Никой не може да нареди на Сърбия да развали отношенията с Русия

Вучич: Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия
15 окт 2014 14:11, Елка Василева
87
Никой не може да нареди на Сърбия да развали отношенията с Русия
Алексанъдр Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Сърбия не възнамерява да въвежда санкции срещу Русия, заяви сръбският премиер Александър Вучич в интервю за ТАСС преди утрешното посещение на руския президент Владимир Путин в Белград.

Никой не може да нарежда на Сърбия да развали своите отношения с Руската федерация, каза Вучич.

Сърбия е свободна и независима държава, тя е на европейския път, но не е въвеждала и няма да въведе никакви санкции против Русия, подчерта сръбският премиер.

Вучич напомни, че сърбите имат исторически, културни и религиозни връзки с руснаците. По думите му това, което се случва в Югоизточна Украйна, е било почувствано тежко от украинския и руския народ. Повярвайте, сърбите усещат това заедно с всички славянски народи. Ние се надяваме на мир, добави Вучич.

Сръбският премиер изтъкна, че очаква да обсъди с президента на Руската федерация Владимир Путин конкретни въпроси на сътрудничеството в икономическата сфера по време на разговорите в Белград.

Министър-председателят подчерта, че освобождаването на Белград е станало възможно благодарение на огромната подкрепа на Червената армия. Това събитие е една от нашите най-значими исторически победи, заяви Вучич.

Премиерът определи енергетиката като едно от най-перспективните направления на руско-сръбското сътрудничество.

Имаме много въпроси, които трябва да решим в областта на енергетиката. Вие знаете, че "Газпром" е мажоритарен собственик на сръбската компания "Нафтна индустрия Сърбие" /НИС/. Необходимо е да разгледаме бъдещето на нашите отношения по този въпрос, за да решаваме всичко като партньори, каза Вучич.

Трябва да погледнем и докъде сме стигнали по въпроса "Южен поток", добави Вучич. С Русия ние бързо и лесно се договорихме. Но не всичко зависи от Сърбия. Не може "Южен поток" да започва на границата на Сърбия с България и да свършва на границата на Сърбия с Унгария. Той трябва да премине през България, през Унгария, Австрия и всички останали страни. Що се отнася до Сърбия ние направихме своето, а останалото зависи от други, каза още той.

Вучич изтъкна, че смята договора за строителството на газопровода за "добър за Сърбия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
6
 
! Отговори
личев преди 9 години
До Аман от тапаци. *** на куб си ти, соросоиден червей продажен. Русия си е Русия, а за приятели, един Китай и Африка, Азия и цяла Южна Америка са и предостатъчни. а и мноого европейски народи колонизирани временно от ЕС. Не им бери грижа на руснаците, защото са мноого по-добре от нас. От голяма бедност ли построиха и накупиха хиляди къщи и апартаментиза да почиват лятно време по нашето Черноморие. ВЪВ Варна, Бургас, Созопол, Несъбър и в близките околности. За нещо да ти говори това . ..
62
2
 
8
 
! Отговори
личев преди 9 години
До РусофобитеЗащо да емигрираме, защото сме славяни, и понеже турци като теб искат да ни прокудят от БГ. Ние сме си дома, а какво търсиш ти тук сине *енски по мисъл и разбиране, туркофил и българофоб. Вие хем сте абсолютно малцинство, хем ползата от вас за БГ е нулева. Хем сте готови да я, ни продадете за стотинки. А с предателите се се процедира по късата процедура при нужда ...
61
11
 
11
 
! Отговори
До славиянката преди 9 години
Започни чистенето от себе си и отърви обществото поне с един такъв като теб! Не знам какво да кажа за да ви обидя половината тука.. Вие сте хора без собствена мисъл и мнение та даже и мозък. Някой бил ли е от вас в Русия да види каква мизерия е и как хората живеят? Вие какво си мислите че Москва и С. Петърбург са Русия ли? На повечето места хората живеят по мизерно и от село в бг. И вие сте тръгнали да ми възхвалявате тази мизерия....
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A syrbite, dali imat turski seriali i *** na turski ezik po televiziqta?
59
6
 
