Турция "отцепи" Войводина и Санджак от Сърбия

Анкара се извини на Белград за "техническата грешка"
Обновена: 3 сеп 2015 10:50 | 3 сеп 2015 10:47, Елка Василева
33
Турция "отцепи" Войводина и Санджак от Сърбия
Снимка: архив, Reuters

На сайта на Министерството на външните работи на Турция посолството на страната в Белград беше посочено като компетентно за "Сърбия, Санджак и Войводина".

Турският посланик в Белград се извини, като посочи, че е станала техническа грешка, пише на сайта си сръбският вестник "Блиц".

Сръбското външно министерство беше извикало посланик Мехмет Кемал Бозай „по повод провокативното дефиниране на юрисдикцията на посолството на Република Турция в Белград“ на сайта на турското външно министерство на турски език. Отправен му е бил остър устен протест, пише „Блиц“.

Бозай е изразил съжаление заради пропуска, като е подчертал, че подобни грешки се забелязват и при други държави. Той е съобщил също така, че спорната формулировка вече е отстранена. 

На сайта на турското външно министерство беше посочено, че в юрисдикция на посолството на Турция в Белград освен Сърбия спадат и Санджак и Войводина, като че са отделни държави.

„Разпокъсаната Сърбия“ можеше да се види само при търсене на турски език, докато на английски език Сърбия беше единна, без добавени Санждак и Войводина, пише сръбското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
men преди 8 години
До turkmnogo pravilno kazano. ni6to chudno i tuk da se zapochne nqkakva kampaniq ot tezi za velik turkistan. taka ce stiga s tezi svobodi, ili demokraciq deto mu vikat. taka che koito misli zlo na saseda moje skoro i nego tova zlo da navesti.
23
1
 
6
 
! Отговори
turk преди 8 години
tiya koito mileyat za velik kyurdistan tryabva da priemat i velik turkistan ( rodopite, deliormana, kirdjali ) a tiya koito imat malko mozik sa pritiv velik kyurdistan i tyurkistan tryabva da znaete che velik kyurdistan i velik turkistan go iskat edni i sishti hora sis sigurnost ne sme nie turtsi bilgari koito se trudyat za parche hlyab a go iskat amerikantsi,evrei,anglichani,nemtsi,frantsuzi .....
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро може да се появи независим Кюрдистан
21
5
 
10
 
! Отговори
нн преди 8 години
Няма страшно да се готвят разград,търговище и кърджали.
20
1
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Да много са ти приятни,ясно е,че си им минал три пъти отпред,а те за компенсация са ти минали три пъти отзад.
19
5
 
5
 
! Отговори
kk преди 8 години
do24 DA malki sme tova e fakt,no nie i prez balkanskata voina bqhme malki i samo taka nare4enite veliki sili ni sprqha da vlezem v KONSTANTINOPOL
18
11
 
7
 
! Отговори
do 23 преди 8 години
Колкото и да се обединявате със Сърбия факт е, че сте джуджета и ще бъдете размазани. Може да вземете и Гърция и Македония с вас. После ще се ръфате помежду си.
17
9
 
5
 
! Отговори
kk преди 8 години
Dokato nie Balgarite i Sarbite ne osaznaem .4e samo zaedno mojem da se spravim s Turziq taka 6te e 6te ima i provokazii ,4e i ne6to po seriozno.Istoriqta e zatova da se u4im ot neq.
16
5
 
18
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Заради такива като теб Балканите са слаби и разпокъсани и са ни тъпкали 500 години турците! Не мога и не искам да се радвам, защото Сърбия или Македония са слаби! Ще се радвам, ако са силни и добре! Трябва да се подкрепяме и да си помагаме. Разделяй и владей действа с пълна сила и безотказно при нас. За Турция, виж, може и да се зарадвам.
15
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сме истински българи, трябва да радваме най-враждебният ни съсед да е слаб... Като че ли младото поколение забравихме за заграбените западни покрайнини и за ролята на западната съседка за откъсването на Македония от България. Турците за 5 века не успяха да ни претопят, но сърбите биха го направили за 5 години, с Лепа Брена и плескавици!...
14
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците като анексират родопите и направят референдум, на който 80% турците да гласуват отцепване, форумните путинисти ще го признаят ли?
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах, шегичка, утре ще има такава и с Източна Румелия. Така се почва, днес шега, утре война.
12
9
 
25
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Много са приятни, само 500 години са ни клали и бесили! Сърбите са напълно прави! Направо ми призля, когато продажниците дадоха коридор на НАТО да ги бомбардира. Наистина беше уж само за изтегляне, но как Гърция можа да запази неутралитет и да не се меси поне, пък ние пак се набутахме?! Това и факта, че не помогнахме на Македония в борбата за освобождение от Турско робство са ни двете най-големи исторически грешки.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция в момента е окупирала Западна Армения с планината Арарат.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинската Сърбия е Шумадия или Белградски пашалък. След Косово си идва реда и на Войводина. Това е съдбата на тези, които вилняха в Поморавието и Вардарска Македония.
9
1
 
23
 
! Отговори
Кап Йот преди 8 години
Няма страшно- и ние в България често "отцепваме" Одринска Тракия,Кюрдистан и Западна Анадола от Турция,така че грешки стават...
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпада на Сърбия не е завършен и страната ще се свие още.Ще стане малка като Балтийските страни
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Техническа грешка, която май ще стане реалност
6
2
 
29
 
! Отговори
бг преди 8 години
Пропуснали са да отцепят Западните покрайнини , които също не са част от сърбия.
5
13
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
турция е в основата на всички инциденти на балканите от нея всичко може да сеочаква раздирана от вътрешни борби удря по кюрдите а не по ид