Демонстрация в Атина срещу мерките за икономии

Протестиращите призоваха да се сложи край на "саможертвите"
18 юни 2015 09:37, Елка Василева
23
Демонстрация в Атина срещу мерките за икономии
Снимка: Reuters

Няколко хиляди демонстранти се събраха пред парламента в Атина снощи, за да протестират срещу мерките за икономии и да подкрепят лявото правителство на премиера Алексис Ципрас в безизходното положение в преговорите на Гърция с международните й кредитори, предаде Ройтерс.

Според данни на полицията, цитирани от Франс прес, на централния площад "Синтагма" в Атина са се събрали около 7000 души.

Още по темата

Демонстрантите, които бяха основно поддръжници на управляващата партия СИРИЗА, организирани чрез социалните мрежи, призоваха да се сложи край на "саможертвите".

"Аз съм тук, за да подкрепя правителството срещу кредиторите. Не искаме увеличаване на ДДС върху сметките за електричество и вода", казва 53-годишният счетоводител Катерлис Ипократис. "Кредиторите искат да откраднат богатството на гръцкия народ".

Гръцката централна банка предупреди вчера, че Гърция може да бъде тласната към дефолт и напускане на еврозоната, ако не бъде постигнато споразумение с кредиторите много скоро.

"Не мисля, че еврозоната може да си позволи излизане на Гърция, те също ще пострадат от това. Не мисля, че ще се случи", казва 54-годишната домакиня Мавромати Аристеа.

Според в. "Катимерини" не се очаква съществен напредък в преговорите между Гърция и кредиторите й на днешната среща на финансовите министри в Люксембург, въпреки краткия телефонен разговор между председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера Алексис Ципрас снощи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: демонстрацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така, слушайте 53-годишни счетоводители и домакини и ще ви изведат на добър край.
16
0
 
7
 
! Отговори
ан преди 8 години
Нормално. Искат да си живуркат както досега, но май няма да я бъде.
15
0
 
7
 
! Отговори
LEONIDAS преди 8 години
EURO MALAKES. THIS IS SPARTAAA!
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм привърженик на евро-проектните пари, те раждат главно корупция.Но за заплатите - при социализЪма, учител взимаше 200 лева (= 65 долара през 70-теили 35 долара към края на 80-те). Напредъкът ни е очевиден, както и упадъкът на гърците. Стартовите ни позиции са различни, трябва ни малко търпение ...
13
5
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Егати *** пишат тука.ЕС ограбвал бедните страни и то с милиарди дето не са се събирали на куп до сега в страната. Кухи *** та звънтят. Дано не се разберат гърците с кредиторите си и МВФ да ги остави на мира да си фалират и да се чудят как да си плащат дълговете. Не че ние сме цъфнали и вързали *** тия са нахални като конски мухи. Още 20 години да ги управлява Ципрас и да правят каквото си искат извън еврозоната че и евросъюза. Разглезени дечица са се разтропали с крака.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТойПърво си прибери щерката и женката от Гърция.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТойПази боже, сляпо да прогледа!
10
3
 
17
 
! Отговори
Кредитор преди 8 години
Това е върха на дебелоочието: "Кредиторите искат да откраднат богатството на гръцкия народ".Заради подобни изказвания доста хора биха злорадствали, ако наистина фалират. Но леля Мекел не мисля, че ще остави да се случи подобно нещастие с нейните евро дечица. Дори да не платят някоя вноска и да обявят дефолт, ще ги поизмъчат седмица-две, па ще им дадат някое милиардче за пенсии и заплати, за да бъде предотвратена "хуманитарна катастрофа".
9
21
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Лесно е да пишете глупости за Гърците,но те имат велика история,а не като нашата преклонена главица сабя не отсича 5 века робство,чакаме някой да ни освободи!
8
10
 
29
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Гърците са готови за революция срещу световните агресори опитващи се да турят *** на всички!А не като нас да се продаваме за пари в чужбина или масово да се самоубиваме!(погледнете статистиката за самоубийства от както европа въведе така нареченитеикономии за излизане от кризата)Редно е и ние като тях да останем в страната си да протестираме и отстояваме човешките си права,както гърците наоравиха осем общо национални стачки,блокираха всичко,спряха да работят 70 процента,палиха банки!
7
10
 
21
 
! Отговори
циника преди 8 години
5, а бе глупчо, гърците и да тръгнат да прислужват, точно твоя беден зад.ник ли ще обслужват? Даже и бангладешци не биха искали да работят в Бугарията:)))Злорадствате на дребно, с което си издавате колбективната травма, причинена от морална мизерия, дълговековен слугинаж и абсолютна беднотия.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може само да лапате, трябва и да давате !!!
5
10
 
24
 
! Отговори
Той преди 8 години
Хайде да ги изритват от съюза най-накрая,че искам да си взема домашна прислужниса от там с 3 лв надник :D
4
11
 
12
 
! Отговори
promo преди 8 години
До Гошо...ТъпотоАбе ти вярно си заслужаваш прякора
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошо...ТъпотоЛичи си колко си...***!
2
15
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
На гърците,има ли вече кой да им гледа и обръща ффнимание на...демонстрациите.То хубаво всеки ден да ядем...киффтета,ама нали все някой будала трябва да ги даде;май вече не останаха такива и в стара Европа,които ги бяха...осиновили гърчолята.
1
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата ядене винаги е последвано от голямо сранье. Не са наблюдавани изключения.