Масови протести блокират Гърция на 1 май

Увеличен е броят на патрулите за контрол на движението по пътищата
30 апр 2015 15:32, Елка Василева
39
Масови протести блокират Гърция на 1 май
Снимка: архив, Reuters

В Гърция увеличиха патрулите за контрол на трафика преди поредицата почивни дни, забранено е движението на товарни автомобили. В същото време заради стачка се отменят полети, очаква се и прекъсване на морския транспорт, предаде БНР.

Започва тричасова стачка на авиодиспечерите, които затварят небето над Гърция. До 16.00 часа днес са отменени всички полети от и към летищата в страната, анулирани са и полети в късния следобед. Това е предупредително спиране на работа в знак на протест срещу недостига на персонал и нерешените проблеми във въздухоплаването, съобщиха от синдиката.

Спират и влаковете. Железничарите участват в общата първомайска стачка, като утре няма да се движи нито един влак. До полунощ днес се движат само няколко влака по основните направления.

Пристанищата са пълни с пътници, които имат възможност да се качат на ферибот само до края на деня. Моряците затварят пристанищата за 24 часа, като реално блокират достъпа до островите. Подготвят се масови протести утре.

Пътна полиция е с увеличен брой екипи по контрол на пътния трафик. В сила е забрана за движение на товарни автомобили.

От тази сутрин е силен трафикът от и към граничните пунктове с България. В Северна Гърция хотелите отново са резервирани изцяло за българи. Повишен е интересът към близките острови Тасос и Самотраки, съобщиха туроператорите. Силно движение има и в обратна посока, тъй като хиляди гърци предпочетоха да прекарат трите почивни дни в България.

Утре ще има протестни демонстрации в цяла Гърция. Магазините също няма да работят, но компенсират клиентите с непрекъснато работно време в събота и неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: трафикГърцияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe balgari boiko nali vi kasa da Hodite na bG more saschto ne sluschate drugara boiko. Toi edno vreme sad toscho vs slu6a6e taka bG narod da sluschka bB Kakto ba4varova. Pavlova i magnoliata mu go slu6ka 4estit 1.5. bete boiko
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, Кадиров затова ги изнесе неговите от Украйна, ама на Путин ще му трябват за парада на 6 май за площаден ремонт на новите танкове. Гърците пак ще пият студена водичка с мечти за узо и бяло сладко.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купонът е за първи, защото на втори чакат 3-те милиарда от Путин, дето бяха за чеченците на Кадиров, та да им удари един "Турски тек" както се казва на посебниот антички. Проблемът с аналния секс, обаче е че после не спираш да се насираш.
30
1
 
1
 
! Отговори
Аthens преди 8 години
До 28 : Хахахахахахахахааааааа
29
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 8 години
Някои българи тук пишат колко добре били гърците, таверните и кафенетата били пълни... Ами то и българските кръчки и кафенета са пълни. Като излезете от туристическите дестинации, особено в гръцкия прованс ще видите животинска мизерия и беднотия, няма голяма разлика от Факултето. Да не говорим за гръцката простотия и необразованост.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас пази се народната любов те търси готви вазилино
27
3
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Гърция победи колонизаторите!-Как точно ги победи - като обедняха двойно само за няколко години ли? Или като всеки трети грък е безработен? Айде стига мокри фантазии!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 28 БЪЛГАРИЯ не е СОФИЯ , масово хората мизерстват ,
25
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 8 години
Гърците не са госпоприемни или любезни - просто искат да ти издоят парите. Ако не става въпрос за пари, изобщо няма да те погледнат.
24
6
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
стига са ревали , просто трябва да опитат от нашия мизерен живот-ти може да живееш мизерно, но не всички българи са като тебе. Доста са над средния гръцки стандарт, особено в София.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО РЯДКО ОТ ТЯХ СА ГОСТОПРИЕМНИ , ГЛЕДАТА ЧЕ ИМАШ НУЖДА ОТ ШИШЕ ВОДА И ВДИГА РАМЕНЕ , АКО Е В БЪЛГАРИЯ ТОВА НЯМА ДАСЕ СЛУЧИ , ТЕ ПРОСТА ТИМЕРУТИ
22
4
 
10
 
! Отговори
555 преди 8 години
Гърчолята не стига, че са зле - ами искат съвсем да се сринат! Ами, пожелавам им успех в търсенето на дъното!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не става ясно срещу какво протестират
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги протестират на 1 май !23 според мен гостоприемството на гърците е малко преувеличено. Ходил съм на места по света, даже и по нашето море където се чувстваш много по-добре.
19
13
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Всички, които се изказват негативно за гърците явно никога не са имали удоволствието да им гостуват и да почиват в Гърция. Тогава щяха да видят отношение и обслужване, което тук и след 100 години няма да видят. Щяха да се почувстват наистина "бели" хора, защото клиента за гръка е цар. Разберете най-после, че злобата и зависта няма да ни доведат до нищо добро. От нас зависи дали ще живеем по-добре, а гърците те са доказали през вековете, че знаят как да оцеляват и да се развиват.
18
1
 
0
 
! Отговори
do 19 преди 8 години
gospojo ako vi davat zaplata kakto na garkinite nqma da imat takova mnenie za nas,nie xodim tam da bar6em gazove za sme6ni pari zatova imat takova otno6enie kam nas xa da sme s evropeiska zaplata da vidi6 kak 6te se otnasqt,ama vsi4ko zavisi ot nas ako sko4im vsi4kite deto vzemat kolkoto vas pred parlamenta nqma da e taka
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 18 за това че несме единни си прав
16
0
 
1
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
СТИГА СИ ТРИЛ БЕ...........
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще дам пример с грък който ме пита колко ми плащат на мен , аз му казах 600 лв , но го излъгах , а аз получавах 350 лв , а той учуден ми отговаря , а ми добре за българка , таки ли на уважават нас , ами ако работеше гъркиня ,колко трябва на нея да плащат 1500 евра , за това ги ненавиждам , противниса от всякаде
14
3
 
0
 
! Отговори
do 17 преди 8 години
moje da sa vsqkakvi ama si tarsqt pravata,edinni sa u nas koga 6te ima takava sta4ka cqlata darjava da sta4kuva -nikoga za6toto sme sviknali da ni tap4at