Совалки в Турция: Днес Борисов, вчера Местан...

Лидерът на ДОСТ се срещна с турския премиер и с шефа на турския парламент
26 авг 2016 10:00,
27
Совалки в Турция: Днес Борисов, вчера Местан...
Снимка: ДОСТ

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изпревари премиера Бойко Борисов с визита в Турция. Днес министър-председателят трябва да проведе среща с турския президент Реджеп Ердоган. От вчера в южната ни съседка обаче вече е Местан, съобщиха от ДОСТ.

Дали Борисов и Местан ще се засекат официално на турска земя не става ясно.

Още по темата

При вчерашното си посещения Местан обаче се е срещнал с премиера на Турция  Бинали Йълдъръм. Заедно с лидера на ДОСТ на разговорите са били депутатите Шабанали Ахмед и Венцислав Каймаканов.

Тримата са обяснили на Йълдъръм, че ДОСТ не просто осъждат опита за военен преврат от 15 юли, но е била първата партия, която е излязла с официална позиция още непосредствено след нощта на неуспешния преврат.

Делегацията на ДОСТ изразила и "своя респект от демократичната зрялост и култура на турския народ, който се противопостави на противоконституционния преврат".

Местан и хората му пожелали на турското правителство бързо нормализиране на ситуацията.

ДОСТ запознали турския премиер и с политическите цели на партията си, сред които били "задълбочаването и индифицирането на всички аспекти в отношенията между България и Турция".

Освен с Йълдъръм Местан се е срещнал и с председателя на Великото Народно събрание на Турция Исмаил Кахраман, както и с Азиз Бабушчу, председател на Групата за приятелство между Турция и България в турския парламент.

Последната среща на Местан била с лидера на Партията на националистическото действие г-н Девлет Бахчели.

Домакините пожелали на ДОСТ успехи в постигането на политическите цели, става ясно от съобщението на партийния пресцентър.

В него се казва и че днес Местан и делегацията на ДОСТ ще участват в официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора. Там ще е и премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхме нормална и силна държава, ако службите на външното разузнаване и на вътрешното контраразузнаване работеха нормално и отговорно, ако съдът отсъждаше по право, а не за пари и постове, този измекерин отдавна щеше да излежава 25-годишна присъда за престъпления срещу държавата и народа!
9
1
 
6
 
! Отговори
да се чете преди 7 години
Свалки н Турция...
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо навеждане ще падне - кой от кой по-ниско! Машаала Баце! И чалга ще ти подарява в знак на вечна дружба!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са интересни.
6
3
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НА ТУРСКО КАФЕ, БАКЛАВА И РАХАТ ЛОКУМ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ТРОЙКА МЕСТАН, ЕРДОГАН И НАШ БОКО С ИЗПЪЧЕН КОРЕМ!
5
5
 
25
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Местан какъв е министър председател,президент какъв,шеф на малка партиика,каква работа има да се бърка в делата на големите и какво прави в Турция.Да отиде в Германия при Меркел и ли при Президента на Холандия.Егати ч.челото прави се на по велик и от папата.Направо толкова омразен ,нагъл и изменчив човек ,гнусен и подъл не съм виждала.Мозъка му е обвит в л.*** ,дори не съзнава какво върши.На кого отнема функциите тоя.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брадатия козел отишъл да изпроси малко парички! Срещу какво ли?
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бавно(а може би,не толкова),новата структура,която ще поеме бъдещото управление на Вилает Булg***ристан,се подготвя за този "акт" - за едни политически,за други сексуален.Подготвя се и приемо-предавателния протокол,съгласно който ЕС ще предаде Територията на другата бъдеща империя,като явно цената се договаря, чрез специалния емисар на централата Берлин(не камуфлажа Брюксел).По стар обичай никой нито пита,нито поне осведомява туземното население,което, по стар обичай спи непробудно!
2
3
 
29
 
! Отговори
още преди 7 години
мотивите на решението от първа инстанция на българския съд предопределиха последващата регистрация на ДОСТ. Всичко покрай регистрацията на тази антибългарска партия е една голяма игра против народа.
1
2
 
15
 
! Отговори
gost преди 7 години
Щоси не гледат русия ми се занимават с глупости докога