Турция плаши НАТО: Може да излезем!

Анкара не усетила подкрепа след проваления преврат
12 авг 2016 08:00,
94
Турция плаши НАТО: Може да излезем!
Снимка: Reuters

Турция може да излезе от НАТО, тъй като не е усетила подкрепата на алианса след проваления опит за преврат. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю за Анадолската агенция.

Още по темата

Той остро разкритикува и ЕС, тъй като съюзът бил изпълнен с антитурски настроения и враждебност спрямо президента Реджеп Ердоган.

Дипломат №1 на Анкара обяви, че ЕС е направил тежки грешки в реакциите си спрямо събитията и може да вини само себе си, ако “изгуби” Турция.

НАТО от своя страна посочи, че членството на Турция не е поставено под въпрос и Анкара може да разчита на подкрепа и поддръжка от страна на пакта.

"Турция е стойностен съюзник, който е допринесъл много за общите усилия на НАТО", се казва в изявлението на пакта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ловец преди 7 години
Комунистите от пкк са умишлено поддържани от турската армия !!! Ако избият всички комунисти от пкк ловният сезон за турските командоси ще приключи завинаги !!! Ловците не избиват целия дивеч. През размножителния период не го закачат !!! Кюрдите са дивеча а югоизточна Турция ловно поле !!! Руснаците не представляват военна заплаха за Турция !!!Русия беше унижена от 2 милиона чеченци а какво остава за 80 милионна Турция с 600 000 армия въоръжена с модерно оръжие !!!
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради комплексите на един човек ще страдат милиони.Жалко за обикновения турски гражданин,добри са турците,но с тази подкрепа на такъв тип човек като ердоганчо,си докарват размирни времена.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турската сапунка няма край!
47
6
 
18
 
! Отговори
хес преди 7 години
цялата политика на ердоган само блъфове и шантаж нито ще излезе от нато нито ще пусне бежанците масово и "преврата" беше бутафорен и "противопоставянето на русия
46
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първото, което ще направи Путин при такъв удобен случай - излизане на Турция от НАТО, е да ги нападне под някакъв предлог и да ги унищожи, какво САЩ унищожи Ирак например.Просто за да няма силна държава за съсед.Даже Украйна ще изостави и ще се метне на Турция, защото Украйна така и така е слаба.Но за Турция има бази в Армения, има сега и ВВС база в Сирия, има Иран, има и кюрди.Турция е жива само заради НАТО.
45
2
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Турция плаши НАТО: Може да излезем!" - Айде БЪРЗО!
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента, в който Турция излезе от НАТО, Путин ще охладнее и ще намери начин да ги нападне откъм Сирия. Тоя Чавуш забравя, че Турция е влязла в НАТО не да ни прави услуга, а да се скрие от СССР.
43
2
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 7 години
Коментар 68 е адресиран до автора на коментар 60.
42
3
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 7 години
Не е имало опит за преврат, така ли? Може би, само че Бойко Борисов и Румяна Бъчварова не мислят така. Иначе нямаше да предадат на падишаха бизнесмена Бююк, а щяха да му предоставят политическо убежище.
41
6
 
7
 
! Отговори
Хуии преди 7 години
какво толкова се радвате на разпада на ЕС? Руските пропаганди са ви промили мозъците. Вие ревете за "голяма" русия, а в същото време Украйна бедства от глад,умора и диктат 30 год след като ние сме избягали от тая "голяма" държава. Като го няма ЕС? Какъв ви е плана? Дайте да чуем какво ще правим с мързеливци и страхливци като вас? От къде пари? Нямате никаква концепция...освен да ревете против нещо.
40
1
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 7 години
До VLADIСменяй името и паспорта и си решаваш проблемите.Слагай *** ако искаш .Все ми е тая за такива *** мозъци като теб.На какъв език пишеш ?Май се казваш Вергюл а не Влади?
39
4
 
7
 
! Отговори
WW2 преди 7 години
WW2 се видя кои са недоносчетата и коои са големите. Съюзниците начело със САЩ прегазиха всичко от атлантическия океан до Япония. Турчина почна като севернокорееца само да плямпа манипулации,без да е никоой в цялата схема.
38
3
 
13
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
"тъй като не е усетила подкрепата на алианса след проваления опит за преврат"-Тез читаци са с болни фантазии. Да не би някоя държава да ги е нападнала, че се надяват на подкрепа от НАТО ? Или НАТО трябва да дондурка Ердоган докато е на власт... ха ха ха !
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция плаши гаргите! Ако излезе от НАТО, автоматично кюрдите тръгват да се цепят и тогава става олеле!Колкото и да не ми е симпатичен Ердоган, не може да му се отрече, че знае как да си изиграе козовете
36
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не е имало никакьв преврат а разправа с опозицията ес да изпрати наблюдателив затворите в турция за да се установи приблизително колко са убитите без сьд иприсьда
35
1
 
9
 
! Отговори
Отново преди 7 години
Още един път - турския министър каза, че НАТО си остава първа опция за Турция, НО, ако продължават да се опитват да им влияят на външната и вътрешна политика (иначе казано да им дават наклон на к**а), може и да помислят за друг отбранителен съюз! Още е рано да се говори за напускане... Най-малко НАТО няма интерес на този етап и ще смекчи тона, както и ще почне да го играе малко по-смирено. Игри на дипломация.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО #46: За 26 години,НИЕ,"НАРОДЪТ",сбирщина от наивници се докарахме до положението,което е добре дошло за Запада("приятелите"ни) и всички останали,обявени от този запад,за наши неприятели - със свалени г^щи и ни напред,ни назад.Така всеки ,неприятел и "приятел"(особено,"приятел"),може да ни обслужва когато му кефне и какъвто и да е ход,в каквато и да е посока,ни влиза още по-болезнено.Сега всеки ще ни изнудва според интереса си и ние ще се въртим навсякъде,като ***!ТОВА СИ НАПРАВИХМЕ!!
33
4
 
13
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Ми време си е да влезнат в халифата! Там са си баш на място. След десет дена ще съм в Истанбул. Дано не стане някой сакатлък докато съм там.
32
5
 
7
 
! Отговори
По-скоро Турция ще с преди 7 години
до 54Глупости - ще се разпадне - абе ти нормален ли си ? Все едно ЕС ще се разпадне от излизането на Великобритания, Турция се очертават и те като предатели и по-добре е да напуснат. Има и други държави в региона за партниране - Кипър, Йордания и т.н.Че ще загуба - да, но по-скоро Турция ще се разпадне.
31
8
 
12
 
! Отговори
ист преди 7 години
Турция плаши НАТО, но ако го напусне, след 3 месеца ще са част от руската федерация.Путин отдавна си точи зъбите за вас.