Гръцките ВМС издирват изчезналия египетски самолет

Пилотът не е подал информация за повреда или проблем на борда
19 май 2016 14:00, Елка Василева
10
Гръцките ВМС издирват изчезналия египетски самолет
Снимка: архив, БТА

Военноморски части на Гърция издирват изчезналия египетски самолет. Има сведения на жители на гръцки остров, че машината е експлодирала над Егейско море, предаде БНР.

Още по темата

Началникът на гражданската авиация Константинос Лидзеракос изнесе подробности за изчезването. От контрола на полетите са имали връзка с пилота, докато самолетът е летял над Егейско море. Пилотът не е подал информация за повреда или проблем на борда.

При напускане на гръцкото въздушно пространство е направен втори опит за контакт, но отговор не е бил получен.

По нареждане на министъра на отбраната незабавно е изпратена фрегата към предполагаемото място на катастрофата. Излетял е и военен хеликоптер, като още един е в готовност в базата в Карпатос.

До този момент има сведения на жители на гръцки остров, че са видели силна светлина в небето. За същото докладва и капитан на търговски кораб, който е пътувал на около 130 мили от остров Карпатос.

Според "Гражданска авиация" в Гърция от Кайро е подаден сигнал за издирване със закъснение от три часа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЕгипетГърциясамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ако ще всички бойци от ИД да са в Европа , аз след месец заминавам и никога няма да се върна в мирната Ви и бедна разбита кочинка :) Овцете русофилчета ще си ги плякат дълго време тук !
6
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Анонимен 6 : Добре бе пич, две шестици ги изкарах, коя е третата ?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджии да ва светна ли че това е поредното жертвоприношение и не е дело на никакви араби ?Циркаджии погледнете броя на пасажерите и коя дата и година сме,циркаджии,те знаят ,че сте циркаджии и се гъбаркат с вас,молете се на следващото приношение да не сте на борда на печелившите
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дедо Гого. Не грешиш.Точно по същият идентичен начин го гръмнаха и Руският самолет над Синай! Пипалата на Ислямски братя са като октопод! Понеже военните завзеха власта им в Египет сега започвата да правят атентати и да си отмъщават. А те имат хора навсякъде по света. Това раково образувание създадено от ФАЩ и с тяхна помощ се е раздори и смърт в целият свят. Само немога да си обясня как зрели хора в правителствата по света не виждат че ФАЩ унищожава всички човешки ценности в целиат свят?
3
0
 
11
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Анонимен 1: Нали така погубиха и руския самолет над Синай ? Или греша...
2
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Абе, какво става с най-сигурния транспорт ? Самолетът е падал, а пилотът не гъкнал нищо...Освен, ако вече не е имало пилоти... Или пилотите така са решили да приключат земния си път...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди малко гледах видеото направено с телефон. Вижда се как самолета гори и осветява нощното небе. След няколко секунди изчезва в тъмнината. При всички положения е имало бомба в багажното на самолета. На Парижките летища работят много от онези кафените които качват багажа на пътниците в самолетите. Там контрола е занижен защото се предполага че работят само проверени хора! Да обаче се оказа че не са проверени за бомби! Не пътувайте по какъвто и да е повод в еврогея живота ви виси на косъм!