Политически скандал: В Северна Гърция говорят български

Думите на известен композитор шокираха гърците
2 дек 2014 17:09, Елка Василева
67
Политически скандал: В Северна Гърция говорят български
Снимка: архив, Reuters

Известният гръцки композитор Стаматис Краунакис направи шокиращо за гърците изказване, че жителите в Северна Гърция говорят български език, предаде БНР.

„В Северна Гърция говорят гръцки от 100 години. Преди това са говорели български. В районите над град Ламия не разбират гръцки“, казва композиторът.

Изказването на Краунакис би си останало лично мнение, ако не беше популярната му позиция, че симпатизира силно на опозиционната партия СИРИЗА.

От централата на Нова Демокрация веднага публикуваха съобщение, с което приканват лидера на опозицията Алексис Ципрас да уточни дали изказването на композитора е позиция на партията.

Всички гръцки медии атакуваха яростно мнението на Краунакис и го приканиха публично да се извини на гърците.

Негови колеги дори споделиха, че той никога вече няма да изнася концерти в Северна Гърция и кариерата му за тази част на страната е прекратена завинаги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
lamia ne e v severna gariza a e v centralnata 4ast.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Любимата ми книга е Тютюн. Там става ясно че гърците са се струпвали около българските лимузини с надеждата да им бъде подхвърлен някой лев. А че това е българска територия го пише още в учебниците за 10 клас по история!
56
1
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Едеса( Воден)!!!
55
2
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Е като не можем ние самите да си защитим националната чест , съвест и малцинства, поне чужденците да го направят . О майко Българи,о в каква държава живеем .
54
1
 
4
 
! Отговори
КИКО преди 9 години
До РасатеПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНАНА ИНФО!!!БЛАГОДАРЯ ТИ,
53
1
 
11
 
! Отговори
лора преди 9 години
Ние нали си оправихме нашата територия, сега северна Гърция..............Тук ще започва "Огън под земята" от добив на въглищен газ в Добруджа и плацдарм за въздушна война с Русия. И да има българи там, нека си стоят при тях, поне ще бъдат живи.
52
2
 
20
 
! Отговори
България на 3 морета преди 9 години
Да.Още от времето на цар Иван Асен II земите на север от град Ламия са България, даже всички земи до Атина са били васални на България. Очевидно кръвта вода не става.
51
1
 
11
 
! Отговори
Расате преди 9 години
До СянкатаТо сме пили от арменски череп.По голямата част от императорите на "Византия" са арменци-Династията на Македноните,Лакапините,Вараните,със смесен римо-тракийски произход- Константиновата динсатия,Валентиан-Теодосиевата династия,Тракийци са Династията на Дука,Комнините са българи,Динстията на Палоолозите са сирийци,а Юстияновата и арабската династия са араби.Във Византия няма императори гърци.Гърците превземат православната църква и в средата на 13 век са само религиозно малцинство.
50
3
 
28
 
! Отговори
Беломорска Тракия преди 9 години
Шапка свалям на тоя композитор! И моите корени са от там с.Софулар, близо до Мароня. Истините не могат да се крият вечно.
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е казал човека било е така !!!
48
1
 
36
 
! Отговори
Луд Гидия преди 9 години
Ито ги и нашите - много изненадани! Ами от Ламия през Солун, Сяр, Драма, Кавала Комотини до Александруполис се говори български! Идете на почивка в селото на Капитан Петко Войвода - Мароня - и навсякъде ще ви приемат българи и ще ви обслужват българи и ще ви говорят на един сладък, чист и забравен у нас правилен литературен български език.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а има има много хубави сладкарнички по нашия югозапад,имах гости скоро оттам викат гърците намалели но пък много руснаци,казват по-добре че гърците се ***..сват за 5 стотинки а руснаците са ларш
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така е ,но то е било отдавна дефакто те след завладяването на Югоизточна Европа от османските пълчища за което имат вина и те а и ние ,та след този период никога не са излизали в директен двубой срещу българи,сърбите и гърците спечелиха всичко благодарение на съюзниците си Англия,Франция и ..Русия,на сърбите им излезе през носа ,гърците ги заболява стомах сега като говорят за българите в БЮРМ но няма вече накъде а за това лукаво, надменно,коварно племе и това не е малко,много им е гадно ама..
45
5
 
31
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Гърците от никой друг не са яли толкова бой колкото от нас!
44
3
 
6
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Че то има ли още сладкарници?С пасти и боза ! Ех носталгия
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срамно ли е да се наречеш грък в България ...след като са ослепили хиляди българи и после много и много и много пъти направиха така че да бъдем унищожени но не им се отдаде,срам ли е да се наречеш грък като гръцки нациОнален герой е Павлос Мелас с неговото "българин да не остане",срамно ли е да си грък в България след като са вадели очи и изнасилвали родилки ЗА ДА НЕ ОСТАНЕ БЪЛГАРИН В ..УЖЕЛАДА,Е НЕ ОСТАНА БЪЛГАРИН,ама ЧАСТ от техните братя сърби СЕ САМОУБЯВИХА ЗА НАСЛЕДНИЦИ НА АЦО...ЕБ...АТИ
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ееее не може така само жените и дъщерите,то верно че вие гърците ако не са турисТКИТЕ ще забравите какво е това хубава жена хахаххаа ама по-спокойно го давай ,идват ви и то не малко нашенски *** пък и от към нашенско доста женско чукнахте дума да няма,иначе едни такива гърци като тебе преди години малко остана да ги запраскам със столовете в една сладкарница,ей нагло племе,а българите "реват за Солун"както вие за Филипопули и черноморието ама нЕмааа било що било,сега всеки на своето
41
11
 
18
 
! Отговори
до 36 Анонимен: преди 9 години
"Време е трибагреника да се развее над Солунската кула..."=================================================Ела да го развееш , не само да ни изпращате жените и дъщерите си да си развяват байрака.
40
0
 
15
 
! Отговори
42 преди 9 години
ЗАЩО ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ШОКИРАЩА И ИЗНЕНАДВАЩА? КОГА ЩЕ СЕ НАУЧИМ ДА ПРИЕМАМЕ СПОКОЙНО ИСТИНАТА.
39
0
 
18
 
! Отговори
e преди 9 години
хаиде да вложиме сила и воля и да опазиме това което имаме днешна българия а да не търсим да развяваме трибагреника над солун или неиде на други места, щото с тези политици явни продажници и с бум на *** раждаемост + черна *** от северна африка и много пари от разни фанатизирани мюсулмански организации , да не ни се наложи да воюваме и да се чудиме как и с какво щото оръжието ни го нарязаха да отвоюваме собствената ни страна