Пазарът на имоти в Гърция остава във фризера

92% от комшиите няма да купуват имоти идните години
9 окт 2015 14:54,
0
Пазарът на имоти в Гърция остава във фризера
Снимка: Reuters

Пазарът на недвижими имоти в Гърция ще остане във фризера още за поне три години. 92 на сто от гърците не възнамеряват да купуват имоти в близките години, а 75 на сто имат намерение да продадат някой имот.

Изводите се съдържат в проучване на социологическата агенция MARC, цитирана днес от електронното издание нюз. ин.

В него 50 на сто от запитаните изказват убеденост, че в следващите три години цените на недвижимите имоти в Гърция ще паднат. Само 19 на сто от гърците за момента продават имоти, а 4,5 на сто търсят да закупят такива.

61 на сто от гърците са убедени, че причината за ситуацията на пазара на недвижимости са високите данъци, а 48 на сто сочат като причина съществуващата политическа нестабилност, която според тях пречи за привличане на инвестиции.

63,5 на сто смятат, че част от църковните имоти трябва да бъдат предоставени на държавата за ползване.

Трима от десет собственици заявяват, че тази година няма да платят имотните данъци, а четирима от десет наематели твърдят, че вече плащат наемите със закъснение, като през последните две години този брой е нараснал значително.

Един на трима собственици бави погасяването на жилищния заем и това ще продължи и в бъдеще. 70 на сто от собствениците, отдаващи жилища под наем, вече са намалили наема заради кризата, се казва още в проучването.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кризаГърцияимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари