Трети ден стачка в румънската авиокомпания ТАРОМ

Стачкуват пилоти и стюарди на компанията
16 сеп 2014 12:46, Елка Василева
1
Трети ден стачка в румънската авиокомпания ТАРОМ
Снимка: архив, Reuters

Румънската национална авиокомпания ТАРОМ обяви, че са възможни закъснения или дори анулиране на някои вътрешни и външни полети заради продължаващата трети ден стачка на пилоти и стюарди на компанията, съобщава Медиафакс.

"Въпреки че в момента няма отменени полети, ТАРОМ обявява днес закъснения и възможни анулирания на полети по вътрешни и външни линии. ТАРОМ се сблъсква с липса на персонал за обслужване на полетите (пилоти и стюарди). Продължават и днес срещите между представителите на ръководството на компанията и на бордовия персонал с цел деблокиране на ситуацията", се посочва в съобщение на авиопревозвача.

Спонтанната стачка на пилоти на ТАРОМ започна в неделя, когато бяха регистрирани закъснения на 12 полета, а два полета бяха отменени. Вчера седем полета на ТАРОМ, от които два международни, бяха анулирани, а други два имаха закъснения.

Транспортният министър Йоан Рус поиска от ръководството на ТАРОМ и синдикатите да започнат преговори и да намерят бързо решения, така че въздушният оператор да се върне към нормалната си дейност.

Цитирани от Аджерпрес източници съобщават, че министърът на транспорта е заявил, че ще изпрати Корпуса за контрол в ТАРОМ, след като синдикатите са сигнализирали за неправилно управление.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: РумъниястачкаТАРОМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Пача преди 9 години
Сигурно самолетите им летят с дехидратирана мамалига