Възможна е политическа криза в Гърция

Гърците сами си създадоха проблем, твърдят политолози
13 юли 2015 08:38,
4
Възможна е политическа криза в Гърция
Снимка: БТА

В Гърция нещата не изглеждат добре – ако управляващата партия СИРИЗА приеме всички условия, възможна е политическа криза, коментира пред bTV политологът Татяна Буруджиева.

Според нея няма как Европа да вярва на Гърция, след като преди 3 години те са обещавали същите реформи, които обещават в момента, но те не са се случили.

След референдума преговорите стартираха отново, но без доверие, смята Буруджиева.

Според политолога Даниел Смилов Гърция сама си създаде проблеми с този референдум. И според него кредитът на доверие вече е изчерпан.

Евентуално 5-годишно изваждане на Гърция от Еврозоната е много краен вариант, подчерта Смилов.

По думите му ултиматумът за спешни законодателни промени до сряда е, за да се види има ли стабилно парламентарно мнозинство в гръцкия парламент. Ако мнозинството се разпадне, Гърция отново влиза в криза, твърди политологът.

На свой ред банкерът Левон Хампарцумян заяви, че за състоянието на Гърция са виновни комунистите.

"Комунисти или левичари, както искате ги наречете. Те лесно харчат готови пари, не създават нищо", обясни позицията си той.

"Трябва да се съгласят с условията на Брюксел, защото те са с паничката там. По стар соцобичай Ципрас отиде при Путин, но Русия не е Съветския съюз. Тя е една капиталистическа страна. Няма как да помогне на Гърция", коментира още банкерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Нее, трбява да крещим по площадите за нашите пари, които откраднах. От КТБ 5 млрд и за тези 16 заем, които ще отидат в обръчите от фирми и за ниския стандарт на живот и за мизерните пенсии и т.н. Или може би ти си доволен от финансовия геноцид, които се провежда от Запада с/о нас със съдействието на продажните ни политици.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Янис Варуфакис :Да крещиш по площадите и да просиш пари, това ли е борба? Не ти ли прилича на борбата на българските * за социални помощи? Това ли е гръцкото достойнство и от него ли трябва да се учим?
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На свой ред банкерът Левон Хампарцумян заяви, че за състоянието на Гърция са виновни комунистите--------------------Ха ха ха, а ти от кои пари ядеш? Нали комунистите предрешени в седесари те създадоха!