Не ни харесва заяждането с България от Македония!

Тя не е видяла нищо лошо от България, заяви Н. Младенов
Обновена: 8 юни 2012 21:21 | 8 юни 2012 21:15, Елка Василева
283
Не ни харесва заяждането с България от Македония!
Николай Младенов. Снимка: архив, БТА

На мен лично и на всички в България не ни харесва постоянното заяждане с България, защото Македония не е видяла нищо лошо от България. Това каза министърът на външните работи Николай Младенов в отговор на въпрос на македонски журналист „защо сте люти на македонското ръководство; политиката, що се води от вас, води до студен мир между България и Македония и няма контакти между двете страни“.

Министър Младенов отново посочи, че България винаги е подкрепяла евроатлантическата ориентация на Македония, но допълни, че дали и как тя ще се реализира, зависи в най-голяма степен от самата Македония, от реформите, които се извършват там, от процесите, които текат в страната, от намирането на компромисно решение с Гърция по двустранния въпрос.

Още по темата

България не се намесва в диалога между Македония и Гърция, защото той е двустранен, но когато различни варианти се слагат на масата и се обсъждат, ние също имаме нашите виждания по това, коментира Младенов.

По думите му за развитието на отношенията на Балканите е много по-важно да се съсредоточим върху това, което ще създаде условията регионът като цяло да се развива, а за да стане това, трябва да видим всички наши съседи част от европейските правила, реализирайки своята европейска перспектива. За да може всяка една страна да го направи, тя трябва да отговори на изискванията на ЕС, посочи министърът и допълни, че всичките въпроси - двустранни, исторически, политически, търговски, инфраструктурни могат да бъдат решени само в този контекст. Колкото по-дълго страните от региона стоят встрани от европейската интеграция, толкова по-сложни ще стават тези въпроси за решаване, посочи Николай Младенов.

В отговор на въпрос на македонски журналист министър Младенов каза, че няма конкретни въпроси между двете страни, които трябва да бъдат решавани по някакъв радикален начин. Той отбеляза ,че има натрупване на нерешени теми, които години наред остават без действия като липсващата все още жп връзка между София и Скопие; има забавяне през последните месеци на сътрудничеството между двете страни по трансграничните програми, които са финансирани от ЕС.

И постоянният фокус в Македония върху това кой какво казал в България със сигурност не помага на общественото мнение тук. От наша страна всичко, което до този момент сме правили, и всичко, което правим и ще правим занапред, е само и единствено в подкрепа на сигурността на Македония, на нейната цялост, развитие, европейска интеграция, но пътят, който тя трябва да извърви, трябва да го извърви самостоятелно, ние не можем да го извървим вместо нея, заяви Николай Младенов.

Между България и Македония има достатъчно добро сътрудничество, ако погледнете колко много хора идват, почиват, търгуват и си сътрудничат, това е реалната основа, върху която стъпваме. Всичко друго е спекулация, опит да се намерят някакви
оправдания на проблеми, които реално не съществуват, каза българският министър на външните работи. Нашето желание е да работим абсолютно конструктивно с всички наши съседи, да решаваме всички проблеми, които имаме, те не са толкова много, и
заедно да градим основата на развитието на целия Балкански регион, каза министър Младенов. Така че колкото по-бързо всички погледнат напред, а не се вглеждат в миналото, не търсят оправдание в него, толкова по-бързо ще се реализира европейската перспектива за целия регион, каза Николай Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
3
 
! Отговори
попалексов лдп преди 11 години
Ще спре ли България приемането на Македония в Европейския съюз, защото изтъкнатите причини и за слепците вече е ясно, че са прикритие за предателството на българските политици по отношение на Македония, по отношение на България. Резултатът от сегашната политиката на България спрямо Македония ще е многопосочен: 1. Сърбия посредник между Атина и Скопие за името- Сърбия се връща на бял кон като фактор в Македония, като фактор на Балканите. Братска, приятелска Сърбия /на Македония/ помогнала и съдействала на Македония срещу досега непреодолимата пречка Гърция. .Сърбия и Гърция- греда на Балканите, Сърбия и Гърция като-една държава сме-Президентът на Сърбия Николич 2. След като Гърция отстъпи под някаква форма благодарение на спасителката Сърбия, негативизмът й срещу нея ще намалее и отношението към нея ще върви в положителна посока. 3. България - вместо като горд, достоен, пълноправен член на ЕС да подкрепи признатата под конституционното име Република Македония, да подкрепи гражданите на Македония като свои сънародници, да неутрализира претенциите на банкрутирала икономически, социално и политически Гърция, България става слугиня в осъществяването на гръцките национални интереси за сметка на българските, България ще е държавата, принудена от ЕС, но като противник, неприятел, враг на Македония да се съгласи за преговори за нейното присъединяване И след това били ни виновни гърците, сърбите, коминтерните, Белград, Москва... Но както е казал народът - каквото сам си направиш и господ не може да ти направи. Това, което ще остане за българския премиер и неговите външен министър и президент, впрегнали България да тегли банкрутиралата гръцка каруца, е удоволствието, че се самопредложиха гърците да си избършат с тях посраните си ***. Тъжни дни за България, за нашето национално самочуствие, за нашето национално достойнство.
238
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
албанците до 2 години ще ги завладеят напълно аз живея в Скопие от 4 години
237
0
 
2
 
! Отговори
До 275 преди 11 години
За какво им е да влизат в нещо което никога е нямало да просъществува?!Евросъюза е просто една поша система,която е въпрос на време да залезе и всичко да се нареди като хората!
236
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
албания македония сърбия няма да влязат скоро в ес и Турция защотото европа не ги иска .
235
0
 
