Понта увеличава преднината си на вота в Румъния

Балотажът на 16 ноември обаче се очертава като неизбежен
Обновена: 3 ное 2014 07:51 | 3 ное 2014 07:41, Елка Василева
6
Понта увеличава преднината си на вота в Румъния
Виктор Понта. Снимка: Reuters

Премиерът на Румъния и лидер на социалдемократите Виктор Понта увеличава преднината пред прекия си съперник, кандидата на християн-либералите и кмет на Сибиу Клаус Йоханис, както показват резултатите от 56 на сто от преброените бюлетини, съобщава ТАСС.

Още по темата

Понта е с 39,57 на сто от гласовете, а Йоханис, който е етнически немец, има 30,19 процента.

Румънският премиер обаче е далеч от необходимите за победа в първия тур 50 на сто от гласовете, така че балотажът, определен за 16 ноември, се очертава като неизбежен.

На трето място е председателят на Сената Калин Попеску Таричану с 5,83 на сто от гласовете, следван от бившия министър на туризма Елена Удря с 5,17 на сто и бившата министърка на правосъдието и член на Европарламента Моника Маковей с 4,65 на сто.

По уточнени данни избирателната активност е била 52,56 на сто.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
8
 
! Отговори
Бесен Българин преди 9 години
.... Боли ме фара дали е увеличава или не............ Дори и Румънските Мамалиги са значително по - добре от нас......... Едва ли има сфера , в която НЕ са поне няколко нива над нашето Абсурдно съществуване!!!! .......... Вместо да се бутаме в ЕС......... където явно НЕ ни е мястото........ Най добре , да кандидатстваме за позиция в Африканският Съюз........ Там ще стоим идеално - като ниво на заплати и инфраструктура - до страни като Габон , Того , Либерия..... :((((( !!!
1
4
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Много црън тоя бе, да не е от Драгалеци?