Ципрас поиска мандат за силно правителство

"Трудностите ще бъдат преодолени със стабилни стъпки"
20 сеп 2015 12:40,
9
Ципрас поиска мандат за силно правителство
Снимка: Reuters

Лидерът на гръцката радикална левица СИРИЗА Алексис Ципрас поиска от своите избиратели мандат за силно правителство, съобщи Ройтерс.

Още по темата

"Гърция на демократичните традиции застава пред урните, народът трябва да вземе бъдещето в собствените си ръце и да не остави други да решават за него. Народът е този, който ще постави своя отпечатък, за да може страната ни да премине към една нова епоха. Това може да стане само с мандат за силно правителство със срок от четири години", каза Ципрас.

Бившият премиер изрази надежда за утрешния ден на гърците.

"Трудностите ще бъдат преодолени със стабилни стъпки. Ние доказахме, че можем да проправим пътища дори и там, където те не съществуват", допълни той, след като гласува в една от избирателните секции в центъра на Атина.

В Гърция днес се провеждат предсрочни избори за парламент, след като Ципрас подаде оставка през август. Изборният ден започна в 07.00 часа и ще продължи до 19.00 часа.

Избирателната активност все още не е висока, но това е типично за сутрешните часове в Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Аз пък се надявам да създаде стабилно правителство. Бих направила стъпка напред и ще кажа че трябва всячески да им помогнем да спечелят.Това ще промени геополитическото положение на България. Стига са фаворитизирали гърците за наша сметка.
6
1
 
21
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Проблемът на Ципрас е че се опитва да играе глобални игри мащаба на които е непосилен за рибешкия му мозък. *** като повечето гърци - самочувствие до небето, обаче неподплатено с нищо.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя е предател като наште, до нова година очаквайте пак избори без резултат, въртят се в омагьосан кръг
4
4
 
24
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
След като проследих какво направи Ципрас през последните 5-6 месеца си мисля, че хората които гласуват за него са-1. Още при раждането им е ампутиран мозъка.2. При протестите пред парламента са ударени по главите с камъни.3. Са неспасяеми ***.Трябва сериозно да се попитат неговите гласоподаватели- За какво гласуваха на референдум? За какво се радваха след референдума? Изпълни ли Ципрас решението на референдума?
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсюлютен Циркаджия ,Ципрас-Летиштито отдаде за 40 години летищата на фашизма.
2
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Еее,все пак Ципрас не е като митичният...богоизбран син на Зевс,Херкулес.Така че няма какво толкова да се очаква от него.Поне да спре кражбите от чиновниците и гърчолята да си плащат...редовно данъците.
1
6
 
23
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Жалко Драги Ципрас,все едно си чел "Приказка за стълбата"от Христо Смирненски.Отиде при мазните и алчни европейски чиновници и стана като тях.Очаквах друго .Очаквах нова ера на потъпканата и предадена в Москва червена революция.Рано или късно все пак тя ще настъпи.