Груевски се запъна на мегдана: Ке останам!

Управляващите събраха десетки хиляди на митинг в Скопие
19 май 2015 08:20,
118

Снимка: Reuters

Македонският премиер Никола Груевски събра снощи десетки хиляди поддръжници, за да демонстрира сила, ден след като опонентите му организираха протест с искане да подаде оставка заради разкритията за извършвани от властта незаконни подслушвания, съобщи Ройтерс.

"Тази вечер е мой дълг да ви кажа истината. Македония не е Никола Груевски или Зоран Заев. Ето това е Македония, тези хора - вие сте най-добрият отговор на всички, които дърпат конците и си мислят, че могат да ни пречупят, да ни промият мозъците, да ни измамят с манипулирани аудиозаписи, да ни плашат с терористични банди", каза Груевски в обръщение от трибуната пред парламента в Скопие, предаде агенция МИА.

Още по темата

Проправителствени демонстранти развяха червено-жълтите македонски знамена и скандираха "Македония, Македония" и "Никола Никола".

Македонските лидери се събраха вчера в опит да намерят изход от политическата криза, която заплашва да дестабилизира страната и Балканите като цяло, но не постигнаха напредък в преговорите, отбеляза ДПА.

Опозицията обвинява Груевски и неговата партия ВМРО-ДПМНЕ в незаконно подслушване на десетки хиляди хора с цел да затегнат хватката върху властта в Македония.

Около 1000 демонстранти си устроиха палатков лагер пред сградата на правителството и обещаха да стоят там, докато Груевски не подаде оставка.

Вместо това премиерът организира конрапротест, за да покаже, че още има подкрепа сред народа. Много от проправителствените демонстранти бяха докарани организирано с автобуси от други места в страната.

Според ТАСС на митинга са присъствали 90 000 души. Франс прес пък посочва, че броят им е бил около 30 000.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
5
 
! Отговори
Градация: преди 8 години
***, по-***, най-***, българин, македонец.
59
1
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
А протестът е дългата ръка на ЦРУ. Нали така, другарю седерастчо?.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
възродиха коминтерна тия червени факт
57
1
 
6
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Па той и орешака оставаше...как имат очи тия дришльовци да се появяват още пред хора не знам
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така предаваме Македония завинаги.............предавате македония завинаги ВИЕ КОМУНИСТИТЕ по заповед на кръволока сталин, а не ми се прави на умряла лисица, памперс червен !
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1890г. майор К.Паница събира около себе си голяма част от офицерите в Софийския гарнизон. Самият той се ползва с голяма популярност сред бежанците от Македония. Майорът е убеден, че разрешаването на македонския въпрос може да стане смо с подкрепата на Русия.Паница е осъден на смърт от австрийския агент Стамболов - забогатял от заграбване на турски чифлици и държавни заеми с австрийски банки. Така предаваме Македония завинаги.
54
1
 
11
 
! Отговори
олигофрен преди 8 години
Борисов подканя Груевски да подаде оставка, Станишев взема активно участие в антиправителствения митинг, но оставка няма, няма и да има, изглежда.Късогледство на управниците ни е това или моя олигофения?
53
10
 
9
 
! Отговори
ЗНАЕМ СИ ГИ преди 8 години
ТИПИЧНО ПО БОЛШЕВИШКИ, ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ НА ПУТИН СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!
52
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ейтъй тъй, ако нещо не изнася на партийната доктрина няма как да не е фашистко-нацистко. Само дето нацизмът е съкращение от национал-социализъм. Мда, то не се пишеше така по учебници, ама е хубаво да се знае
51
3
 
15
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
Все ми е едно кой ще е премиер на Македония, ще е този който кажат. Тенденциозността ме дразни. Поддръжниците на Груевски са ги докарали с автобуси и това е незаконно, докато противниците са ги докарали с автобуси на същите фирми, но това вече е законно. Поддръжниците сами са си платили билетите и това е незаконно, докато противниците са докарани за сметка на подкрепяните отвън партийки и това е повече от законно. Ние това го виждаме и в БГ, което не е чудно, българи сме.
50
2
 
1
 
! Отговори
ей преди 8 години
Ах ти Пешко,нацист гаден!
49
12
 
7
 
! Отговори
морски преди 8 години
Евала им на македонците,не клекнаха пред американския фашизъм!Браво.
48
3
 
9
 
! Отговори
курец преди 8 години
Лизача Станишев го изпратиха в Македония да го играе Виктория Нюланд и да раздава курабийки, с това си действие България става враг на Сърбия и Македония както вече е враг и на Гърция тоест повтаря се сценария от преди втората световна война когато България е била слуга на Хитлер, цялото производство на България е отивало за Германия и за българите дори и храна не е оставало. Сега обаче е по-лошо защото ако тогава буржоазията е подкрепяла нацистите то сега голяма част от народа подкрепя САЩ.
47
4
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Турски поток ще минава през Македония и ще спечели милярди------------Така е, Путин си правеше сметки да спечели още няколко милиарда, но напоследък нещо не му се отваря парашута. Само с едни бюстове "ала Нерон" се задоволява :-)
46
6
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До до 65 еничерчетоакциз не акциз от 2,60 преди година и нещо до 1,99 преди няколко месеца, а като почна да се качва пак путинягите се продрискаха от кеф - доказателство кой какво и за кого. Явно за тях цената на петрола е проблем тогава, когато Вовата им сведе
45
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех, тези американски кравари разбуниха всички арабски страни, сега почнаха и с балканите.
44
5
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Ооо, ама то и сръбски знамена имало на контрапротеста - ясно. Цялата работа си е интернационална, как пък наште верни съветофили не са пратили некое знаме със сърп и чук. Е и това ще стане, сам Волен ще го вее
43
7
 
2
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Турски поток ще минава през Македония и ще спечели милярди------------Колкото ЮП мина отнякъде. Преди да мине през Македония, ще трябва да мине през Турция, че и през Гърция. А като гледам нито едните нито другите са се забързали да го строят :-)
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така - ке останам(will stay). да го разберат и останалите етноси.
41
6
 
1
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Започваме с Украйна и после всички страни ,в които имаше Арабска пролет....-----И кой точно избива милиони в Украйна? В Русия ли има укрински военни или в Украйна има руски? А за демокрацията, путински дупелизци като теб няма да схванат и идея от нейната същност. Руската "демокрация" се налага, не американската или европейската. Последните две приобщавата - ще рече, вижте при нас е така, ако ви харесва бъдете като нас и ние ще ви помогнем. Русия казва - или сте като нас или танковете влизат!