Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
2
 
! Отговори
HITLER преди 11 години
ABE PROLETO GNUSNO S6TESTVO..... VSEKI KOYTOE PRO4EL SVE6TENNIT NIG MN DOBRE ZNAE KOQ RELIRIQ NA KAKVO U4I. TAKA 4E SI E..I MAMATA SI.I NALIZNAE6 DVAMA KAT SE KARAT NA TRETIQ HUY MU SE PAD :)
315
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ШИПТАР = ***...!
314
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... НА ШИПТАР МУ ПОДАРИЛА ХИЛАРКА ЗАПАЛКЯТА ЗИПО ШЕ ПАЛИ БАЛКАНСКА ВОИНА...ХАХАХА...! ...ВНИМАНИЕ:...У АЛБАНИЯ 38 % ОТ АЛБАНЦИТЕ КОИ НЕ СА ШИПТАРИ СА ХРИСТИЯНИ ...ТАКА ЧЕ АР У КУРАЦ...!...ШЕ ВИ ТЕПАМЕ ШИПТАРИ И НА ИЗТОК И НА ЗАПАД СЕВЕР И ИУГ...!
313
0
 
12
 
! Отговори
новия спасител преди 11 години
Работата става дебела ще започнем да граничим и от запад с Турция. Либералните европейски политици ще ислямизират Европа за 50 години, ако не се роди нов Хитлер, за което има достатъчно податки....
312
2
 
3
 
! Отговори
kafe bez zahar преди 11 години
Etnicheskoto naprejenie ne idva ot hristianite, zashtoto po obrazovanite hora (hristianite) na postaviat na parvo miasto religiata. Po nisko obrazovanite (musulmanite) za tiah na parvo miasto stoi religiata. Te sa po lesni za religioznata manipulacia
311
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
А в отговор на албанските викове,макетата вероятно са скандирали "*** умрете" !
310
0
 
6
 
! Отговори
kafe bez zahar преди 11 години
Haide da ne preuvelichavame ! Ne mojem da kajem che vsichki musulmani sa teroristi, no mojem da kajem che pochti vsichki teroristi ds musulmami .
309
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не исляма толкова е виновен колкото хората които го използват за създаване на етнически вражди.И в момента една част от албанците в Македония не желаят да се противопоставят с християните,но вредителите веднага заявяват ако не сте с нас сте против нас и не оставят избор на хората.Определено ще се стигне до сблъсък в Македония,но мисля че ние не трябва да заставаме на ничия страна за да не си вкараме автогол.И без друго македонците ни мразят и червата за какво да им помагаме за да ни плюват пак
308
2
 
8
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
До 462. да бе да то и преди 900 години също не исляма е бил виновен а некакви други сили които са имали интерес към балканите ха ха ха смешенси от както е бил създаден исляма нее имало мир исляма е най жестокото учение и е създадено от слугата на дявола за да сее смърт и омраза на земята!
307
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не исляма е виновен, а тези които подклаждат междурелигиозни конфликти. Тези, които имат интерес Балканите пак да се тресат от войни. Още миналата година независими политически анализатори казаха, че след арабските страни идва ред на Балканите . Такъв е планът .
306
1
 
29
 
! Отговори
с. преди 11 години
Сърбите като подпукаха шиптерите навремето македонците им помогнаха и приютиха много от тях!И ето как им се отблагодаряват сега!С *** не трябва да се правят никакви компромиси!Костов може да е всякакъв,но за това,че през 1999-та не допусна бежанци от тия в страната независимо от западния натиск едно голямо браво!И нашата черга щяха да запалят тия ***!
305
1
 
17
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
И най лошото е че на България във новата и история тепърва и предстой да се зблъска със този проблем наречен ислам по рано ние също много сме патили от тази зараза!!
304
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мирно и траино съжителство със мюсулмани и други религиозни групи не може да има така как исляма е фашистка долна религия и това показва практиката на протежение около хиляда години. няколко примера: Русия от както съществува там има проблем с мюсюлманите,Китай във областите кадето живеят мюсюлмани има серезни проблеми,Израел същата работа,Франция,Англия всичги знаем,Сърбия също ги видяхме колко струват,Египет християнското население е подложено на геноцид,Турция те наричат *** и бъдеще нямаш!!
303
2
 
24
 
! Отговори
Маймун преди 11 години
Макетата не са българи!Може бабите и дядовците им преди 60 години да са били,но в момента внуците не са.Няма смисъл гражданство да им даваме.Дойдат ли тук,с гражданство ,продължават да не се считат за българи.Да си вървят при братята сърби ,там ще са много намясто.
302
0
 
21
 
! Отговори
дааа... преди 11 години
Моите деди са от Македония и винаги ми е било мило за нея както на всеки Българин,но на хората живеещи в тези земи толкова дълго е промиван мозъка за да се откажат от рода си,че в момента мразят еднакво българите и албанците.Че ще се разпадне тази измислена държава е почти сигурно и на там вървят нещата,но въпроса е трябват ли ни на нас хората които ни мразят ако се стигне до подялба на Македония?Според мен не са ни нужни.Ние и без да се мразим си пречим достатъчно какво ли остава ако се мразим
301
0
 
5
 
! Отговори
от 455 преди 11 години
След промените през 1990-та.Извинявам се.
300
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Храни куче да те лае.След промените през 1980-та имаше американски проект за разделяне на Македония между България и Албания. Частта, която е в Гърция си остава гръцка. Ние отказахме, за да не даваме на някого част от това, което смятахме изцяло наше. Смятахме, че тая измислена държава от само себе си след време ще се присъедини към родината -майка. Както на времето Източна Румелия. Да, но младите "македонци" бяха възпитани във върл антибългаризъм.Изводът - политици имаме бол, но държавници не
299
1
 
22
 
! Отговори
koko преди 11 години
За какво им е на албанците Велика Албания като досега и нормалната Албания не могат да уредят? Добре, че са те за да не сме на последно място на Балканите
298
0
 
20
 
! Отговори
сдг преди 11 години
Айде макета готови ли сте да ви присъединяваме към България,че ако не ще станете част от велика Албания.И тогава ще изчезне великата "МАКЕДОНОИДНА РАСА" а ще има велика шиптърска раса.И какви ли паметници ще строите чак ми е интересно.
297
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и на небето и на земята място за мюслиманина няма