5
 
! Отговори
За ДепуКради преди 11 години
След снахата да се готвят баздъзата, стринката, очинайката, зълвата, уйната и пр.рода на политбюро........
234
0
 
5
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
273PARVO SME TROQNSKI KON,KOITO SLUJI NA KREMAL W ES.WTORO PO KREMALSKO KOMANDVANE NI OBIRAHA PASPORTITEI NI PI6EHA MAKEDONCI.PAK PO KREMALSKA ZAPOVED PARVI GIPRIZNAHME ZA KAKVOTO NE SA,WSI4KI DA SE ZASELIM TAM6TOM IMPERIQTA NA ZLOTO NESAVA,NAI--MNOGO DA PRISADQTOPRAZNENATA TERITORIQ NA *** I CIGANISTITE...NE6TO,KATO *** LILIPUTIQ 6TE SE KAZVA TOGAVA,A NIE TRQBVA DA SEDEREM S 6IPTOSARBITE--LESNI SA,NO 6TE SKO4I SRE6TU NI I IMPERIQTA NA ZLOTO...
233
5
 
8
 
! Отговори
полумакедонски бълга преди 11 години
Когато Македония стане член на ЕС, предлагам да се заселим там два милиона българи и да вземем властта и присъединим към Майка България откъснатата нейна част. А тук пък трябва да поканим други българи и с българско самосъзнание за да не ни превземат турците и ***.
232
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази държава ни под достойнството до се разправяме с нея с малумници не става .то е смешно 2 милиона от които 1 милион албанци .виждат само добро от България че историците им са неграмотни не наш проблем .те изчезват като нация 1 милион след 50 години няма да ги има ако продалжават така -важното е да ги има и да се разбираме .щом там няма българи не искаме да крадат историята ни и езика ни.искат да рушат миналото ни нашите съседи но господ ще ги разруши тях
231
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че е крайно време да започнем да ги наричаме БЮРМ- нямат нищо ощо с Македония и не заслужават да им правим реверанс с името. Даже битува схващане,че не ги приемат в ЕС, защото през Втората световна се сражвали...срещу Хитлер и затова със Сърбия не ги искали в ЕС, а ЕС бил съставен само о екс-фашистки държави. Приписаха си и заслуги за учасие във войната наред с Русия, представяте ли си колко са зле...По-*** сбор от хора - те не са нация- няма никъде...
230
0
 
8
 
! Отговори
askhole преди 11 години
Само влезте в Утрински весник да прочетете малоумние коментари на великите макета и написали заглавието : "Борисов: не снимайте хилеристки филм за нас"..едва ли не им се молим на снешниците...*** и клоуните, много сме меки и мили към тях, ама с Младенов- нямаме шанс за по-строга и адекватна политика, чака Борисов, а до онзи ден Младенов поваряше как сме ги подкрепяли напълно..
229
2
 
8
 
! Отговори
of преди 11 години
Това е "странно" изказване за министър на външните работи, като че ли са питали някой случаен минувач по улицата....!!! Я да им предложи един визов режим или нещо подобно за затопляне на отношенията, ама то не е като да се изпращат български войници на майната си по неясни за народа причини.
228
0
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
ГоУем патриот си, браво....българин се пише когато не е първа дума в изречението с малка буква, а България с голяма...българино...другите грешки няма нужда да ти ги показвам, не са от бързане, а от неграмотност!
227
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 години
Омразата в Република Македония към България е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. България дори не успя да защити една борбена Българка, Спаска Митрова, от гаврата спрямо нея, за това че смело заяви -Аз съм Българка. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други дялове вече забравени.
226
1
 
3
 
! Отговори
Неинка преди 11 години
Ау, милото "невръстно" чавдарче, не му харесвало заяждането на макетата с България, е не e като да си син на засекретен служител на ДС, тук на този пост трябва и да мислиш, и да знаеш, и отговорност да поемаш, а не само да гледаш като влюбено теле в очите на кривокрака седесарска бивша cъпартийна кобила, с която сте от един и същи политически вид нагаждачи, предатели на идеи.
225
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
завиждат ни че сме повече от тях това е по къдърни сме по красиви сме по бързо се развиваме и се разбираме със всички етноси по добре .българия има спортисти певци и Българи по света са преоспели в микрософт работят 3000 Българи имаме най добрите хакери и стрелци .българия даже на ледниците си е купила земя и неин сасед е Румъния когато не дай се боже стане катаклизъм там ще оцелее Българин а македония няма да е има .6 в света сме били в космнавтиката -най добрите математици са Българи .
224
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България влезе в ЕС без проблем и Нато -всичките европеиски страни ни искаха -това озночава че и с Турция и с гърция нямаме проблеми нито с ЕС членките.но македония явно е проблемна държава която не зачита човешките права и сее само омраза кои да я иска .за ЕС македония е една престъпна държава и неграмотници кото не си знаят историята.европа иска сигорност за гражданите си .
223
2
 
8
 
! Отговори
bugarin преди 11 години
samo kitayska stena na granicata bodliva tel i kartechnici vashta mama maketa usrani , moje i malko *** kucheta krastavi marsh ot bulgaria
222
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога с тази македония? Проблема се решава много лесно. Затворете границата, наложете визов режим да немогат да пътуват и да видим тогава какво ще правят. Ще омекнат много барзо.
221
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Македонците,са по-големи *** и от турците.Много ядове ще берат заради простотията си.
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти като си минаващ вземи и се разкарай....никой не ти иска обяснения ....