Варуфакис нарече Ципрас безразсъден Сизиф

"До няколко месеца корабът ще се натъкне на скали"
27 авг 2015 14:50, Елка Василева
25
Варуфакис нарече Ципрас безразсъден Сизиф
Янис Варуфакис. Снимка: архив, Reuters

Бившият финансов министър Янис Варуфакис обяви, че няма да се кандидатира на предстоящите предсрочни парламентарни избори в Гърция, но ще бъде политически активен, повече отколкото сега, и в това отношение ще се опита да изгради някаква европейска мрежа, съобщава в. "Етнос".

В интервю за австралийско радио Варуфакис каза, че СИРИЗА и нейният лидер Алексис Ципрас, когото той подкрепяше, "напълно са сменили курса, за да приемат една политика без всякаква логика".

Не мисля, че Ципрас трябваше да подпише новото кредитно споразумение, защото до няколко месеца корабът ще се натъкне на скали, каза Варуфакис, оприличавайки Ципрас с безразсъден Сизиф, бутащ безспир скалата до върха на планината, без да си дава сметка, че под тежестта си тя ще се втурне обратно назад.

Като дете смятах Сизиф за безразсъден, сега аз лично просто бих спрял да бутам скалата, допълни Варуфакис.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Рогачов преди 8 години
Варуфакис е истински продукт на капиталистическата система,тъй като е възпитаван и е работил в нейното СЪРЦЕ, така че за ментой е един истински прагматик, докато Ципрас си остава един"въздухоплавател", от типа на . . .Филип Димитров !?Така че на Ципрас провала бе предварително предрешен,след като си позволи да освободи Варуфакис от правителството си !!!
11
1
 
3
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Варуфакис може да е противен, но не е глупав. В същност, МВФ напоследък повтаря точно неговите първоначални констатации - че толкова голям и така структуриран гръцкият дълг е необслужваем, т.е. няма да могат да връщат, ако не им го намалят или разсрочат. Проблемът - и неговият, и на Ципрас, и на Гърция въобще, е, че НИКОЙ не им вярва, че ще връщат, даже и да ги облекчат. Защото такава им е финансовата "култура" - мошеническа. А за Ципрас и Сизиф Варуфакис е прав.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и да дойде начело на Гърция, рано или късно ще постъпи като Ципрас. Защото избора е ***: робуване на кредиторите или тотална изолация и гражданска война, породена от затворени банки, лудо повишаване на цените в резултат на драхмата и тн. Гърция сама се доведе до тази безисходица, а виновните са политиците им подписвали огромен заем след огромен заем. Тях да обвиняват, а не даващите пари.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 75Бъркаш. Те не са българи.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като нас. Бяхме почти построили комунизма и срутихме всичко. А сега от 25 години строиме основите на капитализма и ровим в кофите за ***, търсейки препитание.
7
8
 
4
 
! Отговори
75 преди 8 години
Скараха се за парите.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис , Сизиф не по свой избор бута скалата. Това му е наказанието ,съдбата и не може да я избегне. Примера ти е неудачен. Той вече веднъж се е разбунтувал,и това у е наказанието,което не може да избегне като затворник каторжник, или мъртвец пред Бог. Гръцкия народ е по скоро Сизиф.
5
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари прости ще ви кажа нещо . Вижте Русия , Северна Корея , Куба , Венецуела и такива подобни и си отговорете сами на тъпата Сириза .
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.в отговор Ципрас може да го оприличи на Едип и да му каже да си е*е майката...
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно Факи,скалата се търкаля надолу.Може и да не те премаже.Бягай в Калифорния да гасиш пожари!
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично по комунистически-другарски канибализъм.
1
6
 
10
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Варуфа - ПРЕЗИДЕНТ!