Полицаи дебнат по пътищата в Гърция и през нощта

Към граничните пунктове с България са разположени много патрули
17 апр 2014 12:10, Елка Василева
10
Полицаи дебнат по пътищата в Гърция и през нощта
Снимка: архив, Reuters

Засилен е трафикът по пътищата на Гърция от днес. Влезе в сила забраната за движение на товарни автомобили. Полицейско присъствие има по всички направления.

Към граничните пунктове с България са разположени много патрули, предаде БНР. Проверяват се водачите и техническата изправност на автомобилите. Проверките за употреба на алкохол и неспазване на правилника за движение са и през нощта, предупредиха от дирекцията на полицията. С радари и хеликоптери се следи скоростта на движение на автомобилите.

Най-масови са проверките на входно-изходните артерии на градовете. За груби нарушения се налагат жестоки глоби, свалят се номерата на колите.

От днес е въведена засилена охрана на местата, където се събират много хора. Охраняват се летища, пристанища, гари. Под специална охрана са всички църкви.

Средната цена на безоловния бензин в Атина е 1,65 евро, в Солун 1,60 евро, но в Александруполис достига 1,75 евро за литър. Традиционно на островите цената е по-висока в рамките на 10 евроцента.

Всички магазини в Гърция ще работят с удължено работно време до събота вечерта. На Велики петък ще отворят по обяд след края на литургията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: полицияГърцияпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ганя от село Бг преди 9 години
Гърция да не е бай Ганьовска България:)Ще карате кротко и ще слушате в чужбина защото там хората имат закони и респект към органите на реда!Бай Ганьовските номера минават само в село българия.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В СРАВНЕНИЕ С *** МОГА ДА КАЖА ЧЕ В ГЪРЦИЯ ПОЧТИ НЕМОЖЕТЕ ДА СРЕЩНЕТЕ ПОЛИЦИЯ ПО ПЪТИЩАТА. ПЪТУВАМ ПОСТОЯННО ДО АТИНА ПО СЛУЖБА И НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СЪМ СПИРАН ЗА ПРОВЕРКА. Е ИМА И ТАКИВА НА КОИТО СА ИМ СВАЛЯЛИ И НОМЕРАТА НО ТЕЗИ СА НЯКОИ СЕЛСКИ ТАРИКТЧЕТА С БМВЕТА И ПЕРНИШКИ ГОЛФООВЕ ВИЖДАЛ СЪМ ГИ ЛИЧНО. КАТО СИ КАРАШ С ОГРАНИЧИТЕЛНАТА СКОРОСТ И СПАЗВАШ ПРАВИЛАТА НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. ДОКАТО В *** СЕЛСКИТЕ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА ТЕ СПИРАТ БЕЗ ДА СИ НАРУШИЛ ПРАВИЛАТА Е ТАКА ЗА КЕФ.
6
1
 
3
 
! Отговори
DO 1 преди 9 години
TI OT BG KINEFA IZLIZAL LI SI ?
5
1
 
13
 
! Отговори
wooster преди 9 години
Гърция е държава на свободата и демокрацията. Полицията им и няма нищо общо с нашите милиционери - заптиета, чиято основната дейност е на да пазят гражданите от престъпници, а да рекетират пътуващите по пътищата, ужким щото ги било грижа за живота ни. Истината е, че от памтивека по пътищата се поставят излишни,никому ненужни ограничения на скоростта, за да бъдат всички в нарушение. По голяма лицемерия и демагогия от това няма!
4
3
 
13
 
! Отговори
Смях преди 9 години
Във Гърция даже и при засилени проверки има по малко ПОЛИЦИЯ отколкото в България.....Относно радарите дебнат основно по магистралите, и е цяло чудо ако на 200/300 км магистрала срещнете един полицейски патрул.Относно проверките за алкохол ако не сте направили сериозно нарушение никой няма да ви провери.Най затегнато е със коланите при разминаване със полицаи задължително оглеждат за колани..А глобите са повече от солени така, че задължително карайте със колани...Фаровете ги гасете след КПП-то
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е всяка година, ако си спазваш правилата проблеми няма. ама бг тарикатите им е трудно да го преглътнат. а дано лятото повечето си останат по невероятните родни курорти
2
12
 
4
 
! Отговори
точко преди 9 години
До АнонименПрав си за съседите,но чичо с каскета от село не може да го разбере,защото 70 години са му набивали в мозъка диктовки от Москва,а сега се уговарят с *** как да си разделят полуострова.От такива братчета и приятелчета Бог да пази България!
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия ще си причакват туристите да ги глобяват. За това ще ме хванат за х.. да ида да си харча парите так. България е заобиколена само с измекярски съседи.