Гърция тръпне, утре е Денят "Х" с кредиторите

Мерки за икономии срещу 12 млрд. европомощ
13 ное 2015 09:48,
7
Гърция тръпне, утре е Денят "Х" с кредиторите
Снимка: Reuters

До утре е възможно Гърция да постигне споразумение с кредиторите по мерките за икономии и реформи, така че в замяна страната да получи 12 милиарда евро от международния спасителен план, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Правителственият съвет за икономическа политика е преценил, че са налице всички обстоятелства, за да може това да се случи и кредиторите да деблокират очакваните средства, 10 милиарда от които трябва да бъдат отделени за рекапитализация на гръцките банки.

Очаква се в неделя Европейската работна група да проведе телеконферентна връзка, на която да бъде дадена зелена светлина за превеждането на транш от дванайсет милиарда евро.

Международните кредитори поставиха доста тежки изисквания към управляващите в Гърция, които трябваше да приемат пакет от сериозни реформи в замяна на отпускането на парите.

Кабинетът на премиера Алексис Ципрас се ангажира с исканите от кредиторите реформи. Приоритет се дава на реформите в държавното управление, здравеопазването, образованието и на мерките за борба с корупцията, на проблема с лошите банкови кредити, а също и на данъчните и пенсионни промени, срещу които вчера стакучаваха хиляди гърци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Тъпакис преди 8 години
Вартоломей и Ципурата ще ги дотъркат.
2
5
 
2
 
! Отговори
Осука МиКура преди 8 години
"Живеели нормално"... Тези ги разправяй на старата ми шапка. Пър.дят от глад и обикалят като копои! Плюят Германия и после бягат с наакани *** на букаи да просят пари, че "не можели да живеят бедно"! Атина е пълна с *** и Златна зора си развява байряка и пребива черните за пари. Островите им се пукат по шевовете от тарамбуки. Отиваш на плаж, гледаш тарамбуки изскачат от скали и храсти. Това ли му викаш "нормално"? ***!
1
2
 
12
 
! Отговори
Злати преди 8 години
'Гърция тръпне'. Пак в празните глави на нашите журналисти.Тръпне, толково колкото тръпнеше и лятото при кризата, за която всеки тук говореше, а там не бяха и чули. Бях в Гърция по това време, хората си живеят, и то си живеят много добре. На десетки години пред нас са. Пък нека да 'тръпнат' в статиите на нашите *** и Бай *** да завива доволно мустак и да си вика 'еййй, тия колко са зле'. И после да излиза Боко да му обяснява как е открил спортна зала за 20000 души в село с 100 жители.