Гръцкото правителство сложи край на приватизацията

Премахнат е приватизационният фонд
31 яну 2015 08:31, Елка Василева
206
Гръцкото правителство сложи край на приватизацията
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: приватизацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
8
 
! Отговори
до защитниците на Гъ преди 9 години
Само за сведение....гръка работи до 14.00ч.....и му се плащабонус за да идва навреме на работа.... това честно ли е......заплата голяма....... която не са ЗАСЛУЖИЛИ....а е извадена от джобовете на Европейците...а за сведение се поинтересувайте колко пари България е изплатила обезщетение на Гърция след 2та Свет.Война.....тези кърлежи...Не заслужават и стотинка
159
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоЯ пак,кой ще запали Европа?
158
16
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен 182Ти ,ако си произлязъл от"бог" ***, си е твой проблем !!! А на"русский" ще кажа, че нямам нищо против руснаците, а само против царчето, което ще запали Европа , само за да остане на власт !!! Колко руснаци и украинци щяха да са живи, ако *** не беше започнал тази касапница !!! Не разбирате ли, че живеете в общество, напълно зависимо от една посткомунистическа мафия, която ви ограбва жестоко !!! Вие, руснаците, можехте да сте най-добре живеещите хора на планетата като народ!
157
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАРОДНА ПОГОВОРКА -ЩОМ МЕЧКАТА ЗАЙГРАЕ У КОМШИЯТТА ,ЩЕ ДОЙДЕ И У НАС.
156
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е и в България да идва партия Атака на власт,вижда се,че щом гърците могат да покажат среден пръст на еврейските лихвари,то какво пречи и ние да последваме примера им.
155
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нашите червено бузести ,малаки , няма ли да ги изхвърлим с камъни .Като почнем с *** , Червен- Гербер от Банкя, партиината секретарка от Плевен,снахата на Политбюро,Цецо с -шесте апартамента ,отДС то. Тях кога ще ги изхвърли. На чужд гроб ,не плачи!
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо На бабати фърчилото.Нерде Гърция, нерде Испания,нерде Русия. Личи ,че си дървенист.Дядо ти излязъл от ***.Няма нищо обидно .Просто, в политическа резолюция на Европа ,приета преди 3 години в Брюксел,се приема ,че човек произлиза от ***. Та зятова, си дървенист. Сиреч...май.......
153
15
 
12
 
! Отговори
посления отпор на Пу преди 9 години
Този самодоволен маляка ( на снимката) ще бъде изпратен с камъни, и то много скоро.
152
1
 
11
 
! Отговори
ей ся ама не преди 9 години
До до 175Ами най- добре такива ушепляси кат тебе да си бяха останали в 85 г ...смешници, не разбрахте ли, че онези кретенски времена на глупаво блаженство и другарско крадене НЯМА да се върнат повече!
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
176 сигурно тези 50 млрд в банките са на някой друг сигурно три повечето коли вървят с вода сигурно бабите дават на телефонните измамници мемтера левчера сигурно тези опашки по границите извънземни ги правят сигурно по нова година не се изкупуваше всичко сигурно не се построи още една България за тези 25 години Одисей 1
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GARZIA IMA NUGDA OT LIZETO IVAN KOSTOV SHTE GI PRIVATIZIRA ZA DVA MESEZA TAKA CE SHTE VARNE GARZIA VAV DREVNA ELADA
149
9
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Bozo А защо ми митинговать? Получавам добра заплата, съпругата ми - също. Имам много добър автомобил. 2 добри апартаменти - в Мурманск и Толиати. Децата ми работят и се осигуряват себе си. Също имат жилища и автомобили. При моите роднини също са добре. В ходим на почивка в България, Испания, Куба. Защо ми митинговать? В Русия ако искаш да се работи - да си намерят работа, не е трудно. Не напразно ни гастарбайтеры пътуват.
148
5
 
4
 
! Отговори
до 175 преди 9 години
Смяташ както ти е удобно.За да е по-честно изведи данните за производството и износа през 1985г. и сега и тогава ще говорим!Това,че сега в твоя джоб има повече пари не означава че БВП е по-голям.И мноооооооого се лъжеш,че покупателната способност на хората сега е по-голяма.Да за някои е така,но за други не.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
171 за това си има показател през ППС торст през покупателната спослбност и пак е 2.5 пъти по голям .Тези не на мен дори пенсиите които са най засегнати още 2002-3 минаха равнищата от социализма
146
1
 
12
 
! Отговори
До 169 преди 9 години
Според последните данни Испания е страната в ЕС с най-голяма неграмотност.Освен това и те се крепят като гърчолята на огромните заеми и емигрантски труд.
145
8
 
29
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
На гърците се възхищават само разни бедни провинциалистчета, които са ходили да слугуват в Гърция. За белите хора гърците са смотани авантаджии, които търсят само далаверата - ядене пиене и други да плащат.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на петрола оадна от 106 на 46 долара и сега шест месеца след началото на спада би трябвало и Милер да започне да сваля защото така е по договор Одисей 1
143
2
 
4
 
! Отговори
до 153 преди 9 години
Я преизчисли БВП по цените от 1985 година и да видим какво ще получиш?
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
144 - Пиши по-разбрано . Нищо не разбрах.
141
6
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Я РусскийКажи, къде хората живеят по-добре като народ - в Испания или в Русия ??? Защо се радвате, когато има митинги в подкрепа на беднотията ??? Испанците протестират, защото живеят в нормална държава, а руснаците не протестират, защото живеят в ДИКТАТУРА !!! Кажи, руский , прав ли съм , че испанците живеят по-добре като цяло от руснаците, или не съм прав !!! Всяка диктатура дава мило и драго да съсипе нормалните държави, защото иначе хората ще има къде да избягат !!!