Ципрас прави вътрешнопартиен референдум

Така гръцкият премиер иска да се пребори с опозицията в СИРИЗА
Обновена: 30 юли 2015 19:15 | 30 юли 2015 19:05, Бойчо Попов
14
Ципрас прави вътрешнопартиен референдум
Снимка: Ройтерс

Гърция, родината на демокрацията, очевидно се опитва да навакса изоставането си по отношение на свикването на референдуми от Швейцария.

Сега гръцкият премиер Алексис Ципрас предлага свикването на вътрешнопартиен референдум. В неделя членовете на СИРИЗА се очаква да гласуват за бъдещата посока на развитие на Гърция, предава Ройтерс.

"Не може да продължаваме така", заяви Ципрас по време на своя реч в Атина. "Ние трябва да респектираме, да вземаме под внимание решението на мнозинството вътре в СИРИЗА".

В момента при вземането на важни решения управляващата коалиция трябва да разчита в парламента на гласовете от страна на опозицията. "Така повече не може да продължава", заяви Ципрас.

Анализатори се опасяват, че резултатите от вота може да доведат до нови предсрочни избори.

Още в сряда министър-председателят увеличи натиска над лявото крило в партията си. Пред локалното гръцко радио Sto Kokkino той заяви, че ако не получава нужната подкрепа в парламента, ще има нужда от нови предсрочни избори.

Припомняме, че преди месец Ципрас свика общонароден референдум, на който гърците трябваше да гласуват за или против мерките, предложени от страна на кредиторите.

Допитването, което бе широко критикувано на Запад, се състоя на 5 юли. 61,31 процента от гърците са заявили "не" на предложенията на кредиторите на референдума, показаха окончателните резултати.

Всичко по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
tu преди 8 години
така....идва Гюнтер от незнайна област в германия и мазначава мериджейн от незнайна област в България.Мериджейнът който в живота си не е виждал 100лв на цяло дава всичко от себе си за 2500лв(1250еуро)заплата Гюнтер да е доволен.Все пак всички роднини на мериджейна не са виждали толкова пари накуп(освен когато не продадат некаква крава например).По верни последователи на Гюнтер няма в света.Гюнтер е щастлив и си кара трактора широко усмихнат ......
2
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
До заряТи ще ми кажеш кой съм аз и какво мога да решавам!Що си не...
1
2
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Ципарас предаде гърците.Да се маха!