Сръбската жандармерия преби брата на премиера Вучич

Александър Вучич каза, че са получени извинения
Обновена: 29 сеп 2014 14:04 | 29 сеп 2014 09:49, Елка Василева
57
Сръбската жандармерия преби брата на премиера Вучич
Снимка: YouTube

Сръбски жандармеристи пребиха Андрей Вучич – брат на премиера на Сърбия Александър Вучич, както и двама души от неговата охрана. Пребит е и Предраг Мали – брат на кмета на Белград Синиша Мали, пише сръбският вестник „Блиц“. Мали е бил заедно с Андрей Вучич.

Инцидентът е станал по обяд в центъра на Белград, близо до хотел „Славия“. По неофициална информация жандармеристите, които са били блокирали тази част на града заради провелия се вчера гей парад, са поискали те да се легитимират. На записа, направен от телевизия N1, се вижда как група жандармеристи налитат срещу Вучич и охраната му,  изтласкват ги до едно сграда и ги удрят с палки по главата и гърба.

Член на охраната се опитва да защити Андрей Вучич, бутайки го надолу по улицата. След няколко секунди групата жандармеристи отново налитат срещу тях, викайки: „Лягай долу“.

След това жандармеристите отново удрят Андрей Вучич с палка по гърба, който с вик пада на земята.

По-нататък на записа се вижда как член на охраната на Вучич с окървавена глава се обажда по телефона, докато друг се опитва да отведе от улицата свиващия се от болка брат на премиера. В последните секунди от записа се вижда и четвърти мъж, който лежи на улицата.

Премиерът Александър Вучич заяви, че неговият брат е бил нападнат от жандармеристи, но те са се извинили. „Стигнало се е до превишаване на правомощията, но хората, които са направили това, се извиниха. Няма да съдим никого. Това е тежък ден за моето семейство“, каза Вучич.

Сръбският премиер добави, че брат му е „смел“ и добре е понесъл всичко. Той каза, че разбира защо „момчетата от жандармерията са били нервни, тъй като този ден са вършили нещо, които не им се е вършело“.

Вучич каза, че лично му се е извинил и командирът на жандармерията Миленко Божович.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
aham преди 9 години
казано е: бой и е***е не се връщат. Малко не вярвам на тази статия, защото когато официално лице превиши правомощия обикновенно има наказания. Само с едно "sorry" не става, пък и брат на премиера. Да разбираме ли. че тия бият и после ако случайно някой се обади - хм, пообъркали сме се, извинявайте. Пълни глупости, боза
35
3
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
До северозападен галошВсъщност ВЪПРОСЪТ Е какво прави брата на премиера на гей-парад????!!!!!....А??А ти щом казваш че си ***....
34
3
 
3
 
! Отговори
boiko преди 9 години
vijte gospoda kak se bie ane kato viudarqt vednaj i hop policiqta bieeee
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е народна полиция, а не бугаристанска милиция, която реве само за заплати и налага протестиращи пенсионери.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами сръбската жандармерия си върши работата. Нашите полицаи реват за пенсии само.
31
4
 
8
 
! Отговори
Bg преди 9 години
Браво на сръбската жандармерия! В такова безупречно и професионално състояние е необходимо да се приведе и нашата. Чест прави на премиера, че няма да съди никой, разбрал е защо са действали така! У нас политиците бият полицията и последните се чудат, къде да се скрият, ако някои на тротоара кандидат политик или баш политик се появи.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 40 Toгава Владко беше пишкал на мавзолея на Гошо Тарабата - за времето си беше тежко прегрешение. Ступали го на място и го закарали в районното, там като взел да се обяснява кой е - не му повярвали и ял бой още веднъж. После Бай Тошо казал на милиционерите - "малко сте го били".
29
6
 
4
 
! Отговори
читател преди 9 години
Милиционерите навсякъде са едни и същи.Особено в Русия, Сърбия и България.
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя от една палка така го изигра- като футболист за дузпа! Брат на премиера?- аз ако съм брат на премиера ще скоча да се бия мака му и куки, зъби ли не съм плюл?! Извинението трябва да е от него, че от една палка, викна та запя по-силно от петела на село, та чак на земята падна... Ако баща ми ме беше видял да правя така, щеше да ме набие, че съм посрамил семейната чест и не съм отвърнал. Мен поне ме сгъваше от бой в детството, че да порасна надъхано, злобно комунистче дето се пени на всичко!
27
2
 
27
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Няма да коментирам, а ще постна един виж, който много ми харесва:Какъв е този шум, Джеймс?- Гей парад, милорд!- И какво искат?- Еднополова любов, милорд!- Някой забранява ли им?- ...Не, милорд!- Е, тогава защо вдигат този шум?- Еми, ***, милорд!
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 35-40 години един милиционер от Първо районно беше ступал на "Руски" Владко Живков. Когато разбраха, човекът и началниците му очакваха най-лошото, но лично бай Тошо се обади и каза да не закачат милиционера, защото той си е изпълнявал служебните задължения. Така е когато има държава, без значение дали е социализъм или демокрация.
25
2
 
4
 
! Отговори
noname преди 9 години
До nikonik01Не се протака делото , осъдиха го и безпроблемно го изведоха от страната. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
24
7
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
забелязал съм, най-големите патриоти стане ли въпрос за сърбия и веднага се отплесват колко са велики сърбите и какви сме *** сравнение с тях. аз мисля че сърбите няма да върнат никого, защо гледате се към пропадничавите западняци а не емигрирате в сърбия?
23
3
 
22
 
! Отговори
nikonik01 преди 9 години
Шегата настрана , тука един беше убил двама , ръгайки ги в гръб , но понеже беше близък на агент Гоце , делото още му се протаква. Оня е брат на действащ премиер и го смляха бой. Най-връзкарската държава в света е България.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това често не е гей сбирщина,а хора, които са се събрали за пари и американските посланици по места--------------В такъв случай защо трябва да ги бият и да правят ***? Просто кажете на хората, че това не са истински гейове?
21
4
 
16
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Само не разбрах Станишев и Вигенин били ли са на парада...?
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нашата полиция ако беше такава, нямаше да имаме проблеми с *** престъпност и безнаказанност.
19
5
 
13
 
! Отговори
Содом преди 9 години
И Какъв е извода? Ако не беше тази гей-сбирщина нямаше да се стигне до това ... ?!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешка грешка обърках вратата обърках жената
17
6
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Българи?Луканов, Филип Димитров, Костов, Паси, Станишев, Доган, Местан, Кунева, Нейнски. Ако тези са българи, аз съм от Заир, пфу!