Паметник на Левски осъмна със счупени лампи и ограда

За вандалския акт е уведомена полицията в Босилеград
2 сеп 2015 10:10,
22
Паметник на Левски осъмна със счупени лампи и ограда
Снимка: Facebook

Вандали са изпочупили част от осветителните тела и част от оградата на паметника на Левски в Босилеград. За това съобщи Димитър Димитров -Треперски от Босилеград, който ежедневно се грижи за паметника и зелената площадка пред него.

За вандалския акт е била осведомена полицията в Босилеград, каза Иван Николов от Културно-информационния център там, цитиран от БТА.

Той посочи, че вандалщината срещу паметника на Левски е била извършена няколко дни след като Демократичния съюз на българите е поставил пет паметни плочи на мястото на унищожените през 80-те години на миналия век паметници на петима български офицери в Босилеградското гробище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Онези от "Атака" вече надянаха фесовете- сега е време и сърбите да го направят: нали са им първите приятели след Русия и Турция! Буюрунус,чавуш ефенди Волербей Сидероглу!
10
0
 
2
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Не вярвайте че краставите магарета,разделени от един само баир,не са се вече надушили- Българските паметници във Вардарско ги трошат сърбите,а онези в Сърбия ги трошат македонистите!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тва е некое сръпско мекеренце! тия ще ги избият шиптарите и сичко ще е ОК ! делото на Левски ще пребъде и Македония ще стане България!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЕС никога няма да бъде завършен без страните от Западните Балкани. Наша отговорност е да работим с тях, да създадем среда, в която да развиваме общи транспортни, енергийни и други инфраструктурни проекти. Това заяви в рамките на участието си в Стратегическия форум в град Блед, Словения, министър Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи"Митов, с осквернителите на паметник на Левски ли ще работиш ?!До края на деня чакам нота, разбра ли ме добре, Митов ?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, не искам да ти прекъсвам отговорната и важна задача да си начешеш топките, но ако намериш малко време за работа, вземи да пратиш една нота до Сърбия.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно нали искахте в ЕС И НАТО скоро ще ви наденат фесовете
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Веселин УзуновЕй момче я вземи се стегни малко.
4
1
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Страшното става когато не само политиците се гаврят с българите ами и малцинствата ! Сега ако пак се потули случая като "не е толкова тежък" вината на извършителите ще е равна с тази на компетентните органи ! Давам за пример Турция .....там ако поругаеш паметник на Ататюрк може и да не осъмнеш !
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това вече е наистина гавра с България. Ако не последва още днес нота от Външно .................
2
1
 
10
 
! Отговори
аdi преди 8 години
Гласувайте за кмет. Само с масово гласуване ще вървим напред.
1
30
 
4
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 8 години
Кой беше тоя Лефски ба?