Българско момиче в ада на белите робини в Хърватия

Семейството й я продало за ?4000 на трима мъже и една жена
10 юни 2015 19:32, Елка Василева
78
Българско момиче в ада на белите робини в Хърватия
Снимка: архив, Reuters

Шокиращи случаи на трафик на хора откриха журналисти от хърватския портал Express.hr в полицейските бележници. Жертвите на търговия с хора често завършват като проститутки.

Тамара /13 г./ е родена в София. Родителите й се разделили, когато тя била на 5 годинки. Нито един от тях не пожелал да гледа детето и то било изпратено в Дом за деца, лишени от родителски грижи.

Когато Тамара станала на 13 години, баща й и втората й майка отишли да я вземат от дома. Завели я в град Левски. Баща й я третирал като ненужна вещ. Биел я по няколко пъти всеки ден. Удрял я по главата и тялото, завирал ръцете й в горещата фурна.

В този ад Тамара живяла 4 месеца. Надявала се да живее по-добре, след като втората й майка я продала за 4 000 евро на трима мъже и една жена.

Те я отвели в хърватския град Осиек. Настанили я в семейство, на което я продали за съпруга на малолетния Мирко /14 г./. Тамара приела брака и живота в новото семейство, очаквайки да живее по-добре, отколкото при баща си и втората си майка. 

Тамара обаче трябвало да спи не само с Мирко, но и с роднините му. Биели я, независимо дали правела секс доброволно или не.

Тамара разбрала, че не се осъществява мечтата й да живее живот без мъчения. Решила да избяга в България, но не при баща си, а в дома, от който той я отвел. Бабата на Мирко обаче не могла да преживее бягството на жената на своя внук.

Тя съобщила за бягството в полицията, които открили Тамара и я настанили в учреждението в Осиек за деца без родители. Тя останала в Хърватия и станала част от програмата за защита на жертвите от трафика на хора.

"Трафикантите на хора печелят по над 12 милиарда долара годишно", казват от полицията в Загреб. Тази сума е само от трафика на жени и деца и то с цел сексуална експлоатация. Трафикът на хора е един от най-големите международни проблеми през последните години, от който и Хърватия не е изключение, казаха още от хърватското МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Хърватиятрафик на хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пука ли му за нея на някой НЕ защото това е обикновенно българско момиче отишло да работи някъде за по-добре и попаднало в тази среда не .На никого не му пука най-малко на поитиците
27
0
 
2
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Aman ot prostazi v zeliat sviat¡
26
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 8 години
Горкото изстрадало момиче! Жал ми е за него! Тези,които са й сторили такова огромно зло-да ходят в ада!
25
0
 
18
 
! Отговори
АА преди 8 години
Светът трябва да се избави от безполезни *** като тези от статията ! Баща биещ дъщеря си, заслужава смърт.
24
0
 
9
 
! Отговори
ropo преди 8 години
ama tova sa manga li garanzia
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива хора не трябва да живеят. Някакви *** издевателстват над едно беззащитно момиче. Със закон трябва да се забрани да имат деца на хора които са навредили на детето си или са продали дете. Тази гнусна *** трябва да се унищожи защото тя пречи на развитието на нормалните. Те са като плевели.
22
6
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Изтрили сте 34 коментара.Една медия трябва да бъде съобразена с умонастроенията на своите потребители.-------Медията е в пълното си право да преценява чий коментар да остави и да не остави според нейните разбирания за етика. Ако на теб или на някого другиго това не му харесва спира да чете, гледа, слуша тази медия и пазарните закони я изхвърлят от пространството. Пък ти си напълно свободен да си направиш сайт и да си пишеш в него каквито си искаш мнения!
21
5
 
10
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Българите не си продават децата, дори за 40.000 евро.----------Не бъди толкова сигурен!
20
2
 
2
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Мравка, бъди дигурен, че няма и месец и ще си увиснал на въжето. Или се смяташ за вода ненапита?
19
1
 
6
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До МРАВКАЗнаеш добре, че хора могат да станат престъпници непредумишлено или по невнимание. За тях какво ще е наказанието? Смъртно? Все пак и те са престъпници. Помисли малко!
18
1
 
20
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Всеки, който преко волята на другия го е опънал, да бъде опънат...от селския бик! Казах!
17
1
 
31
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ИМА МНОГО ЛЕСНО РЕШЕНИЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТО Е СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ.НЕ БИХ КАЗАЛ ЧЕ Е ЖЕСТОКО ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА НЕНУЖНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА,НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ ПО ОЩЕ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ВЗЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ ПОЛУЧАВАТ ДЯЛ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПРЕСТЪПНА ДЕИНОСТ.
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтрили сте 34 коментара.Една медия трябва да бъде съобразена с умонастроенията на своите потребители. Вие обаче изолирате повече от половината от хората, които са ви уважили и не само четат вашите вести, но и ги коментират.Така хем не отразявате актуалните умонастроения, хем отблъсквате потребителите си, а това ще намали вашата популярност.
15
6
 
18
 
! Отговори
42 преди 8 години
ТОВА СА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ, КОИТО СЪЗДАВАТ САМОТНИ И СТРАХЛИВИ ХОРА, РАЗБИВАТ ЧОВЕШКИ СЪДБИ И СЪЗДАВАТ СЪЛЗИ, ЗАЩОТО СВЕТЪТ НА КАПИТАЛА ПОЗВОЛЯВА ВСИЧКО, ОСВЕН ТОВА ДА ИМАШ ОТГОВОРНОСТ И СЪВЕСТ, И ЧОВЕЩИНА. КАПИТАЛЪТ И ЖАЖДАТА ЗА НЕГО СЪЗДАВАТ ПОЧТИ БЕЗЧОВЕЧНИ ***.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябва да е въведе разрешение да имаш деца.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бабата на Мирко обаче не могла да преживее бягството на жената на своя внук." Boge, Boge, zjalo semeistvo izvergi. 4umata da gi trashne takiva djavoli!
12
1
 
43
 
! Отговори
78787 преди 8 години
стига сте трили.... не ви ли омръзна...защо изобщо имате опция за коментари??
11
5
 
32
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Това трябва го включат в брошурите за евроценностите...
10
3
 
19
 
! Отговори
язък преди 8 години
Такава булка не трябва да бъде късмет на такива *** ,а трябва да е при любящо ,добро ,благодарно и съвременно семейство ! Бращата на младоженеца може да прави секс с булката ,ако младоженецът има брат и той може да прави секс с нея ,понякога може би и цялото семейство със свекървата заедно и прочие ! Абе кво по-хубаво искате бе ,що го биете момичето !? В ада да горите ,неблагодарници !
9
3
 
37
 
! Отговори
бах ти идиотите преди 8 години
цялото семейство на младоженеца правили секс с момичето и на всичко отгоре я биели ,вместо да я гледат като писано яйце и да й бъдат благодарни ,че прави секс с всичките от семейството !