Загубата на пазари за Турция засяга и България

Турция остава стабилна за инвеститорите въпреки политическите рокади
25 май 2016 11:44, Екип на Bloomberg
6
Загубата на пазари за Турция засяга и България
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки разместването на политическия връх в Турция с оставката на министър-председателя Давутоглу, икономическият и финансовият екип не се промениха. Това е добър сигнал за инвеститорите, защото създава усещане за последователност и стабилност. Това заяви анализаторът Мариян Карагьозов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В отношенията между Турция и ЕС отново се наблюдава връщане към познати модели, когато всяка страна беше подозрителна в намеренията и действията на другата", коментира той по повод обещаната финансова помощ от 3 млрд. евро, която южната ни съседка все още не е получила. Получаването на безвизов режим за турските граждани в ЕС също се отлага, най-вероятно за есента. 

"Терористичните атаки удариха силно туризма в Турция", каза още Карагьозов.

"Сега е моментът да си купите хотел на турското крайбрежие. Продават се над 1300 туристически обекта с обща цена няколко млрд. долара".

Според анализатора турската икономика има големи резерви за възстановяване - голям вътрешен пазар и инфраструктурно строителство. Той посочи също, че негативно на икономиката на Турция се отразява загубата на пазари в Близкия Изток, което засяга и нашата страна. 

Вижте повече от разговора във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 22 век Турция ще бъде в 18 век.Либия и Ирак имат петрол но сега са руини раздирани от племенни конфликти.С идването на власт на Ердоган,годините на икономически възход приключиха.Армията,която беше гарант на светският начин на развитие беше обезглавена,съд,прокуратура,медии и полиция бяха подчинени на диктатора.Турция изпада в изолация,НАТО и ЕС са резервирани към нея.Туризмът окончателно замря.А от мрамор направете паметник на гробокопачът на Турция Ердоган.
2
1
 
6
 
! Отговори
до гордият турчин преди 7 години
Аз знам какво направи миналата есен-най скъпият изстрел в историята.Със свалянето на невъоръженият Су 24 Турция олекна само за 2 месеца с 9 милиарда евро по данни на Bloomberg ,а тази година с една трета по малко туристи.Вашият Ердоган ще ви докара дотам докъдето ни докара нашият Жан Виденов!Ако вашият трудолюбив турски народ не свали Ердоган,Турция ще рухне.Осъзнайте се народът ви заслужава по разумни управници.
1
26
 
15
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
Преди месец бе открит залежи от мрамор край Бурса по които първоначални данни се изчисляват на 500 млрд долара но се предполага че са повече. Турция притежава 72% процента от световния запас на Бор който се използва от ракетното гориво до почти всички продукти които се използват в ежедневието. Предполага се че като свърши петрола това ще е горивото на бъдещето. Турция сама по себе си има бор който може да стигне 400г на света. В 21 век супер сила ще бъде Китай, а в 22 век идва ред на Турция