С Ципрас имахме уговорка да заплашваме Европа с Grexit!

Варуфакис: Меркел "не вижда по-далече от три месеца напред"
13 май 2016 14:37, Елка Василева
20
С Ципрас имахме уговорка да заплашваме Европа с Grexit!
Янис Варуфакис. Снимка: архив, Reuters

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис разкри, че е имало сделка с премиера Алексис Ципрас да заплашват европейците с Grexit.

"Нашата сделка с Ципрас беше, че при закрити врата ние ще ги заплашваме с Grexit", каза Варуфакис, говорейки в Атина на живо в нов уебсайт. На въпрос какво ще се случи в случай на Grexit, той отговаря: "Картината би била грозна".

Варуфакис описа германския финансов министър Волфганг Шойбле като некомпетентен малък човек с никакви познания по финансовите въпроси. За канцлера Ангела Меркел пък каза, че "не вижда по-далече от три месеца напред", пише „Български новини“.

По отношение на кризата в Гърция Варуфакис твърди, че "Гърция не е устойчива в този момент". "Това, което се случва сега, ще доведе до много лоши развития", добави той. Според него е "важно да се види, кой ще организира тази нова вълна от възмущение, която предстои".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Гръцки глупости. Голямо самомнение без покритие. Ще плачат. Просто за съжаление Английската Кралица е женена за Филип и той употребява времето си в Апологетика. Резултата е че Света общо взето има невярна представа за тези индивиди. Те обаче не пропщат възможността да се изложат.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние уФъСете си си харизахме държавата на запада,за да имаме "честта",с на гл тумбак,да дълбаем дъната - с първото вече се справихме,сега вървим към второто,цял свят ни се смее и ни презира,ама се перим като ***.На гърците опростиха над 200 млд. и се канят за още,а на нас вечно показват по един чепат и ние все поемаме ли,поемаме.Браво на нас,овцете!
17
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Гръцката трагикомедия край няма......
16
1
 
16
 
! Отговори
дд преди 7 години
Ципрас какво направи с обещанията си - едно нищо , сега разпродава последните и важни за страната държавни компании - енергиината , пристанищата, жп-транспорта , газовите и петролните държавни компании , наи-големите летища , а Варуфакис беше против това .
15
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Плашили те. Ами ако Европа се беше съгласила на Grexit, какво щяха да правят. Сам казва че "Картината би била грозна". И какво постигнаха като плашиха? Нищо! Хората искат от тях реформи. И да започват да си плащат масрафите. Това с блокирането на транспорти и търчането из улиците на Атина нощем никого вече не трогва, само може да изплаши туристите.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факис е имал предвид че Шойбле не отбира от тарикалъци и финтове в икономиката.Аз за Меркел и че виждал по-напред от нея, да каже така си е виждал бъдещето си? И това на гърция?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
@11 МаевОтговор-Путин.
12
1
 
6
 
! Отговори
Факис преди 7 години
ще плаши куче с кокал :))) Успех
11
17
 
29
 
! Отговори
СС преди 7 години
Да бе, Меркел не виждала 3 месеца напред, затова е канцлер вече трети мандат, че и четвърти и се очертава! :)А пък Шойбле бил дребно човече, затова е министър на финансите на най-мощната икономика в Европа! :)Скрий се, пропаднал гръцки червен "политик" и не се обаждай!
10
28
 
11
 
! Отговори
Маев преди 7 години
Гърция може и без Европа. Европа без Гърция ще тръгне към разпад или да го кажем по-меко - полуразпад. Да си зададем въпросите: Кой има полза от нестабилността на Гърция и кой - от нестабилността на Европа?
9
2
 
38
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Тия докато не ги изгонят от ЕС няма да спрат. С Grexit щели да плашат. Ами после ще ми ядете ... .
8
2
 
11
 
! Отговори
true преди 7 години
Gracki noMera s komichen kraj.No tragichen za marzelivite garci.
7
2
 
52
 
! Отговори
Шпекис преди 7 години
Според мен Меркел не вижда и три дни напред, но пък всички виждаме че Гърция потъва и то яко!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и упорит грък. За хората се съди по делата! Е какво постигна?
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе , я си плащайте сметките.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Европа се разпане и закъса още повече и нищо няма стане от нея.Не искам да слушам или чета тоя бил виновен или оня.сега докато не е късно се опомнете и ги вкарайте в затвора зАщото ........ ....... ....а
3
1
 
51
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Аз само една хубава приказка за гърците съм чувал: " Когато гърка се раждал - евреина много плакал"
2
27
 
18
 
! Отговори
Ш преди 7 години
Евала на Варуфакис. С техните камъни по техните глави. Излъга всички западни *** и не разпродаде Гърция. Сега готвят втори тур за превземане на крепостта отвътре същите соросоидални МОШЕ-ници
1
10
 
40
 
! Отговори
М преди 7 години
От този човек досега видяхме само високопарни излияния и куп глупости. Подлъга доста хора и прибра крилцата. Беше му дадена възможност за изява и той направи една кръгла нула. Нека си приказва.