Търкиш ерлайнс може да стане национален авиопревозвач на Македония

Турският концесионер ТАВ ръководи летищата в Скопие и Охрид
31 юли 2014 10:24, Елка Василева
31
Търкиш ерлайнс може да стане национален авиопревозвач на Македония
Снимка: архив, Reuters

Турската авиокомпания Търкиш ерлайнс може да стане национален авиопревозвач на Македония, съобщава "Утрински весник". Македонското издание се позовава на швейцарския интернет сайт Суис авиейшън, според който тази възможност е много вероятна с оглед на факта, че турският концесионер ТАВ ръководи летищата в Скопие и Охрид.

Такова развитие на събитията според сайта е възможно, след като през 2012 г. македонската Агенция за гражданско въздухоплаване даде на турската авиокомпания статут на редовен авиопревозвач и изключително право да избира дестинации и да получава намаление на таксите за ползване на летищата в Скопие и Охрид. Подчертава се също, че концесионерът на летищата, турската компания ТАВ, лобирала за това турският авиопревозвач да установи своя база в Македония.

Сега база на Търкиш ерлайнс е само летище Ататюрк в Истанбул. Компанията притежава 265 самолета и лети до 265 дестинации по света, отбелязва "Утрински весник". Преди около седмица македонските власти обявиха, че започват да търсят национален авиопревозвач, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
makedonec преди 9 години
Pa poveche prava sme imali pod tursko nego li sega vo 21 vek
22
4
 
11
 
! Отговори
адам 1966 преди 9 години
Толкова омраза, колкото има е етно-наричащите-се "македонци" към България, българите и всичко българско няма по света! Може би и араби и *** не се мразят толкова, нито пък турци и кюрди! Ние българите обаче, обзети от патриотични и националистически чувства ги обичаме, наричаме ги братя и им даваме български паспорти. Върху които паспорти те, след като ги "изкористат" уринират обяснявайки как "бугарин" било "наjголема навреда". Те предпочитат децата им да са албанци, вместо българи. Това е то
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, Скопие албанско, превозвача им турски... какво стана бе макета, къде е бог Македон да ви оправи? :))
20
1
 
11
 
! Отговори
Van преди 9 години
Ашколсун!
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един от основните принципи на нео османизма е икономическата зависимост. След това политическата зависимост. Да им е честито на макетата, а ние да си опичаме акъла иначе пак ще купуват гласове и пак ще крадат.......
18
6
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Преди 100 години дедите на тия *** във Вардарска Македония се биха за свободата на Вардарска Македония от турско робство и присъединяване към Майка България, сега техните внуци без бой молят турците пак да си върнат търското робство в този край. Стъпка по стъпка Турция ще превзема икономически Вардарска Македония и в един момент ще я присъедини към Албания и Косово. Тогава макетата ще тичат пак към България да ги спасява ама ще бъде много късно.
17
11
 
9
 
! Отговори
ВАНГЕЛИС ПЕТРОС преди 9 години
ГРЪЦКИЯТ ЦАР АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ АКО СТАНЕ ЩЕ ПОСЕЧЕ СКОПИАНО-ВАРДАРЦИТЕ И ЩЕ ПОСЕЧЕ ТУРАНО-АРАБО ТУРКИЗМА..И ЩЕ ВЪРНЕ ГРЪЦКАТА ИМПЕРИЯ НА ЕЛЛИНИЗМА ,КУЛТУРАТА И ГРЪЦКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.. !!
16
5
 
7
 
! Отговори
Koga преди 9 години
Маке ке падне!
15
7
 
21
 
! Отговори
Името преди 9 години
Да се прекръстят на Бивша османска република македония
14
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македонците могат да мислят без предразсъдъци защото не бяха под руско, а вие сомо злобейте и завиждайте докато децата ви останат полугладни.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** се събраха
12
15
 
29
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Тurk Hava Yolari е отлична компания, една от най-добрите авиокомпании в света. Македонците няма да сгрешат с тях. Много добър избор.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то има ли такава нация?
10
10
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Машалаа е така се работи с така наречените Макета от раз ви го вка...ха.Ало така наречените Макета подготвихте ли си възелинчето, а и да не забравите и широките *** (шалваре) ке ви требат.
9
10
 
19
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Сега на статуята на Александър в Скопие след гащите и фес ще трябва да слагат
8
3
 
6
 
! Отговори
до мехмед преди 9 години
Каква "опека" над Македония бе хаххахах там ще пратите авиопревозвач, не местно управление, разбираш ли, ще изпълнявате ролята на такси (ако станете превозвач на македонците).
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се прекръстят на Турция. Ще зарадват и едните и другите съседи. Повсеместна радост ще бъде.
6
4
 
16
 
! Отговори
Бахур преди 9 години
Те македонците и друг път са "просперирали" под турско.....
5
10
 
21
 
! Отговори
Дека сте бре преди 9 години
То македонци няма,па вие авиопривозвач сакате да имат.
4
6
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Не ти се получи, феса ти се вижда от километри.