Ердоган утвърди временното правителство на Турция

Двама от министрите са от прокюрдската Демократична партия на народите
29 авг 2015 09:38, Елка Василева
23
Ердоган утвърди временното правителство на Турция
Ахмед Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган утвърди състава на временното правителство, предложено от премиера Ахмет Давутоглу, което трябва да подготви предсрочните парламентарни избори на 1 ноември, съобщи президентската канцелария.

Съобщението бе направено след среща на Ердоган и Давутоглу.

Двама депутати от прокюрдската Демократична партия на народите ще заемат министерски кресла, което се случва за първи път в Турция.

В състава на временното турско правителство, ръководено от премиера Ахмет Давутоглу, има 11 нови министри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

За вицепремиери са назначени Тугрул Тюркеш и Джевдет Йълмаз. Тюркеш е депутат от опозиционната Партия на националистическото действие, която официално се отказа от участие във временния кабинет. Йълмаз, депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието, ръководеше министерството на развитието в предишното правителство.

Депутатът от прокюрдската Демократична партия на народите Али Хайдар Конджа е назначен за министър по въпросите на ЕС, а неговият колега Мюслюм Доган ще оглави министерството на развитието.

Министър на външните работи става досегашният заместник-министър в същото ведомство Феридун Синирлиоглу. Министри на икономиката и финансите остават Нихат Зейбекчи и Мехмет Шимшек, а за министър на енергетиката е назначел Али Ръза Алабоюн от Партията на справедливостта и развитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Турцияправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих казал че Руснаците са доста уязвими 50% от населението им са чужди народности от федерациите на Русия, ако решат великите сили от НАТО могат да разпаднат Руската федерация.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Браточка Турция са супер сила в момента ако ще на не на 3 на 7 фронта да воюват ще излезнат победителки малката терористична организация ПКК и слабите ИД са прекалено под категорията на Турция ТОЕСТ 2 ДУМИ ПРЕКАЛЕНО СЛАБИ ЗА ТУРЦИЯ! А ВИЯ СИ ЗЛОРАДСТВАЙТЕ НА ВОЛЯ КУЧЕТО СИ ЛАЕ А КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ САМО ВНИМАВАЙТЕ С ТАЗИ АНТИ ТУРСКА ПОЛИТИКА ДА НЕ НАПРАВИТЕ ТАКА ТУРЦИЯ ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ И ДА ВИ РАЗЦЕПИ! :) РУСИЯ НЯМА ДА ВИ СПАСИ БЪДЕТЕ НА 100% СИГУРНИ
14
2
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименНяма как брат ... 20 милиона кюрди са си 20 милиона.И ние така не можахме да избегнем дпс-то.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot Erdogan turzite nemogat da se otarvat lesno a te ne go iskat Kulturnite modernite mladite u4enite ne iskat Erdogan i Jena mu
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 1 ноември са изборите ?
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да , назначил е двама министри от Прокюрдската партия . Единият по въпросите на ЕС , другият е министър на развитието .Ердоган не можа да го избегне , въпреки заканите и триковете му !
10
4
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Имат много симпатичен премиер. И добра работа върши за страната си.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3.Перука си е сложил !
8
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Анонимен 9Ха-ха-ха-ха-хаааааааааааааааааааПрепоръчвам ти да не го пробваш, шансовете да се върнеш жив са нищожни :)))Такова нещо не се толерира :))) Там има нещо което се нарича ОБЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ,ако направиш такова нещо, ще те нападнат хора които никога не са я виждали, нито нея нито теб, но ще я защитят, и вероятността да я защитят с ножове и хладни оръжия е много голяма :)За проявената " обществена отговорност" и полицията те възнаграждава, записва -"НЕИЗВЕСТЕН ИВЪРШИТЕЛ" :)))
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно ли е ,че в Турция било нормално ако сама жена или момиче върви по улицата да я опипват,щипят и пляскат по краката и ***?При това съвсем непознати мъже и момчета?
6
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
До АнонименТой не върви, той праща в ада :))))Той е от изпращачите :)))))
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)DO 4TOVA CUCE MARSHAVO ERLIGLAN DA VARVI V ADA.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOZI E SASHTIAT OT YAMBOL--PAZARA ZA BULKI.
3
7
 
6
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Турция скъсва с принципите на Ататюрк за светска дърцава. Турците нищо хубаво не ги чака.
2
14
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
Турция с Ердо лети нагоре, и никой не може да я спре :))))НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАШИЯ ЕДРДО, и наште 50 милиона Ердоганчета :)))))
1
6
 
17
 
! Отговори
истина преди 8 години
От 30 години водят партизанска война на собствена земя,и пак 100 години пред нас.