Гърция е спасила 877 имигранти за три дни

Имигранти стигат до гръцките острови и сами, с надуваеми лодки
24 авг 2015 14:57, Елка Василева
8
Гърция е спасила 877 имигранти за три дни
Снимка: архив, Reuters

Гръцката брегова охрана съобщи, че е спасила 877 души при 30 операции за издирване и спасяване на имигранти от петък сутринта до днес сутринта край бреговете на островите Лесбос, Хиос, Самос и Кос, съобщава Асшиейтед прес.

Данните не включват онези имигранти, които са успели да стигнат до островите сами, използвайки основно надуваеми лодки.

Още по темата

Бреговата охрана издирва днес най-малко петима души, които изчезнали в морето, след като гумената лодка, която използвали, за да влязат в Гърция нелегално от близкия турски бряг, се преобърнала край брега на източния егейски остров Лесбос.

Бреговата охрана заяви, че е спасила шестима души, открила е телата на двама загинали, и продължава да претърсва зоната за изчезнали. Тя получила сигнал, след като риболовна лодка спасила един човек край източния бряг на острова тази сутрин, а втори човек успял да доплува до брега. Двамата казали на властите, че били в лодка, превозваща около 15 души, която се преобърнала.

Гърция беше залята от приток от бежанци, които достигат до островите й основно от Турция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Гърцияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Потресен преди 8 години
Ама как С каквоНали уж там няма Спасители и хората се ДавятЕгати му й Кашата с тез ваште статийй
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПанчоНе,щото местните диктатори като ги хванеха такива или ги разстрелваха или ги пращаха да гният по затворите.Освен това факторът супер раждаемост е налице.Момченцето или момиченцето което си е играело в пясъка по времето на Кадафи или Садам вече е тийнейджър със 2-3 деца понякога и повече.И едва сега започва..
3
4
 
6
 
! Отговори
Панчо преди 8 години
Защо преди нямаше бежанци и емигранти? Понеже Садам, Кадафи и др. осигуряваха, по-добър от нашия стандарт, условия на живот и мир макар като диктатори. Сега тези хорица бягат за да спасят живота на децата и себе си от наложената им американска демокрация подкрепена от нашите миротворци. Те или трябва да се изпратят в Америка или да се разпределят по участниците в миротворната мисия. Това е истинска човешка трагедия- жалко.
2
1
 
3
 
! Отговори
aaaaaaa ne преди 8 години
ako sam bregova ohrana hi4 njama da gi tarsja teja otrepki nagli. aman ve4e. hodete si po Dubai i drugite strani s vasha vjara, smart na takiva!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция ги спасява и ги изпраща на Македония ?От там на Сърбия . . Меркел да ги вземе , тя ги управлява събитията с нейните съветници !