В Солун разбиха нелегален склад за алкохол, внасян от България

Конфискувани са над 8 000 бутилки, готови за вътрешния пазар
18 юли 2014 16:34, Елка Василева
6
В Солун разбиха нелегален склад за алкохол, внасян от България
Снимка: архив, Reuters

От легална фирма за търговия с текстил 53-годишен грък e превърнал цеха си в добре оборудван склад за бутилиране на алкохол. Нелегалният внос е извършван от България, съобщиха от Дирекцията на полицията в Солун.

Алкохолът е внасян както в оригинални бутилки, така и наливен. От оригиналните български бутилки са сваляни етикетите и на тяхно място са поставяни фалшиви етикети на гръцки компании, част от които от няколко години са прекратили производството си. Има дори етикети на фирми, които никога не са произвеждали алкохол, предаде БНР.

При полицейска акция в нелегалния цех е открито пълно техническо оборудване за бутилиране на алкохол.

Конфискувани са над 8 000 бутилки, готови за вътрешния пазар, както и голямо количество алкохол в малки цистерни.

Води се разследване как е внасян алкохолът и през кой граничен пункт е извършван нелегалния трафик. Няма все още данни дали има българи, участвали в нелегалния канал.

Срещу собственика е образувана съдебна преписка за измама, фалшификация и нарушаване на закона за митниците.

Полицията предупреди всички собственици на заведения, които са закупили алкохол от склада, да не го предлагат на клиенти поради опасност за здравето им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: солуналкохолГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
уж-българин преди 9 години
3. По притеснителното е, че става въпрос за алкохол, който е законно произведен и продаван в нашата страна ( Алкохолът е внасян както в оригинални бутилки, така и наливен. От оригиналните български бутилки са сваляни етикетите и на тяхно място са поставяни фалшиви етикети на гръцки компании...) там е определен, като опасен за консумация!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Уж-българин преди 9 години
До уж-избирател1. Статията пише, че алкохола е внасян от БГ, което е така.2. Никъде не се казва нищо за БГ участие, нито нищо обвиняващо българин и т.н.
2
3
 
3
 
! Отговори
колю гамена преди 9 години
и в Гръцко ли успяхте да се *** ? типично за бай *** ...
1
2
 
3
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Дори само прабабата на проявилият се алчен грък да беше българка, пак щяхте пищно да оплюете всичко българско. Продажници!... Няма все още данни дали има българи, участвали в нелегалния канал.