От Скопие: Плевнелиев има мръсна уста и мръсни намерения!

"Нова Македония" тръби: той създава омраза
Обновена: 22 яну 2013 09:57 | 21 яну 2013 20:27, Елка Василева
494
От Скопие: Плевнелиев има мръсна уста и мръсни намерения!
Снимки: архив, Reuters

Вулкан от омраза към България изригна във вестник „Нова Македония“. Държавният ни глава Росен Плевнелиев бе обвинен в едва ли не всички смъртни грехове. Нещо повече – за него са използвани обидни квалификации.

Българският президент Росен Плевнелиев изглежда фин човек, ама има погана, тоест мръсна уста и мръсни намерения да създава омраза между двата народа. Това се казва в материала, публикуван в македонския вестник под заглавие „Кръвникът на Македония, приятел на София“. Авторът Дарко Яневски обвинява българския държавен глава, че се меси във вътрешните работи на Македония, нарича го подигравателно великан сред великите умове, а също и най-обикновен слуга на гръцките интереси. Казва се, че хората в Македония имат проблем с него, от текста още излиза, че той е неразумен и луд. А България е обвинена, че в историята си не е проявявала смелост и че нейната политика не е давала пет пари за Македония, а сега е слуга на Гърция.

Следва пълният текст на материала:

„Българският президент Росен Плевнелиев отново стопли нашите отродени от историческия корен души, посвещавайки ни своето просветителско внимание. Неговият обичан лик похарчи около три минути от интервюто за БТВ (очевидно се има предвид БНТ-бел.ред.), чрез което ни заяви, че проектът „Скопие 2014“ бил провокативен, а проблемът произтичал и от т.нар. процес на антиквизация, за да се попита накрая какво търси Пирин – краят, откъдето той е родом, на македонската карта на „Портата Македония“.

Плевнелиев изглежда фин човек, ама има мръсна уста и очевидно мръсни намерения да създава омраза между двата народа. Той казва, че хората от двете страни на границата нямат проблем, което е вярно. Но хората от тази страна на границата имат проблем с него, тъй като „Скопие 2014“ е сбирщина от паметници и сгради в столицата на Македония, а не на България, което горе-долу означава, че той трябва да си гледа паметниците и сградите в София, а не в Скопие и да не се меси във вътрешните работи на друга държава. Нека си бере неговото гайле, а не нашето. Ако македонският президент Иванов ни държи реч за някой си паметник в София, вероятно ще му бъде заявено, че трябва да си охлади главата, от нас в Македония. Защото ние и без паметниците на София или която и да е друга столица на друга държава имаме достатъчно проблеми. Например със заплатите от 350 евро, колкото са те и в богатата европейска България.
     
За Плевнелиев, за българската мисъл, която третира този проблем и изобщо за българското общество, македонците всъщност не са македонци, а някогашни българи, тоест част от един народ. Така Плевнелиев си представя добросъседските отношения. Да ни каже какво сме. И тъкмо тази теза, независимо че за нас е неприемлива и невярна, създава заблуждение в нашите коминтерновски главички. Нямаме нищо против, че Плевнелиев е великан сред великите умове, но ако това е така, то с коя интелигентност създава пречки за част от своя народ? Каква е тази логика да се твърди, че македонците са българи, а в същото време, че крадат българската история? Възможно ли е в Германия през 1938 година някой да е твърдял, че австрийците крадат германската история, а при това на него да се гледа като на разумен човек?

Възможно ли е сърбите през 1912 г. и 1913 г. да са твърдели, че някой в тази част от Македония, която след Балканските войни и Букурещкия договор им е била дадена на тях, да изгради паметник на цар Душан и с това да краде тяхната история? Как може Сърбия да краде сръбска история? Лудо, нали?

И каква връзка между другото има българската история с тази еретична антиквизация на Македония? Откога официална София трябва да я е грижа дали в Скопие има паметник на Александър Македонски? Нали той е разпространявал гръцката култура. Какво общо има България с това? Друго нещо е, че вместо ортакът на Плевнелиев – Каролос Папуляс, да се радва на Александър в Скопие, той реагира невротично. Но гърците са башка история.

Плевнелиев казва, че е родом от Пирин. Не казва Пиринска Македония. Това е тази част от България, която остава извън нейните граници, когато тя през 70-те години на 19 век отново стана държава с васално отношение към Османската империя. Изглежда нелогично, нали? България се освободила, ама някои нейни части останали извън границите й. Вероятно защото и не са принадлежали на България, а на територия, която се е наричала Македония и която България нямала достатъчно смелост да завоюва. Нито тогава, нито по-късно.

И не веднъж сме писали, че най-голямата част от тази Македония по-късно първо османците, а след това и самите българи, са й я оставили на гърците, които през следващите няколко десетилетия са се постарали добре да заличат оттам всичко македонско. Със съгласието на България, която има положен и свой подпис под това. В тази Македония, на македонците (съответно българите според София) са им вадени очи, отсичани са им главите, в тази Македония гърците са изнасилили хиляди жени и още толкова мъже, старци и деца са палени, мъчени, убивани, прогонвани. Там, в тази Македония, от предците на Папуляс и Самарас, не е останал камък върху камък, независимо дали той ще бъде наречен македонски или български.

