Турция не е същата, както преди пуча

През последните няколко години Ердоган стесни електората си
19 юли 2016 19:55, Екип на Bloomberg
10
Турция не е същата, както преди пуча
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Свидетели сме как Турция не е същата както преди опита за преврат, заяви журналистът и анализатор Христо Петров по Bloomberg TV Bulgaria.

Той говори за политическата конюнктура преди и след метежа в Кемалската република. "Чистката не е само в армията, но и в силите за сигурност и съдебната система", допълни той, подчертавайки, че тази подмяна на кадри неминуемо ще се отрази на във външнополитически план.

През последните няколко години Ердоган значително стесни електората си, заяви Петров, допълвайки, че турският президент започна да защитава интересите на все по-тясна част от избирателите в Турция.

"Поради това останалата част от народа започна да се чувства все по-изолиран", добави жуналистът.

"Ердоган е наясно, че преговорите за членство в ЕС са замразени и няма изгледи скоро да бъдат размразени, заяви Петров. Поради тази причина приемането на смъртното наказание за него не е проблем", допълни той.  

Чуйте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
"Пуч"- средство за постигане на целите и измама на народа!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Труден за ползване формат, дали пък затова не е направен такъв?Неестествено разположение на елементите, никъде не срещани разположения.С каква цел текстовете започват на 2/3 разстояние от началото на реда?Що за "оригинална идея" са тези линии - редове под текста, те не оформят разстоянието между написаните редове. Затрудняват извънредно много.Защо няма опция за "отговор"?Защо след няколко поста вече не може да се поставя оценка?Калпава работа. Със и за съжаление.