Затворниците в Гърция вече ще имат "любовни" килии

Това ще е иновативна стъпка за гръцката затворническа система
25 ное 2014 13:15, Елка Василева
14
Затворниците в Гърция вече ще имат "любовни" килии
Снимка: архив, Reuters

И затворниците имат душа - до този извод са стигнали в гръцкото министерство на правосъдието, след като взеха решение да обособят „любовни” килии, така че да осигурят на лишените от свобода възможността да правят секс с партньорките си, пише „Български новини“.

Разпоредбата, която предоставя правото на секс на мъже и жени, лишени от свобода, е включена в новия затворнически кодекс, който се очаква да бъде внесен в парламента. Това съобщи министърът на правосъдието Хараламбос Атанасиу по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, проучваща затворническата система и условията по задържането на арестувани лица, приемайки съответните депутатски препоръки.

Атанасиу се ангажира да направи тази иновативна стъпка за гръцката затворническа система, която вече се прилага в затвори по света.

Според информацията съответната разпоредба ще се прилага в учрежденията, разполагащи с подходящи помещения и затворниците ще имат възможността да бъдат посещавани от съпруги и съпрузи или постоянни партньори.

Очевидният въпрос обаче е по какъв начин и къде ще бъдат обособявани „любовните” килии, в които затворниците ще изживяват абсолютно личните си моменти, след като в повечето затвори е свръхнаселено.

Показателно за този факт, е че в момента в гръцките затвори има над 11 000 задържани, а капацитетът им не надхвърля 9 800 души.

Освен това министърът на правосъдието отбеляза, че пилотната програма ще стартира веднага с електронни гривни.

На първия етап ще участват 250 предварително задържани и осъдени, които ще бъдат под надзор извън затвора. Дневният разход ще бъде около 15 евро (с ДДС), които ще се заплащат от затворника, а според прогнозата в случай на невъзможност сумата ще бъде внасяна от министерство на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези глупости. Тези хора са там да излежават наказание за постъпките си и не може да ги третираш като нормални същества. Като иска да е с полвинката си ще живее така, че да не попада зад решетките.
8
0
 
14
 
! Отговори
някои преди 9 години
Те в затвора всички килии са любовни. Е, не е всеки път по желание, ама затвор е все пак.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се живее 100 години там
6
4
 
4
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
Доволна и проста.. затворите трябва да са поправителна институция, а не ограничаваща достъпа на престъпници до овци като теб
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцките затвори са препълнени с *** нечистоплътни траки.
4
0
 
11
 
! Отговори
доволна преди 9 години
а ще има ли таймер на килиите? За колко време ще могат да ползват килиятя за 15 евро? И ще може ли един и същи затворник да я ползва за повече от веднъж на ден? Това да не е хотел бе! Та нали идеята е да се лишават хората, а не да се награждават с придобивки. Тцтцтц, човек с желание да направи престъпление
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС вече разрешиха еднополовите бракове та и затворите трябва да изпълняват любовните задължения.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе напишете нещо важно бе, стига с простотии, много ни интересува кво става в затворите, все пак там са престъпници, а ние не сме ...
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А българските затвори са празни съда не може да осъди нито един човек.