Безработна и бездомна гъркиня има влог от ?97 млн.

Фрапантни случаи, разкрити от гръцки финансови прокурори
4 май 2015 17:13, Елка Василева
29
Безработна и бездомна гъркиня има влог от ?97 млн.
Снимка: архив, Reuters

Гръцкият вестник "Вима" посочва шокиращи случаи, открити от финансовите прокурори, заели се с борбата срещу укриването на данъци в Гърция. Те предизвикват истинско изумление, пише GrReporter.

Ето някои от най-фрапиращите случаи:

Жена, декларирала, че е безработна и бездомна, притежава 97 милиона евро. Три поредни години тя декларирала 15 милиона евро, но никой не я проверил.

Търговец декларирал 2,5 милиона евро в периода 1996-2015 г. Били открити и недекларирани влогове, притежавани от него, на стойност 36 милиона евро.

Домакиня декларирала пред данъчните служби 7 милиона евро, а в банковите ѝ сметки били открити 23 милиона евро.

Друг търговец декларирал 1,4 милиона евро, а открили, че притежава 34 милиона евро.

Пенсионер от Ореокастро декларирал 4 милиона евро за периода 1996-2007 г., а открили, че притежава 12,1 милиона евро.

Известно семейство (баща, майка, две дъщери) декларирали общо 5 милиона евро, а в тяхна обща сметка били открити 60 милиона евро.

Лице без професия декларирало 10 милиона евро от 2007 г. В банковите му сметки открили 40 милиона евро.

Фармацевт от Атина декларирал 1 милион евро, а в негов банков влог били открити 10 милиона евро.

Домакиня декларирала доход от 35 000 евро, а в нейна сметка в банката открили 7 милиона евро.

Двама братя, служители в частна фирма, декларирали 10 милиона евро, а в тяхна обща сметка били открити 18 милиона евро.

Госпожа с необичайна професия се опитва да обясни откъде са 18-те милиона евро, открити в банковите ѝ сметки.

Тези разкрития и масовите проверки на финансовите прокурори водят до също толкова масово конфискуване на активи, като недвижими имоти, банкови сметки, банкови сейфове. Последната конфискация бе извършена преди няколко дни срещу известен бизнесмен, призован да обясни произхода на солидна сума от милиони евро, открита в банковата му сметка. Първото подобно решение бе издадено на 9 януари 2015 г., посочва GrReporter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До АлексV tozi sport nayo-dobri sa bylgarite !!! tuk triabva tciala armiia za 5godini proverki . pitaite gyrtcite ot koi se u4at ???
26
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
От приятели чувам че избягването на данъци в Гърция е национален спорт. :)Нищо чудно че им фалира държавата. Все повече си мисля че разделението на цивилизацията не е запад - исток, а север - юг....
25
1
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Това са само тримата ***, дето не са си направили влог на Кайманските острови или в Сингапур, където никой не може да ги хване. При изчезнали 200 милиарда това са само първите 5 мм. от дълбока каца.200 000 милиона се губят, не 5 или 10. Тези хващаници са само за пред Кристин Лагард или пред Меркелката, за да пуснат следващият транш от 7000 милиона.Да опростят дългове от 60 000 милиона. Головодника Варуфакис трябва да бръкне по-дълбоко в кацата с парите. Ама с методите на Сталин.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тази "необичайна професия", бе?!Както и да го усуква госпожата докато обяснява, ясно е, че е спечелила паричките именно посредством упражняването на тази нейна "необичайна професия".Ами кажете ни каква точно е професията та да знаем!
23
4
 
2
 
! Отговори
ЦЦЦ преди 8 години
До Анонимен 22А за миллионные на Буда от рекет защо не пишете...
22
8
 
14
 
! Отговори
уйо преди 8 години
В Гърция дойде власт която наистина работи за народа но гръцкия народ си ги избра а българския народ е любител на Борисов, Деформатори и т.н. които са не милионери а милярдери. Народ в БГ няма има само движещи се зомбита.
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в България се знаят милионерите и как и откъде са са ги ПОЛУЧИЛИ и пак не ги бутат в зандана...Пример:Гоце с крадените евро-милиони...получени от мутри,които И ТЕ са на свобода,Волен с милионите от руското посолство,Трактора с рекетите и т.н.А,Ахаааа?
20
2
 
18
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ ? преди 8 години
Била безработна и без дом :-) Я МИ КАЖЕТЕ ВИЕ АКО ИМАТЕ ТАКАВА СУМА ЩЕ РАБОТИТЕ ЛИ ? МААААААЛИ ПАК И БЕЗ ДОМ :-) СКЪПИТЕ ХОТЕЛИ НЕ СЕ БРОЯТ ЗА ДОМ. :-) ТОЯ МЕСЕЦ ЩЕ ЖИВЕЕШ В 'ХИЛТЪН' ПЪК ДРУГИЯ В 'ШЕРАТОН'
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не им пишете имената, ами ги криете? Не, че за нас има особено значение, но забелязвам, че по същия начин криете самоличността и на нашите престъпници.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ревът за пари, но данъци не плащат.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванали са някакви самонадеяни ***, които не са изнесли капитала си в чужбина. Реално в Гърция никой не пипа големите. Горят само дребни самосиндикални мошеници. Сега ще им вземат пари, ще ги изядат както направиха и със заемите и после пак ще търсят на кой какво да вземат. В държава, в която не се произвежда е винаги така.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Днес"-а, тая статия вие ли си я измислихте? Щото и аз мога да ги наредя едни такива: " Семейство декларира 8 милиона. При проверка са открити 18,4 милиона." "Дърводелец декларира 4 милиона за периода 1997 - 2014 год. При проверка са открити 14.8 милиона". Нищо конкретно, никакви факти!!! P.S. Знам, че ще ми изтриете коментара!!!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция излиза че и пенсионерите милионери в евро, ама нямат пари да връщат дълговете :)
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е то и Христо Бисеров не знае какви са тия пари дето ги има ама това съвсем не ни учудва
13
3
 
30
 
! Отговори
адъ преди 8 години
Да имат недекларирани милиони.Ама какво става?Откриват ги.И ги конфискуват!!!А какво става у нас? Минала година плъзна едно списъче с подобни куриози в КТБ...И нищо. На някой да му конфискуваха влогчето?
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че не може да бъде на мястото на Бойко . Обаче! Направи всичко което може на СВОЕ МЯСТО, Успех и щастие на вас!
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТ белокосия павиан дето ти е вожд да не би да не е депотат
10
4
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
АКО СЕ РАЗРОВЯТ В ДЕПУТАТСКИТЕ ВЛОГОВЕ И---НЕНА ДА ИМА НУЖДА ОТ ЗАЕМИ----В ТЕХНИТЕ СМЕТКИ СЕ КРИЯТ 190 000 000 000 ЛЕВА---
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са от "трафик на кози" Навремето Сандански -Петрич бяха пропищяли. Трафиканти прекарват незаконно български кози в Гърция, гърците ги купуват и ги обявяват в еврофондовете ,че от това се изхранват. Тъй като Гърция имаше ограничена квота за кози, Европа им плащаше огромни суми заради това ,че тия кози трябва да бъдат унищожени и ще пострада поминъка им. Така козите се маркираха за унищожение и трафикантите си ги прибираха отново в България. Като вкарваха нови -немаркирани.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крила е данаци гадината нищо 4удно 4е греко е на този хал