разбирам!
341
2
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
502-и ти имаш ли представа що за комунизъм беше албанския. знаеш ли кой е Енвер ходжа. В сравнение с Албания НРБ бе демокрация. А Югославия - Западна Европа. Да си чувал, че сърбите можеха да пътуват по света много преди 1989 г. Брей, `ем стетъпи, `ем не щете да попрочетете малко и като зомбирани повтаряте едно и също - комунизъм та комунизъм
340
2
 
6
 
! Отговори
кари преди 11 години
абе 502 нещо не си в ред -какъв комунизъм,какви пет лв. тук става дума за ислям ,убийства и православие,ама тоя вие от гроб сте *** така ,че
339
2
 
4
 
! Отговори
Че преди 11 години
502 почети още малко книжчици и тогава пиши, не се излагай така !
338
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Българите в Македония трябва да се обеденят с албанците както винаги през вековете сме били и да изгонят сръбските комунисти.
337
9
 
9
 
! Отговори
Дани преди 11 години
До 492Много си права! Аз редовно ходя до Албания, там хората са много приятелски настроени към нас. Религията там е на поледно място, всичко друго е пропаганда. А сърбеещите се македонци, има много да страдат от дружбата си със Сърбия.