И не веднъж сме писали, че ако ще се позовава на историята, Плевнелиев би могъл вместо да се отнася като най-обикновен слуга на гръцките интереси, да състави и той глава от добросъседските отношения. Но го е страх, че така българите ще се изправят пред това, че тяхната политика всъщност не е давала пет пари за Македония. Защо? Вероятно защото не я е смятала за своя. Трябва ли да му припомняме на Плевнелиев, че на Букурещката конференция България галантно е предлагала за замяна някоя част от Вардарска Македония, която военна е контролирала, за да получи Кавала. Но не защото прекалено много е искала морския град, а защото това е било поискано от нея от Москва съответно Русия. Защо тогава днес с пълен глас крещи само за някогашната част от сръбска Македония? Защо приема да бъде слуга на Атина? За пари или за нещо друго?

Плевнелиев казва, че България ще намери начин да защити своите национални интереси. Очевидно национален интерес на България стана да докаже, че македонците не съществуват. Което е национален интерес и на Гърция. Така 100 години след Балканските войни и 100 години, откакто българският генерал Савов изстреля снаряди срещу гръцката войска заради Македония, двете държави са намерили за тази Македония един и същи национален интерес – на хората, които живеят на тази територия, на всяка цена да им наложат друга националност и на всяка цена да ги заличат от картата. Това в съответствие със стандартите на ЕС, на които се позовават двете страни, се нарича добросъседство, което трябва да се постигне с някакви комисии. Аферим работа!“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
0
 
! Отговори
стойне преди 10 години
Този *** Плевнелиев не знае кой го е создал и ли кой го е *** Долно губре е плевнелиев *** ти майку
334
0
 
3
 
! Отговори
Полк. Каварналиев преди 10 години
.....Вероятно защото и не са принадлежали на България, а на територия, която се е наричала Македония и която България нямала достатъчно смелост да завоюва. Нито тогава, нито по-късно..... Смях, смях в залата!!!
333
1
 
10
 
! Отговори
The Makedonec преди 11 години
Nee istina prijateli od Bugarija !! Nekoja gnasa albanska gi pishe tie statii samo da se napravi omrazija megu Makedoncite i Bugarite .. Po cel svet Makedoncite i Bugarite se sekogas zaedno veruvajte mi .. a toj sto go pisal toa da mu ebam pickata majcina ako e Makedonec .. Nie sme prijateli i prijateli ke ostaneme !!
332
6
 
2
 
! Отговори
морски преди 11 години
За *** корумпиран президент - такива изказвания.
331
10
 
3
 
! Отговори
Lekar преди 11 години
Макета- *** прости
330
4
 
10
 
! Отговори
681 преди 11 години
Това е безобразие!!!!! неможе да търпим да обиждат българският ни държавен глава!!!!!Как можете да спасите давещ се македонец???Отговор - Като си махнете кубинките от главата му
329
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
македонците са най големите ***
328
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са тръгнали с този просташки език на омразата от БЮРМ?!
327
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Изглежда нелогично, нали? България се освободила, ама някои нейни части останали извън границите й."*** МАКЕДОНЕЦ. Типично по сърбомански пропуска да отбележи ЗАЩО тези части са останали извън границите ни и по наше желание и с наше съгласие ли е станало това.Яжте шиптарския!
326
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"- Има ли турцизми в македонския език?""- йок!"...
325
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
smurt za macedoncite
324
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
smurt za macedancite
323
2
 
18
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Абе ваята мама неопределена албанците ще ви оправят вас
322
1
 
20
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Е, все пак вече могат да пишат. Сега е време да открият и електричеството. И интернет, че да не си пращат мейлите по магарета по тези чукари. Македония е като Афганистан, само че с доста по-малко мак.
321
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Македония защо има динар !каде са ви парите в античноста и царете
320
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз искам само да помоля едно Албанците следващият път като се скарате с Сърбия в косово всичката история на Сърбия унищожете както те унищожиха в Македония на Български герои и в Сърбия и ккато унищожиха много от хърватската култура .така че дреми ми кво ще стане с косово .а за македония тя сама си решава -но губи един приятел и то най големия .
319
3
 
23
 
! Отговори
черен вампир преди 11 години
Приятели,наскоро с удивление научих че Макферсон,Макдоналдс и Макинтош сащо били македонски. Знаете ли нещо повече?
318
5
 
4
 
! Отговори
в преди 11 години
Защото тези,които сега живеят в Вардарска Македония,нямат нищо общо с нас българите!Те са произлезли в следствие на полови актове между сърби,черногорци,босненци,хървати и са спуснати в Българските долни земи!Това го доказва и ДНК анализа,който е направен от световни и български учени!Този ДНК анализ показва,че ние българите имаме почти 1:1 сходно ДНК с хората от Северна Гърция и доста по малко с хората от Вардарска Македония!Трябва България да се управлява не от партии,а от националисти и патри
317
5
 
10
 
! Отговори
в преди 11 години
Работата е такава,че тези,които са сега във Вардарска Македония са сръбски клонинги,а не са никакви македонци(с изключение на българските македонци)!И интересното е,че факти до факти и все още викат на черното бяло!Могат да се лъжат един-друг и да си отричат сами на себе си,но когато се стигне до там,че на българите и България и писне от провокациите на тези пришълци по Българските земи и въпроса се разгледа от световни историци,целият свят ще научи за фалшивата сръбско-македонска нация и идеята
316
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВасилКретен, дядото на жена ми е от Солунско и ВИНАГИ се е смятал за БЪЛГАРИН, моят дядо е от Кукуш и ВИНАГИ Е БИЛ БЪЛГАРИН а ти си един српски еничарин !!!!!!!