Су-то "приземи" икономиката, инвестициите...

Спорът между Русия и Турция очевадно се задълбочава
27 ное 2015 10:00,
112
Су-то "приземи" икономиката, инвестициите...
Снимка: Reuters

Свалянето на руския военен самолет от Турция заплашва да доведе до сериозно нарушаване на връзките между двете страни, след като Москва се готви да прекъсне икономическите отношения, а Анкара казва, че няма причина да се извинява, пише в. "Ню Йорк таймс".

Руският министър-председател Дмитрий Медведев даде два дни на правителствените служители да съставят списък с начините, по които да се ограничат икономическите връзки и инвестиционните проекти.

Това включва евентуално изоставяне на сделката на стойност милиарди долари за построяване на газопровод през Турция, който руският президент Владимир Путин възхваляваше като добър алтернативен маршрут за руския газов износ за Европа, посочва американското издание.

Путин и турският му колега Реджеп Ердоган взаимно се обвиниха в предателство и клевета в момент, когато дипломатическата конфронтация заради свалянето на руския самолет от Турция продължава да се разраства, отбелязва британският в. "Дейли телеграф".

Путин заяви, че Анкара "действа като съучастник на терористите", търгувайки с групировката "Ислямска държава". Той обвини Ердоган, че ръководи "ислямизацията" на Турция.

Турският президент отвърна, като призова Путин да докаже своите твърдения, и отново отказа да поднесе публично извинение за свалянето на руския самолет. Ердоган настоя, че Турция винаги се е борила с ислямските екстремисти, изтъква изданието.

Спорът между Русия и Турция затруднява усилията на френския президент Франсоа Оланд, който се стреми да изгради широка коалиция за нанасяне на въздушни удари срещу "Ислямска държава", посочва британският в. "Гардиън".

Оланд и Путин, които се срещнаха вчера в Москва, обещаха по-добра координация на действията срещу терористичните групировки в Сирия, но не успяха да преодолеят разногласията за това кои групировки да бъдат атакувани и каква да бъде съдбата на сирийския президент Башар Асад, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Плевльо , дай съвет ,кво да праят руснаците и турците та да се разберат!
70
0
 
1
 
! Отговори
ТЯ преди 8 години
САЩ постигна целта си: скараха Русия и Турция ,за да направят мръсен номер на руснаците! Както е казано "двама се карат , трети печели"!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 86А-а, "българската следа" от българската плевня...
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До84А ти?
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Спорът между Русия и Турция очевадно се задълбочава" - изключително неточно, манипулативно одзаглавие. НЯМА СПОР МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ. Между Русия и Турция издигна непреодолима стена - ВОЕННОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ИЗВЪРШЕВО ОТ ТУРЦИЯ, против всякакви военни и граждански правила, от див.аците-колячи, отглеждани, отхранвани и въоръжавани от Турция със "консултациите" на Кравария.
66
0
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 8 години
Щом знаеш това кажи числата от тотото
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам тези караници а и те нямат смисъл защото никой не дава работещо решение. Помислете много добре преди да "откачате"
64
3
 
1
 
! Отговори
До84 преди 8 години
В Турция е по евтино защото е по на юг и е по лесно земеделието. Ти някога ходил ли ви в сибир да отглеждаш чушки?
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случая войната ще е много тъпо решение
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По кротко бре. Турция има два милиона армия а Русия може да пусне ония ракети и да стане мазало.
61
0
 
2
 
! Отговори
Стефку преди 8 години
До АнонименАко не за пари, то за повече пари
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в края на краищата става въпрос винаги за пари
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дните на Ердоган са преброени, а Турция не я чака нищо добро следващите 50 г.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 86Защо искам да съм като руснаците ........?
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При задълбочаване на конфликта трябва да очакваме ББ и Плевнелиев да бъдат привикани като съветници на Ердоган-нали и двамата публично предупредиха Русия,че ще й свалят самолетите...А и двамата организираха и проведаха на българска тгеритория и вероятно за български пари срещи на "умерената сирийска опозиция"...Ех,партизанлък,ех,славни бандитски времена!!!И после Сталин бил виновен! Това ли е "цивилизационния" ни избор след 1989г- рекети,кражби,убийства,глад, мизерия,простотия,безработица?
56
0
 
24
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До никАнкара действа като съучастник на терористите,като търгува и купува петрол от тях!Анкара е в НАТО,следователно Нато е съучастник на терориститеБългария е член на НАТО, следователно и ние ли сме съучастници на терористите? А ти като българин, терорист ли си?Да ти имам и у логиката и у математиката!!!Сметки, сметки, а не вижда кака сам себе си плюе....
55
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 60 "НЕ Е ТАЙНА ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ПЛАН ЗА ПОДМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА С МЮСЮЛМАНСКО. ТОВА ГО КАЗА ОЩЕ ПРЕДИ 10 Г И ВАНГА" . ДА СИ ЧЕЛ НЕЩО ЗА ТОВА? ЩЕ ОТПАДНЕ И ФАКТА ТУРЦИЯ ДА СЕ НАТИСКА В ЕС- НЯМА ДА ИМА НУЖДА- ЕВРОПА ЩЕ Е ВЕЧЕ ИСЛЯМСКА...ЧАТ?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,много са ги зонирали на групировки,наши-ваши-техни-на ония-на тия що бяха преди,след-тия пък на кой са,а по списък,ей ги тук-ония от къде се взеха,кой ги води,звеновода там ли е,не се вижда,тогава търсене по позивни в ефира по честоти,кат се не обаждат веднага на ортаците по позиция,ще се кръжи докат се не обади някой,държи са бутона включен на сигнал,компаса сочи север от кръжене да се несбърка,на всяка зона преглед за отчет и изненади от засечка,камерите са без компас за ориентир от позиция
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от ЮАРНе разбрах Щатите каква работа имат в Средиземно море? Западът докато чака да се самоизтребят " муслимите" , ще дочака собствената си гибел и тогава наистина всичко ще е О.К.
52
21
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Западът има капацитета и плана да се защити. Русия няма работа на Средиземно Море. Руснаците са там, за да си защитят базата. На всичкото отгоре имат нахалството да искат лидерство във войната с терористите. Е, няма как да стане, тия неща се решават от Англия и Щатите. Турция си защитава интересите, но и те нямат шанс без благословия от Америка. Целта на Запада е голяма война в района, в която общо взето да се самоизтребят муслимите. От гледна точка на Запада това е О.К.