Гърция засили охраната, опасява се от турски военни

Военните следят всяко движение по суша и в Егейско море
21 юли 2016 19:09, Елка Василева
3
Гърция засили охраната, опасява се от турски военни
Снимка: архив, Reuters

Гърция охранява силно морската граница в Егейско море след информация, че турски военни метежници са се насочили с надуваеми лодки към гръцки остров, съобщи БНР.

Министерството на отбраната, както и пристанищните власти, потвърдиха, че до момента няма извършен опит на турски военни да влязат в гръцки териториални води.

Засилена е охраната на остров Сими, който се намира само на 10 мили от турския бряг и именно там се предполагаше, че ще направят опит да влязат метежниците.

Гръцките военни следят всяко движение в Егейско море и са в готовност да се намесят веднага.

Същевременно в повишена готовност са армията и полицията в областта Еврос, където се намира сухопътната граница с Турция, за да се предотврати евентуален опит за прехвърляне на турски военни в Гърция.

Властите предполагат, че има риск военни, участвали в преврата, да се опитат да влязат на гръцка територия на малки групи от двама или трима души. Щателни проверки се извършват от силите на реда в целия район Еврос.

Днес в ранния следобед пред съда в Александруполис ще бъдат изправени турските военни, влезли нелегално в Гърция с хеликоптер. Задържаните дори тази нощ бяха прехвърлени в Кавала от съображение за сигурност, а от рано тази сутрин подсилени полицейски части охраняват съдебната сграда в Александруполис. Пред нея са камерите на турските медии, които очакват решението на гръцките магистрати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е що не си засилиха охраната когато прииждаха хилядите бежанци, а?