Въоръжени превзеха полицейски участък в Македония

Скопие определи нападението като терористичен акт
Обновена: 21 апр 2015 15:48 | 21 апр 2015 13:53, Елка Василева
53
Въоръжени превзеха полицейски участък в Македония
Снимка: архив, Reuters

Полицейският участък в македонското село Гошинце, община Липково е бил превзет от група въоръжени лица, съобщават медиите в Македония.

Нападателите изгонили полицаите и взели намиращото се в сградата оръжие.

МВР на Македония определи случилото се като терористично нападение.

Около 40 маскирани лица с униформи на УЧК (съкращение на албански за Армия за освобождение на Косово) са превзели около 2 часа тази нощ полицейския участък в Гошинце и са пленили дежурните четирима полицаи, съобщи говорителят на министерството Иво Котевски.  

Предполага се, че нападателите са били от Косово и с тях е имало преводач. Те заснели случващото. Въоръжените лица казали на полицаите: „Нито Ахмети, нито Груевски могат да ви спасят, искаме наша държава".

Те отнели оръжието на полицаите, сложили белезници на трима от тях и нанесли побой на четвъртия.

Тръгвайки си, нападателите казали на полицаите да напуснат сградата едва след половин час или ще бъдат ликвидирани.

След половин час полицаят, който не бил вързан, взел оставените на земята ключове за белезниците и освободил колегите си. Това е официалната версия на МВР на Македония, съобщена от Котевски на пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зад това стой *** иначе какво ще търси в косово
36
2
 
5
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 8 години
Сега разбираш ли, че създателите на македонизма са няколко типични български *** като теб!? Както съм казвал много пъти - ''българин'' е диагноза, а не националност! Диагноза за инат, злоба, проклетия и тъпотия!
35
2
 
2
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 8 години
Според историка Цочо Билярски, критиките на Славейков са отправени към привържениците на течение в българската интелигенция от Македония, което по онова време се стреми да положи в основите на съвременния книжовен български език македонските наречия, чиито представители са Димитър Македонски, Вениамин Мачуковски и Кузман Шапкарев.[18]
34
2
 
3
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 8 години
Македонизмът се появява като самостоятелна идея през втората половина на 19-и век.[17] В статията Македонският въпрос на българския общественик Петко Рачев Славейков, публикувана във вестник Македония през 1871 година, се критикуват македонистите за безпочвените им твърдения, като същевременно се посочва, че техните идеи са чути от автора за първи път около 1860 г. Според историка Цочо Билярски, критиките на Славейков са отправени към привържениците на течение в българската интелигенция от Македония, което по онова време се стреми да положи в основите на съвременния книжовен български език
33
2
 
5
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 8 години
Божо, това че обичам Русия нe означава, че тя е моя родина - в личната ми карта пише коя е моята родина! Твърда *** и елементарен си, за да се задълбочавам в такива елементарни обяснения!
32
2
 
3
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 8 години
А ти я кажи кой пръв на Балканите призна Македония за легитимна държава в зората на ''демокрацията''!?
31
5
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 29Ако трябва да бъдем точни, македонската (както и украинската) нация е измислена от Коминтерна, не от руснаците. А Коминтерна, както е известно се управлявана от евреи.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат ли си македонски Чък Норис?
29
10
 
10
 
! Отговори
горд българин преди 8 години
Ей,голям майтап взе да става.....шефа на Ген. щаба отиде в Македония,нещо да им дава опит, Президента се разходи до Босна и Косово и хоп-албанцие влезнаха в Македония. Аве,това може да е неква супер яка разработка на нашите служби. И целта е сигурно подялба,ама дано този път да има нещо и за нас,че да може да пуцаме по кафаните от гордост.
28
24
 
5
 
! Отговори
Абдулаким преди 8 години
Velika Albanija ke granici so Bulgarija!
27
14
 
12
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До lolПриятелю, тези хора са ***, за тях България е част от СССР, а българите са неосъзнати руснаци !!! Този "славянин" си е наумил , че Русия е негова родина, а *** е неговия тотем !!! Ако някой "саксонец" говори същите глупости и възхвалява САЩ, а плюе Родината си, ще ми е също толкова неприятен, колкото и този "славянин" !!! Бъдете БЪЛГАРИ, не някакви "славяни", "саксонци", "марсианци" ...!!!
26
15
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До до 27 от славяниндпс-то го създадоха съветските тайни служби , за да не гласуват българските мюсюлмани за демократични партии !!! А атака я създадоха американските тайни служби, защото Сидеров постоянно е в американското посолство :)))) България с триста мъки се отърва от кагебейска власт, а вие се опитвате отново да я натикате в калта , какви хора сте, *** ???? Не ви ли е мила България ????
25
11
 
13
 
! Отговори
lol преди 8 години
славянин, я кажи кой създаде БЮРМ? Кой им измисли граници, история и език, а *** безродна, руска?
24
9
 
11
 
! Отговори
до 27 от славянин преди 8 години
ДПС-то го създадоха под натиска на американското и английското посолства, които в зората на ''демокрацията'' ни заявиха че тяхното отношение към българите ще зависи от нашето към българските ''турци''!
23
18
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До ИсметИ атака и дпс са руски "партии", които подриват България, а кремълското монголоидно потърква доволно малките си алчни ръчички !!!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Али баба и 40 разбойници с преводач в модерен вариант,а делви де,ще се търкалят кат нещат пращина.
21
6
 
30
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Tъй, тъй, македонските политици направиха каквото можаха, да скарат Македония и с нас и с Гърция, сега нека се гъзят на Албания.
20
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където са се намесили САЩ - личи си. Започват размирици, убийства, изнасилвания - или иначе казано: настанява се американската демокрация.
19
4
 
22
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 8 години
Ако го нямаше ДПС нямаше да ги има и Атака и ПФ, те възникнаха като реакция срещу ДПС, не се прави на улаво анадолче!
18
3
 
13
 
! Отговори
568 преди 8 години
До ИсметА за ПДС нищо не казваш (забрави ли ги), че тя пръво трябва да бъде премахната, като противоконституционна, етническа и религиозна партия. По-скоро в противовес на антибългарската политика на ДПС е причината за появата на националистически формацц. Припомни си ... Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие ...