Драматична е ситуацията на гръцко-македонската граница

На граничния пункт Идомени чакат около 7 000 мигранти
29 фев 2016 09:07, Елка Василева
14
Драматична е ситуацията на гръцко-македонската граница
Снимка: Reuters

Драматична е ситуацията на гръцкия пункт Идомени заради трагичните условия за живот на струпалите се там бежанци и мигранти, очакващи македонските власти да дадат "зелена светлина", за да пресекат границата, съобщава агенция АНА-МПА.

Снощи гръцко-македонската граница е била отворена за малко и през нея са успели да преминат малък брой бежанци, а останалите около седем хиляди, намиращи се в Идомени трябва да продължат да чакат при изключително лоши условия.

Още по темата

Според източници в следващите часове се очаква македонските власти да пуснат през границата общо 400 бежанци от Сирия и Ирак. Техният брой обаче ще зависи от това дали Сърбия ще разреши от Македония да влязат толкова бежанци на нейна територия.

В знак на протест вчера десетки бежанци блокираха железопътната линия на пункта Идомени с искане да бъдат допуснати на македонска територия. В крайна сметка железопътната линия е била отворена отново снощи, тъй като бежанците са се оттеглили по собствено желание.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без куршуми няма да стане!
9
0
 
16
 
! Отговори
европейка преди 8 години
Мен дали ще ме пуснат без документи през границата, съмнявам се, въпреки че съм от страна член на ЕС. Тия нахалници защо си мислят, че трябва да ги пускат през граница без документи. Дори да имат документи, на границата могат да ги върнат ако преценят. А на Меркел като са й толкова мили, да праща направо самолети и да си ги извозва в Германия.
8
0
 
18
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Те не са само от Сирия, братле. Това е куцо и сакато, решило да яхне вълната. Те още на границата не спазват законите на страната, но искат да ги пуснат вътре. Не мога да разбера - дошъл ти на границата, искаш му документ. Ако е от Сирия, го пускаш в междинен лагер докато го провериш и му регистрираш и космите в носа. Ако не е, или няма никакъв документ - обратно, от където си дошъл. Колко сложно е това?
7
0
 
16
 
! Отговори
ferdy преди 8 години
Ми ходете да разбивате границата на Саудитска арабия да видим какво ще ви се случи. Там нали са ваши хора. Има правила в този свят. Дошли от Африка от Афганистан и напират да ходят където си искат в Европа.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СЕ ВРЪЩАТ В СИРИЯ И ДА СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА СИ
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се връщат! Кой ги кара да седят там и да чакат! Европа има граници, които трябва най-после да започнат да се спазват!
4
0
 
13
 
! Отговори
пръц преди 8 години
хаха къде са демократичните западноевропейци и американци,къде е коалицията от 80 държави която се бори срещу диктатора Аасад..оставят хората да *** на границата,нали заради тези хора водят война,да ги спасят..ах тези демократи които носят светлина на изстрадалите народи
3
0
 
16
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Хаосът е само в определени държави. Нали не мислите че това е случайно?!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добре за контраблокадата.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dokoga shte gi tarpite-ubibaite gi.