Турците научиха руския, но руснаци – няма!

Петзвездни перли пустеят, преустройват ги в хареми за... иранци
22 юни 2016 12:22,
138
Турците научиха руския, но руснаци – няма!
Снимка: flickr

Здравствуйте, дорогие друзья. Сегодня будет солнце (Здравейте, скъпи гости. Днес ще е слънчево – бел. ред.)

Всяка слънчева сутрин усмихнати турски аниматори ни подканваха, нас българите, на чист руски, да започнем деня си с тях, в Кушадасъ.

Да, на турския плаж е слънчево, даже жарко, но плажът е пуст, а е пуст, защото туризмът в южната ни съседка умира. Умира не защото продуктът им е калпав, а защото ги няма руснаците.

След драмата със сваления самолет Путин им забрани да почиват на Егея, а руснаците нали са примерни – спазват заръката му.

Хотелите в южната ни съседка са отдавна готови, готови за очаквания наплив на туристи, но такъв няма.

Петзвездни перли пустеят, пълни са на едва 30%. От поданиците на Путин няма и следа, срещат се чат-пат беларуси, украинци и... иранци. Да, иранци – космати мъже и жени космонавтки – шегувахме се ние българите.

Мъжете от изтока зяпат на воля белите тела на българките, а жените им свенливо – през един процеп, облечени от глава до пети в черно, надзъртат и плават чинно зад половинките си, Аллах така им повелявал.

Но да се върнем към туризма в Турция – 4 млн. отсъстващи руснаци, това сочат изчисленията. Толкова братушки всяка година ходят до комшиите, а не идват у нас, например. Е, тази година ще наминат и към нашето Черноморие, но напливът едва ли ще е 4-милионен, пък и тук, няма какво да си кривим душите, обслужването е далеч под нивото. Пък и с "кафявите кодове"...

Но Турция ги чака, ще ги дочака ли руснаците. Ердоган се подмазва вече месеци с писма на Путин, от Кремъл мълчат свенливо, по-скоро сръдливо – чакат извинение, но едва ли ще го дочакат иззад зидовете на Ердогановия дворец.

Досвидание..., не Довиждане, отвръщаме им ние на аниматорите, които повярвайте ми правят и невъзможното, за да видят усмивка по лицата ни.

Такава обаче няма по физиономиите на хотелиерите, които в тези тежки времена на криза са принудени да свиват персонал, няма, защото са принудени да затварят крила от хотелите си или да ги преустройват.

Преустройват ги в нещо като хареми – новата мода, с която турците искат да угодят на арабските си приятели. В търсене на туристите – комшиите са готови да направят плажове за мъже и жени, ресторанти за мъже и жени, басейни за мъже и жени, за да се настани на воля ислямът, плъзнал и из Турция, разбира се не без протекциите на държавата им, водена от президента Реджеп Ердоган.

А догодина, вместо Здравствуйте, дорогие друзья..., може да се чува Salam alaikum, irani.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците си ни обичат по една или друга причина смятам че така е и с нас ,но че нашият туризъм е ужасен също е вярно .Бях в Швеция спахме в нещо като фургони но чисто проветливо топло уютно толкова ли не можем да създадем това тук пък дори и да е за руснаците много от вас не ги приемат но езиците ни са близки азбуката също и защо трябваше да спрат изучаването на руски в чий интерес беше
76
1
 
3
 
! Отговори
Dreeming преди 7 години
До Турчин Мечтите са БЕЗПЛАТНИ!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V turciq nqma da stupi krakat mii...
74
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците разбират от туризъм и търговия.въобще не им трябват руски туристи които само да замърсяват техните курорти.русия ще фалира и руснаците ще останат съвсем без пари.точно за нашите скапани хотели
73
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е идеалната близка дестинация за море, нищо общо с простотията по Черно море! Там туризмът никога няма да се срине, защото турците са работливи и разбират как се прави честен бизнес, а не както по ''милото родно Мутроморие''. С нетърпение чакаме следващата почивка там, заслужава си на 100% :)
72
3
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Мустакатата невестулка е сигурна в бъдещето си - от власт може да го свали само нee6aн турчин...Пък и хотелиерите им са едни такива, нежни, плахи...ДГД
71
9
 
7
 
! Отговори
Антон преди 7 години
До ГаньоПогледни курса на рублата а после пиши. Пропаганда!
70
31
 
8
 
! Отговори
на тази дата преди 7 години
Да живее НАТО-гарант че руски ботуш няма да стъпи на българска земя!!!!На тази дата: 22 юни 1941 г. СССР атакува Добрич по въздух . Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка.България и СССР не се намират в състояние на война това ще стане чак на 05 септември 1944. Т.е. бомбардиро
69
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са бати телетата. Все едно на мен Боци да ми забрани да почивам някъде.
68
3
 
5
 
! Отговори
АлексСпб преди 7 години
До Анонимен 108 То и друго не е вярно. Руснак ще каже "Днес ше е слънчево или ще има слънчев ден" Будет солнечно или день будет солнечный.."
67
18
 
9
 
! Отговори
св Петър преди 7 години
руснатсите вече идват тука да се давят!
66
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Здравствуйте, дорогие друзья. Сегодня будет солнце (Здравейте, скъпи гости. Днес ще е слънчево бел. ред.)"Друзья не значи "гости" а приятели, другари... Гост на руски е... гость.:DАматьори.
65
4
 
25
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Руските туристи са само част от проблема и турския туризъм би се справил и без тях,стига кюрдите да не подпукат морските курорти с атентати всяка седмица.Това е нещото,което наистина ще го срине.Даже няма нужда да има много жертви-достатъчни са чести гърмежи и туристите да се чувстват затворници по комплексите.
64
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на доста места където съм ходил в Европа, установявам че руснаците генерират голяма част от приходите в туризма. Самия факт, че много от надписите ги има и на руски и е основен език. В Естония например, са си направо като у тях си. Тук в България бях чувал, че се мразят, но там съвсем друго видях. И в Малта имаше много, в Лондон също....
63
4
 
31
 
! Отговори
555 преди 7 години
Той и да не им беше забранил, те пак нямаше да дойдат отидат в Турция.
62
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До majorski пълно е с туристи от цял свят
61
5
 
52
 
! Отговори
majorski преди 7 години
е кой уважаващ се Европеец ще отиде сега в Турция !!!???бомби атентати бежанци недай боже да кажеш нещо против Ердоган .... ше лежиш у затвора ....не руснаците са им виновни на Турците ....когато препродаваха петрол от Ислямистите се усмихваха под мустак .....а сега ще си обръснат мустака от глад
60
4
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
друзья означава приятели, не гости
59
6
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До 7 , човек не те знам колко и къде обикаляш но последните 2 години съм ходил и по Карибските страни и в Азия , но руснаците нещо се губиха и с когото и да съм коментирал по тези места , хората твърдят , че няма такива като едно време ! Нали се сещаш преди 2-3 години 1 долар беше 30 рубли , а сега 80 рубли ! Предполагам , че можеш да смяташ ! Ако съдиш по богатите руснаци те могат да ходят и на Марс ако искат !
58
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 7 години
da ama cenite na emerald ne sa mrydnali ot minalata godina.po4ivkite v turciq sa si na syshtite ceni.nashte turoperatori samo gledatda lapAT OT NAS