20
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Ако стани война по руснак и сърбин няма да стрелям!
58
31
 
11
 
! Отговори
До Русофилите преди 9 години
Еми емигрирайте в Русия бе, щом толкова ви харесва, бегайте там, знаете как се копат картофи, как се режат дърва, тамън по специялноста ви....
57
5
 
26
 
! Отговори
тибо преди 9 години
До АнонименНа САЩ и ЕС им е ясно, че тези подлизурки, които ни управляват, не са вечни и че все ще дойдат нови ръководители, които ще бъдат истински изразители на волята на народа български, а тя е - по-близо до всички славяни, включително и Русия. Бъдещето е там.
56
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 62 ---Ако Руснаците знаеха какво неблагодарно племе сме въобще да не са жертвали толкова много хора за да ни освобождават от Турция
55
8
 
37
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Народа не е неблагодарен към Русия и руския народ. 95 процента от българите обичат Русия, но бандата ционистки марионетки, която узурпира властта през последните 25 години плюе срещу Русия, за да си заработи парите, които получава от фондациите на Сорос и ЦРУ. Но много скоро всички тези продажници, антибългари и антиправославни *** ще отидат на майната си заедно с извратените си *** ценности. Всичките ще ги осъдиме и ще ги затвориме пак в Белене, запомнете го. Малко ви остава.....
54
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ БЪЛГАРИН И ОТ ДУПЕ НИЩО ХУБАВО НЕ ОЧАКВАЙ ДА ИЗЛЕЗЕ
53
25
 
9
 
! Отговори
Аман от тапаци. преди 9 години
Всичко което е с Русия е потънало в мизерия и забрава. Нека един от мозъците тука да каже една просперираща държава която е свързана с Русия?? Сигурно Казахстан или Северна Корея или Беларус а може и Сърбия? Защо всеки напъва на запад а не на изток? Щото БВП на Русия е точно толкова колкото на Франция. Ама понеже сте заети с картофите сега и нямате време да прочетете малко странична информация та за това сме *** всички в тая държава...
52
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 62Съгласен съм ---има една поговорка --*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА
51
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като прочетох коментарите се питам защо ни освободи Русия от Турция след като сме толкова неблагодарен народ
50
21
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
И...кой е нареждал на сърбите да мразят Русия? ... Нещо преиграват съседите. Путинската политика е вредна, а не Русия. Все едно да мразим целият германски народ, заради Хитлер. Нещо са се объркали днешните сръбски политици. Карат си я по-старому.
49
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите в най-голяма степен имат исторически, културни и религиозни връзки с руснаците!Жалко,че в България на власт са *** и американски слуги като плевналиев и шаламанов!Но никой никога не може да ни скара с нашите Руски братя и освободители!
48
16
 
3
 
! Отговори
+++ преди 9 години
Ще отговоря и на двама ви. Първо на тракториста- живея във Вашингтон и повярвай ми фасове не събирам, не смятам за нужно да ти обяснявам какво работя но повярвай ми че в следващите 20г няма да заработиш това което аз ще само за тази година, надявам се разбра колко си глупав в момента. - и на втория- не съм казавал че ние сме по различни от тях, просто тях ги мразя повече от нас:)
47
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на сърбите! А при нас кога ще стане това... Мечти,мечти...
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До +++BALGARIN DA SE NARICAM PARVA RADOST E ZA MENE I V CUGBINA NE ISKAM DA GIVEIA.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKADE SE NAMIRASH PREDATELU,KADE SABIRASH FASOVE.
44
6
 
15
 
! Отговори
до 53 +++ преди 9 години
Точно такива като сърбите са и българските русофили, те за това им симпатизират толкова много на сърбите.