Румънският вътрешен министър подаде оставка

Оставката му искаха хилядите протестиращи в страната
9 ное 2015 16:37, Елка Василева
8
Румънският вътрешен министър подаде оставка
Снимка: архив, Reuters

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Румъния Габриел Опря подаде оставка. Тя беше приета от президента Клаус Йоханис. Длъжността на вътрешния министър ще бъде изпълнявана от временния премиер на страната Сорин Къмпяну, пише ТАСС.

Оставката на Опря беше поискана от десетките хиляди демонстранти, излезли по улиците на румънските гладове през последните дни след пожара в нощен клуб в Букурещ, протестирайки против корупцията сред политиците.

Бившият вицепремиер Опря се оказа неотдавна в центъра на два големи скандала. Става дума за смъртта на полицай, ескортирал неговия автомобил, както и за плагиатстване във връзка с неговата докторска дисертация и дисертации на негови аспиранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: румънияГабриел Опря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния става същото както в България 2013. Прогресивните свалиха Траян (Тиквун) и амбасадата веднага организира цветен метеж за връщане на власт на подконтролните с0р0соиди.
4
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
в България не останаха хора :D
3
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
А така лека полека хората в Европа се събуждат. Обратното броене за съюза започна
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънците бяха по-зле от нас, по-бедни и по-смачкани. Сега са далече напред!!! Ние дремем, положението се влошава, бедност и никаква надежда. И какво чакаме? Баце да обрули държавицата до дупка и избяга при американците. Той подкупи къде какво може за де не го гътнат и ако го оставим ще ни изяде ушите. Да се организираме и го шутираме в охранения тулум.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ba4varova vsemi primer ot kolegata ti