Съпругата на Варуфакис го защити с прегръдка

Анархисти изгониха министъра от ресторант в Атина
Обновена: 29 апр 2015 14:10 | 29 апр 2015 13:18, Елка Василева
20
Съпругата на Варуфакис го защити с прегръдка
Данаи Страту и Янис Варуфакис. Снимка: архив, Reuters

Група младежи с черни качулки нападнаха гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, който вечерял със съпругата си Данаи Страту в ресторант в централния атински квартал Екзархия, съобщи Grreporter.info.

Според самия Варуфакис младежите, чиито лица били старателно скрити, се нахвърлили върху него с обиди и обвинения, започнали да чупят стъклени чаши и чинии и шумно го приканили да напусне района им. Еказрхия е квартал, който дава подслон на многобройните анархистични организации в гръцката столица.

Пак според самия Варуфакис, който издаде официално съобщение за случая, целта на нападателите не била да го ударят физически, тъй като ако искали, можели лесно да го сторят. Вътре в ресторанта били двама младежи, но отвън ги подкрепяла внушителна група.

Малко след началото на кавгата Данаи рязко се изправила, прегърнала съпруга си с гръб към младежите и така го защитила от нападение.

Когато 15-тина минути по-късно двойката напуснала ресторанта и се отправила към мотоциклета на министъра, 6-7 анархисти отново ги нападнали и започнал ожесточен словесен двубой между тях и Янис Варуфакис.

Всичко приключило, когато семейството отпътувало с мотоциклета си от Екзархия. По желание на самия министър той не се охранява от служители на силите за сигурност.

Това е първото нападение на анархисти срещу член на правителството на Алексис Ципрас, което по принцип симпатизира на идеите на “безвластниците”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ГърцияАнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.